Ivers tipper (resten av) EM i fotball

Så er vi kvitt søpla, gruppespillet er over og alvoret i gang. Den tyske maskinen begynner å male, den russiske bjørnen har våknet, cup er cup, ballen er rund, stafett er stafett og Kjetil Rekseth fra Norge og Werder Bremen har scoret i Marseille!

Floskler til side, gruppespillet har vært ganske snasent i år. Høydepunktet vil jeg si at har vært matchen mellom Tyrkia og Tsjekkia, med Nederlands demolisjoner av finalelagene fra forrige VM på fine sølv- og bronseplasseringer. Hellas er ute, noe alle som elsker fotball er glade for, det viser seg for øvrig også at Frankrike er totalt uinteressante uten Zinedine Zidane med på kalaset.

Jeg glemte selvsagt ikke å tippe før gruppespillet kom i gang, jeg bare gadd ikke. Så er det sagt.

Første kvartfinale: Portugal 0 – 2 Tyskland
De som har lest denne bloggen i noen år (det har jaggu blitt et par av dem) kan ha notert seg at jeg er en liten skaptysker. Ikke i den forstand at jeg invaderer Polen eller kan besøkes på Interrail, men i den forstand at jeg er glad i det tyske landslaget i fotball. Det hele begynte med Lothar Matthäus og har heldigvis aldri tatt slutt. Portugal, derimot, er det vel ingen som liker. Målene tar Podolski og Frings seg av, sistnevnte på mesterskapets første anstendige langskudd.

Andre kvartfinale: Kroatia 0 – 0 Tyrkia, 0 – 1 e. e. o.
Kroatia, de jæklene, vant alle sine tre gruppekamper. Det er sterkt. Tyrkia tapte for ufyselige Portugal og slo Sveits før de mirakluøst karret seg videre på Tsjekkias bekostning etter noe uvørent spill av en herremann med sykkelhjelm. Jeg aner ikke hvem som vinner, men vil helst se Tyrka videre. Målet scorer Mehmet Aurelio siden han er brasiliansk.

Tredje kvartfinale: Nederland 4 – 3 Russland
Det er i det minste lov å håpe… Nederlenderne har levert festfotball og en solid kamp så langt, russerne fikk juling av Spania, slo grekerne og lekte seg til slutt videre på Sveriges bekostning. Makan til morofotball tror jeg vi skal se lenge etter forutsetningene for, og jeg håper tipset slår til. Om Pavlyuschenko ikke bommer på 100%-sjanser er det mulig russerne avanserer, det gjør forsåvidt ingenting. Jeg tør ikke tippe på hvem som scorer målene, men dere skal se at alle blir kjempesnasne.

Fjerde kvartfinale: Spania 0 – 1 Italia
Grei skuring. Spania skuffer alltid og ryker – Italia skuffer alltid og går videre. Toni putter et fillemål etter tjue minutter og italienerne låser sjappa.

Første semifinale: Tyskland 2 – 1 Tyrkia
Uansett resultat her vil det sannsynligvis bryte ut borgerkrig i Tyskland. Av respekt for uvørne tilstander korter vi ned tipsteksten, Klose scorer to og Arda scorer ett.

Andre semifinale: Nederland 5 – 0 italia
Om gudene er med oss har Nederland dagen. Italia trenger (enda) en nesestyver, og hva er vel kjipere å få i ansiktet enn fem scoringer? Mathijssen scorer det første etter en corner, Sneijder følger opp med to kjappe før Engelaar (en ny favoritt) og innbytter Afellay avslutter moroa. Italienerne begynner å grine allerede i pausen og får sikkert en gal midtbanespiller utvist halvveis i andre omgang. Donadoni får sparken og erstattes av Silvio Berlusconi på den påfølgende pressekonferansen.

Bronsefinalen:
Det spilles ingen bronsefinale i EM, men jeg følte det var litt lite tekst her. Råtipset får bli at Liverpool ender på sin sedvanlige fjerdeplass.

