Barriere brutt

Jeg er helt ok på kjøkkenet. Ihvertfall såpass ok at den barrieren jeg brøt gjennom onsdag kveld må sies å være irrasjonell.

Min far lager nemlig verdens beste brune saus. For all del, kjøttkakene hans er også gode, men det er sausen som er av en annen verden. Den er så god at jeg frem til i dag ikke har turt å prøve meg på en kopi. I flere år har «kjøttkaker» i Casa Ivers vært den typen med merkelige krydderier, hvitløk og en eller annen mer eller mindre feminin (yeah, I said it!) saus til. Jeg er god på sånt. Kjempegod. Likevel har de alltid hatt en bismak av feighet og høye skuldre, siden de i mitt hode alltid har vært feige substitutter for ekte vare. Gammeldags, tjukk brun saus med kjøttkaker i. Og poteter. Rosenkål. Nam.

Så sitter vi der, da. Med de aller første tradisjonelle kjøttkakene jeg noensinne har laget, med den aller første tradisjonelle brune sausen jeg noensinne har laget. Og poteter. Rosenkål. Ikke tyttebærsyltetøy, stygg glipp. Tør ikke helt smake, selv om jeg egentlig – innerst inne – vet at dette gikk bra. Man smaker jo under prosessen også, tross alt. Dessuten har sausen gjort noe som bare god, fet saus gjør: Den har fått snerk. Kvalitetstegn er til for å røres ut, det er mitt nye credo (note to self: credo må da være gangbar Scrabble-lingo?). Etter en liten stund tar jeg mot til meg, oppmuntret av en godt fornøyd samboer. Det viser seg at jeg er steinbra på tradisjonelle kjøttkaker også.

Og da får dere jaggu bare unnskylde litt selvgod husblogging. Ikke hver dag Ivers tar et stort steg mot manndom.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: , ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Gratulerer! Hvis denne skrytinga fortsetter så skal du ikke se bort i fra at du, etter hvert, kan få en deltidsstilling som kokk i det røverske hjem.

røverdatters siste skrik: bursdagsbarn

Er det tradisjonell brun saus med bruning det er snakk om? Slikt lagar mor mi, sjølv har eg aldri bevega meg lengre enn til å lage kjøtkakene frå botnen av, ertestuing høyrer med, er ingen fan av tyttebærsyltetøy.

Asbjørns siste skrik: Doctor Zhivago (1965)

Jarra, Asbjørn, god gammeldags med mel-og-smørjevning og stekepanneutkoking, finhakka løk og whatnot.

Røvis, hvordan er lønna?

Det blir neppe mer enn en deltidsstilling, så det er ingen grunn til å hoppe i taket. Så sant jeg ikke blir popstjernemillionær da.

røverdatters siste skrik: bursdagsbarn

Wow, jeg er imponert! Storebroren min som egentlig ikke er noen særlig kokk i det hele tatt, slo til med skikkelig brun saus en gang. Han elsker kjøttkaker (som der jeg kommer fra er medisterkaker), og siden han ikke bor i samme hus som mamma lenger, må han fikse det sjøl. Selv har jeg litt sausskrekk.

Oioi Brun saus, det er ikke å forakte…
Hvordan står det til med Fårikålferdigheten dine?

pauls siste skrik: eksamenslesings

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.