Ivers tipper Tippeligaen 2008

I fjor gikk denne tippinga så dårlig at jeg nekter å lenke tilbake til den. Her er årets Tippeligatipping, presist utført og solid begrunnet av semikvalifisert personell. Om denne ikke slår til med minst tre rette plasseringer, da kan jeg aldri tro lagene har spilt som de bør.

tippeligaen

Gull: Rosenborg
Det er lenge siden Rosenborg var et kontroversielt valg som gullkandidat på tippelister, men i år stiller sakene seg annerledes. RBK imponerte ingen i fjor, ingen i vinterens treningskamper og har vel ikke akkurat gjort storeslem på overgangsmarkedet – likevel tror jeg de drar hjem seieren. Kjøpene virker fornuftige (spesielt Vadim Demidov, og danske Stadsgaard), om enn ikke annet enn erstatninger for de som har forlatt skuta (Jarstein overtar for like gode Hirschfeld, Miller kan fort være like habil som Dorsin). Resten av innkjøpene er relativt anonyme foreløpig, men se opp for finsk overraskelse. Å tippe RBK på topp avhenger av at Steffen Iversen holder koken, og at sommerovergangen til trener Hamrén foregår sømløst.

Sølv: Viking
Aftenposten tror Viking vinner. VG henger seg på den konklusjonen. Det skjer selvsagt ikke, og ærlig talt tror jeg en andreplass også er frisk tipping. Det som er spennende med Viking i år er de nye spillerne og (fremdeles) der Uwe, en av Norges kuleste trenere (det hadde jeg selvsagt ikke ment da han var i LSK). Fillo, Velicka og Austnes kommer til å bli lagt merke til, det er jeg ganske sikker på. Laget er bra defensivt fra før av, og har en finfin midtbane. Innleide Jørgen Horn kan fort finne på å kjempe seg inn i det sentrale forsvaret. Nevnte jeg at Nettavisen også holder Viking som favoritter i år?

Bronse: Brann
Å forsvare et seriegull når treneren har dratt kan bli vanskelig. Det klarer ikke Brann, selv om Eirik Bakke skal leke Martin i år. Greia med Andresen var at selv om han bare var en middelmådig spiller tok han mental kontroll, da er det ikke godt nok å erstatte med en på alle måter begrenset fotballspiller som kortsamleren Bakke. Demba-Nyrén leverer nok bare en helt ok sesong, det vil fortsatt være Torstein Helstad som scorer målene. Ellers lite aktivitet på spillersiden, så vidt jeg registrerer? Med Hardball i ryggen kan Brann overleve en svak vårsesong, det er grei sikkerhet å ha. Dagbladet innbiller seg at Brann ror dette i land, dem om det.

4. Lillestrøm
Dette laget samler jo på fjerdeplasser, så da tar de vel den i år også. Surt, siden jeg gjerne skulle tippet neste lag på lista høyere. LSK har handlet inn veldig typiske LSK-spillere (relativt anvendelige og fysisk robuste), det kommer til å gå greit hvis vi ser bort i fra kortene tredjekaptein Riseth kommer til å sanke. Venstrebacken vil bli et problem.

5. Vålerenga
Femteplassen ja. Jeg spår at VIF kommer til å bruke en hel vår på å få samspillet i gang, men høsten blir fin. Har erstattet Arason med Perkins, sendt alle under 23 på utlån og handlet inn landslagsspillere. Det virker litt for godt til å være sant, og det er nok det også. Jeg bekymrer meg ikke så mye for alle disse rollene til Martin Andresen, med tiden går dette bra. Om det ikke går bra skal det bli artig å se hvordan VIF erstatter hovedtrener, kaptein og midtbaneanker – blir det en ny inn, eller tre? Bojan Zajic (overgang gjort permanent) og Abdeallaoue vil vise seg å være en bra investering, de norske landslagsspillerne stiller jeg meg avventende til. Sæternes brekker nok beinet tidlig, forhåpentligvis ødelegger han en LSK-stopper i prosessen.