Finalen: Tyskland 1 – 0 Nederland
I finalen får vi håpe nederlenderne har brukt opp futten sin, for her møter de gullgutta fra Tøskerland. Podolski smetter inn en scoring like før pause og andre omgang blir en oppvisning i maskinfotball. Robin van Persie blir utvist for ufyselighet like før kampen blåses av og alle hjerter gleder seg. Viva Tyskland!

For øvrig kan jeg anbefale alle som har anledning til å spane ut disse kampene på Kontraskjæret, hvor ting foregår i friluft og på storskjerm. En ganske elendig storskjerm, riktignok, men kombinert med bra vær og greie serveringsmuligheter er det verdt å ta turen. Nå er svenskene ute også, så da blir det god plass.

Stikkord: , ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hadde håpet Portugal skulle banke inn et tredje mål på overtid i gårsdagens kvartfinale, men den gang ei. Spennende var det dog. Kampen ikveld var derimot dørgende kjedelig (med unntak av de to siste minuttene av andre ekstraomgang). Holdt nok litt med Kroatia, så det var synd at det ble som det ble. Jeg er fornøyd så lenge Nederland vinner hele skiten :)

Interessant lesing, Iversen.

etter to kamper er status: du tippet at de to første gruppevinnerne skulle ryke ut i kvarten, mot motstandere som hadde dårligere resultat så langt i EM, og du fikk rett.

respekt, mann.

Esquils siste skrik: Så hva har byggetillatelser i Ås å si for livet mitt?

Fredrick: Tja, ekstraomganger kunne vært fett nok det såfremt Tyskland likevel hadde vunnet. :p Enig i at Kro-Tyr var bånn, men jeg vil vel spandere på meg at det var litt spennende mot slutten av normal tid også. Nederland vinner ikke, men takk for sluttkommentaren der. :D

Esquil: Det er vel ofte sånn med mine tips at resultatene jeg tipper skal tas med en klype salt, men det er kult å treffe på avansementene så langt.

det er lag-em i friidrett i helga. der har norge i mange år vært heislag mellom 2. og 3.divisjon, både for damer og menn. det er 8 land i hver divisjon, altså er norge ca nr. 16-17 i friidrett.

det er samme nivå som vi holder i mannefotball. vi var det siste landet som ble utslått før EM, altså nummer 17. vi var også det siste europeiske landet som ble utslått før forrige VM = samme nivå.

når det gjelder europeiske lands nivå i friidrett tenker jeg at det må henge veldig sammen med folketall. alle vet om de løper fort eller kaster langt, og hvor mange løpere og kastere og hoppere et land får frem må jo være rimelig proporsjonalt med folketallet.

samme nivå i fotball skulle tilsi at folketall avgjør mye der og. Og se på EM nå. Euriopas tre største land i folketall er Russland (144 mill), Tyskland (80 mill), Tyrkia (77 Mill) (alle tall tatt fra hodet). De landene som er i semifinale nå er Russland, Tyskland og Tyrkia.

Jeg fulgte med på det samme i EM 1996, da tyskland vant. I det mesterskapet var det bare en kamp mellom to vestlige land hvor det folkerikeste tapte, det var Sveits-Skottland, og de to er nesten like store.

Såh. tipset i kveld blir altså at italia (60 mill) slår spania (40 Mill). deretter vinner tyskland og russland semifinalene, og russland blir europamestere.

(OK da, det er sagt om russland at det består av et i-land med 20 mill innbyggere og et u-land med 120 mill, kan være det spiller inn).

Esquils siste skrik: Evaluering av Ungkaren

[…] er mandag og EM-fri, tipsene mine har så langt vist seg å være sånn passe. Dårlig treff på antall mål, fifty/fifty på […]

Spania vant i det minste fortjent :)

Esquil: Der røyk vi bra begge to. :D

Fredrick: Det må man jo være enig i, ja.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.