123-meme

I dag blir det religionshistorie her, dere kan «takke» Espen Andersson. Han inkluderte meg i 123-loopen, som foregår omtrent som følger (jeg har oversatt til norsk, hvorfor det er litt selvmotsigende forstår dere nok etter hvert):

Igjen, Espen er skyldig. Espen Andersson. Med dobbel-s. Boka som lå nærmest meg da jeg oppdaget tægginga heter «Great Christian Thinkers», den er skrevet av Hans Küng (økumenikkforkjemper og kjernekar) og brukes flittig av Madammen i studiesammenheng. Dere kan skylde litt på henne også, med andre ord. Hadde jeg måttet finne den boka som lå nærmest av mine egne ville resultatet bli mer lystig; en kokebok redigert av Trond Moi. Kjipt for dere.

Her er resultatet, det skal dreie seg om überkatolikken Thomas Aquinas:

Rather, the problem is that Thomas did not know any Muslims personally, and did not engage in personal dialogue with any of them. But it is more suspicious that Thomas ‘did not utter a single word about the Crusades’, though Dominicans were also active in Palestine and though it had already proved that the Crusades were not having the hoped-for effect upon the Muslims. And it is most suspicious that Thomas knew Islam at best from the ‘works of the great Muslim philosophers’, who in any case were more philosophers than Muslims, but not from the Qu’ran itself, which was now already available in more than one Latin translation as a result of the initiative of Petrus Venerabilis (died 1156), the last significant abbot of Cluny.

Og med på veien til Helvete tar jeg… Esquil, Kristin (blir sikkert bra nå i eksamenstida), Sonja, Oda (jeg håper det dukker opp noen pinligheter der) og Fred Ut.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hahah, herlig, herlig! Du gjør det ikke akkurat mindre lystig å tagge deg med slike poster ;)

Espen Anderssons siste skrik: Så lekkert kan Windows Vista se ut

Hehe. Litt pinlig blir det nok faktisk. Jeg kan ikke legge ut ut svaret mitt ennå, for ikke å kvele den ekstrem forseggjorte posten jeg la ut idag. Men jeg er på saken :)

Bharfots siste skrik: Med sokker som sko (Brandstrup)

Espen: Vi er ikke på talefot. :p

Bharfot: Glimrende! Jeg ser frem til utter humiliation.

[…] skrivebord trackback Jeg lar meg sjelden tægge. Men nå er jeg tægget med dette bokmemet, og Iversen gjør det på en så kul måte at jeg må til pers: «Og med på veien til Helvete tar jeg… Oda […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.