6. Tromsø
Dette laget gjør det alltid bedre enn man tror. Jeg tør ikke annet enn å plassere dem på sjetteplassen, selv om tapet av Strand vil legges merke til. Likevel, gode kjøp over hele linja her: God stopper i Koppinen, Kevin Larsen er en habeil kar defensivt til venstre. Huusko og Knarvik er gode midtbanemenn (ok, Huusko er vel mer en backup) mens Munoz blir grei å ha fremover. Skal bli bra å se Nilsen en hel sesong.

7. Stabæk
Vil aldri klare å følge opp fjoråret. Alanzinho er et blaff, Tchoi og de to spissene vil nok levere som før. Det holder ikke når Alanzinho ikke er god nok til å bidra offensivt. Kjøpt inn ny reservekeeper, som klubben har savnet i hundre år. Er Inge André Olsen sendt på lån til Godset eller har jeg bare drømt? Uansett en dårlig idé. I siste liten fikk jeg også med meg at Tommy Stenersen har dratt til Vestfold – det er visst en greie Stabæk har, å sende rutinen bort.

8. Fredrikstad
Sendt av gårde litt stallfyll, samt kaptein Bjørkøy. Fylt opp midtbanen med den gamle CM-helten Abgar Barsom, som kan vise seg å være helt ok. Stabilitet til midtbanen fremfor sutringa til gamlekapteinen virker som en fin idé. Ellers lite aktivitet, og FFK vil leke seg ved middelhavet.

9. Lyn
I år har også Lyn sendt av gårde en haug unge spillere på lån, disse vil sikkert erstattes av… andre unge spillere? Ellers har man ikke gjort stort utover å skaffe seg trippeldekning på venstrebacken (men Tamandi (også høyre) har vel allerede ødelagt seg for halve sesongen). Tessem er borte, det tror jeg klubben vil merke i garderoben. Bærebjelker trenger ikke være superspillere, erfaring er også viktig. Tapet av Surfin’ Dylan, derimot, vil ikke Lyn legge merke til en gang. Berg er en god trener med dårlige ressurser. Kan bli fattige iløpet av sesongen etter Morgangate.

10. Strømsgodset
Om jeg ikke har drømt er de defensive innkjøpene gode; Riddez og Olsen er begge erfarne spillere. David Nielsen er på vei eller inne, det kan fort være en fin investering. Sørum holder ikke mål (ikke scorer han dem heller) i Tippeligaen. Spesielt trenerbytte i vinter, tror klubben hadde tjent på kontinuitet på trenersiden.

11. Aalesund
Hvor mange brasilianere har denne klubben i stallen pr dags dato? Alltid et fint spørsmål på quizkvelder. Aafk vil nok ta sporadiske skalper, og ende opp trygt bortgjemt fra sisteplassen (som i år er den eneste som garanterer nedrykk). Keeper Brown er fremdeles en matchvinner, nye Noonan tror jeg kan falle gjennom. Vil savne Austnes.

12. Molde
Så er Molde tilbake. Midtbanen deres er preget av mye uforløst talent, men vil være garantisten for å holde seg i live. Holm, Hoset og Hestad har alle navn som starter på samme bokstav, det pleier å gå bra i Norge. Nå er det bare viktig at de spiller med en treer på midten, ellers går dette i dass. Kan bli artig å følge med Diouf i år, som kommer til å score en del. Oss med hjertet i VIF håper jo at gamle helter klarer seg, selv om de spiller i Molde.

13. Bodø/Glimt
De fleste regner det som sikkert at Glimt går ned, jeg tror på kvalik. Mest for å være kjip med Ham-Kam, får jeg vel innrømme, for Glimt ser ikke skumle ut i år. Trener Ingebrigtsen snakker om cupfinaler i hver runde, og utenom at ingen vil bry seg har han nok et poeng.

