Meme: Hvilken post i bloggen din…

Etter min stemoderlige og usympatiske respons til Espen Andersson er det på tide å kjøre enda et meme, denne gangen er det Esquils årlige meme (sjekk hvordan det gikk i 2006 og 2007) det er snakk om, og en egotripp av de sjeldne. Det skal handle om Iversen Revisited.

…er bloggens mest kommenterte, og hvorfor?
54 kommentarer er tallet, skribenten er… ikke meg selv. De trofaste leserne husker sikkert Din Venn Ole som gjesteblogget en del i gamle dager, og det er noe så hipt som en meme/bildepost av ham som topper kommentarstatistikken. Nå er ikke 54 kommentarer så imponerende tatt i betraktning at en del av dem er mine og Oles, samt ihvertfall en spamkommentar (som du nesten må lese kommentarfeltet for å forstå hvorfor jeg ikke sletter), men det som er så fint med kommentarfeltene her omkring er at de kommentarene som kommer alltid er top notch. Til og med de slemme kommentarene er dritkule. Uansett, innlegget het «Min heftige lørdagsnatt» og Ole har klart å lirke inn alt fra skamløs selveksponering, fy-ord og elleville fest- og nedleggelseshistorier. Nesten.

Postskript: Det viser seg at innlegget «Lørdagsmeta: Linkehøflighet» dro 69 kommentarer, og det innlegget kan jeg forsåvidt anbefale for opptil flere bloggere for tida.

…var den første som ble så mye kommentert at du ble overrasket?
Nå er det jo slik at denne bloggen allerede var relativt etablert da jeg flyttet ut fra barndomshjemmet og inn på eget domene, så jeg velger å kjøre fra starten av Revisited-tiden. Ikke at det spiller en stor rolle, det er jo Ole som drar hjem denne og. Flere saker hadde sanket et anstendig antall kommentarer før Ole skrev sitt epos «Superkjekkas om kvantefysikk«, men ingen med overraskende bra respons. At et såpass langt innlegg om kvantefysikk medhørende småhorete svarthvittbilder av Gjesteblogger Extraordinaire gjorde meg litt paff. De aller fleste kommentarene er kvalitetskommentarer også. Er det rart jeg savner å ha Ole i folden?

…ville du helst at statsministeren (eller en annen med makt) skulle lest?
En nøtt, denne her. Jeg skriver sjelden om politikk, og enda sjeldnere om hjertesaker jeg faktisk bryr meg om. En gang i tiden skrev jeg «Syv feil andre gjør (og hvordan man tackler dem)«, et innlegg jeg tror alle kan ha godt av å lese gjennom. Slappe håndtrykk må vi snart se til å forby.

…ville du helst at drømmedama/mannen skulle lest?
Hun leser uansett alt jeg skriver (nå tjener jeg mange samboerpoeng!).

…har best bilder av deg selv?
Akkurat den posten regner jeg med at dukker opp neste uke, inntil videre kan dere kose dere med det deilige bildet mitt på Staben-siden (hvilket minner meg på at den må oppdateres).

…har de beste kommentarene?
I begge julekalendrene har det vært gjennomgående artige kommentarer. Umulig å plukke ut en favoritt.

…har kommentar fra den mest kjente personen?
I «Åpent brev til Harald Eia» dukket det ganske raskt opp en kommentar fra Eia sjøl, eller i det minste en annen på NRK-huset som er flink til å late som. Det var ganske artig. Jeg har hilst på ham et par ganger siden, men han ser bare rart på meg og krysser gata.

…ligger på toppunktet i leseutviklingen?
Er leseutviklingen det stadiet jeg føler holdt best kvalitet på innlegg eller den perioden lesertallene var best? Jeg aner ikke når ting var snasnest, men lesertallene var nok på sitt beste like over nyåret i år og på samme tid i fjor. Dette er visst en vinterblogg.

…blir oftest funnet av søkemotorene, og hva søker folk på?
Det definitivt mest oppsøkte innlegget er enda et innlegg fra en gjest (jeg aner en trend), nemlig solstrålen Siri. «Svar fra sykesengen» trekker sjokkerende mange googlere, det er nesten litt skummelt. Søkeordene som drar folk hit er for øvrig relativt lite flatterende, jeg gir dere topp 5 av de siste 3000 besøkene:

 1. «Rune Rudberg naken»
 2. «Jøde»
 3. «Kjetil Tefke»
 4. «Sodomert»
 5. «Bronsefinale EM»

Vi kan med andre ord konkludere med at dette er en sporty blogg med en åpen seksuell og religiøs profil. Absolutt noe å være.. eh.. stolt av.

…er mest undervurdert?
Tja, jeg må vel innrømme at jeg trodde hele «Zoologisk skolering«-serien skulle slå litt mer an, men det kan hende jeg rett og slett ikke er så festlig jeg trodde jeg var. Ellers har «På pinebenken: High school edition» bare tretten kommentarer, det kan umulig stemme vel? «Drømmen om bil» inneholder ihvertfall tre referanser (i tillegg til et flott bilde av kjørehansker) til ting jeg hadde trodd ville blitt behøring kommentert.

Det er ganske få bloggeres svar på denne jeg ikke kunne tenkt meg å lese, så om du føler deg kallet er det bare å slå seg løs.

3 tilbakemeldinger på “Meme: Hvilken post i bloggen din…”

 1. Esquil sier:

  redd memet dør nå fordi ingen kan toppe eia.

  men hvorfor vegelsinn-tag?

  Esquils siste skrik: Hvilken post i bloggen din … (meme)

 2. Margrethe sier:

  Ja, hvorfor har ingen tvunget Ole til å gjesteblogge igjen egentlig?? Nå har han jo ferie og ikke så mange gode grunner for å la være!

 3. Iversen sier:

  Esquil: Vi får vel tro at ikke hele memeet avhenger av det ene spørsmålet, og hvem veit – kanskje Eia bare var en forsmådd ung mann på NRK Økonomi?

  Margrethe: Han har ikke hatt noen særlig gode unnskyldninger før heller, så jeg kan aldri tro at ferie vil ha noe å si. :)