14. Ham-Kam
Jeg hører rykter om at Arne Erlandsen er på plass, det kan umulig gå bra. wannabe-LSK rykker rett ned, selv om de har skaffet seg supergode Arnar Førsund. Vi får håpe han gjør en megasesong og blir handlet tilbake til Valle, der han bør høre hjemme.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

godt tips i teten. i bunnen tror jeg vrakgodset skal ned i år.

du sier rbk ikke imponerte noen i fjor. jeg vet ikke, men de imponerte kanskje noen da de banket Valencia to ganger to null i champions league. det hadde ikke du klart.

jarstein når ikke hirschfeldt til ankelkulene en gang, og lite tyder på at miller kan erstatte dorsa. vi hadde egentlig gode forsvarsspillere i fjor, da den typiske oppstillingen var hirschfeldt – strand, koppinen, basma, dorsin. Men det var noe galt med summen av delene, for de fikk enkeltminutter i kampene da de løp rundt som halshugde høns. nå er samtlige borte fra førsteoppstillingen i lagdelen. jeg tror det kan funke.

Esquils siste skrik: Påskekrim: Episode 11: Oppklaringen

åja, grattis med ny look på siden. liker.

Esquils siste skrik: Påskekrim: Episode 11: Oppklaringen

Esquil da. Champions League er Champions League. Når jeg tipper en helt annen konkurranse er det i lys av den jeg uttaler meg. :) Du kan sikkert ha rett ang Jarstein, men Miller tror jeg holder Dorsin-nivå. Micke er oppskrytt.

Og vinneren i Premier League er Manchester United. Viking vinner iallefall ikke Eliteserien. Rosenborg, vel egentlig er det Adecco som ruler i år. Odd Grenland er tilbake neste år.

Rogers siste skrik: Boycott the Olympic Games in China

veldig godt tabelltips, Iversen! Rosenborg tarmed seg gullet dit det hører hjemme! Har virkeligtroenpå den nyeforsvarsrekka, og jeg er overbevist om at Andreas Nordvik kan bli voksen i år!! Det bør klaffe bedre i samspilletmellom Koné og Ivers, da er det i boks! Venter nok en fantastisk sesong av litj-per og tettey!! Gleder meg til det sparkes i gang for alvor på mandag!!!!

btw, Arsenal tar seieren hjem på Øya!

Morsomt:

du sier rbk ikke imponerte noen i fjor. jeg vet ikke, men de imponerte kanskje noen da de banket Valencia to ganger to null i champions league. det hadde ikke du klart.

(Esquils kommentar)

Feil:

Bronse: Brann
Å forsvare et seriegull når treneren har dratt kan bli vanskelig.

Han derre Mjelde er vel i Bergen ennå, er han ikke? Eller er dette en prediksjon?

radiohodes siste skrik: Jippi-kay-yey!

Roger og anders: Bra med litt entusiasme i kommentarfeltet. :D

radiohode: Det var ikke noen feil, det var en spydighet. Det er en ganske utbredt morsomhet at Martin Andresen var Branns trener i fjor.

Vel. :-) Litt begrenset utbredelse, kanskje?

radiohodes siste skrik: De gamle er fortsatt eldst

Nei. Jeg forutsetter faktisk at folk som leser tabelltips også følger litt over gjennomsnittet med på fotball, radius. :) Vi leker ikke fotballblogg her!

Det skal innrømmes at du har fått med deg noe. Men sånt som at oppmannen til Strømsgodset har gått avansert logistikk-kurs har du glemt av.

Likeså at Rosenborg har fått en ny skopusser hentet fra Sheffield.

Men man skal jo lære å ligge stille før man lærer å krype.

radiohodes siste skrik: De gamle er fortsatt eldst

Heheh, har RBK også gått bort fra juniorskopussere altså? Helvetes Genévekonvensjon… Noen stygge ordentligbommerter finnes også i teksten, for den observante. Men de røper jeg ikke.

Er denne laget i fylla? Eller i et slags syre-rus? Fotball er ikke den sporten hvor det er om å gjøre å hoppe lengst på ski, det er skihopping.. hvis du var i tvil ;)

hm. jeg er ikke helt fornøyd med plasseringene her. jeg håper virkelig kaffegrutspåingen på golden goal forrige uke stemmer litt bedre utover sesongen enn tippingen din:P

uNes siste skrik: aprilsnarr på etterskudd!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.