På vei: In Bruges (23. mai)

Jeg har aldri vært i Brügge. Ikke liker jeg oppsynet på Colin Farrell heller. Likevel gleder jeg meg som en liten unge til en film som hadde sin premiere under Sundance-festivalen i år: In Bruges.

Så hva er det ved denne filmen som gjør at jeg har startet nedtelling mot Norgespremieren (23. mai)? For det aller første er traileren tøff.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Ok, ok. Den starter ganske dårlig da. Vi har sett den scenen med presten som «overraskende» nok er offeret som leiemorderen snakker om under skriftemålet før. Drit i det. Resten ser jo helt fantastisk ut. Eller, ikke hele resten da. Den teksten oppå bildet etter ca halvminuttet er ganske dårlig. Når jeg tenker etter var det ikke særlig lurt å begynne med traileren.

Regissøren heter Martin McDonagh, mest kjent for arbeid innen teater (sier’em). Han har laget (og vant Oscar for) kortfilmen Six Shooter, en liten godbit om en spesiell togreise. Jeg har sett den på en obskur, dansk filmkanal – du kan sikkert finne den et eller annet sted på intarwebben om du leiter godt nok. Oscarvinnere kan umulig være så vanskelige å finne.

brugesTilbake til «In Bruges». Plottet er finfint: Et par leiemordere går i dekning i Brugge mens de venter på neste oppdrag fra sjefen. Kritikere har trukket paralleller til klassikeren «Grosse Pointe Blank«, noe som umulig kan være negativt. På skuespillersiden er Colin Farrell allerede nevnt, men det beste gjenstår. Brendan Gleeson (ellers kjent som den tøffeste middelaldrende semitjukkasen i Storbritannia, utenom Philip Glenister) spiller den noe eldre og faderlige leiemorderkameraten til Farrell, mens sjefen gestaltes (bruker jeg det ordet riktig?) av Ralph Fiennes. Jeg er egentlig innen Fiennes-fan, men han banner og snakker med morsom aksent. Alt er ok med nok banning og aksent, det er nok derfor jeg ikke tar det så tungt at Colin Farrell spiller hovedrollen.

Ryktene (imdb da, forbaska pirke-Per) sier også at en personlig favoritt, Željko Ivanek, er med i noen minutter. Den mannen er vaksinert mot kjipe filmer, sier jeg dere. Et kvalitetstegn!

Stikkord: , ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Hvordan gikk det med denne Ivers? Fikk du sett den? Var den bra?

Hjorthens siste skrik: Forskjell på landing og nødlanding?

Hjorthen, man kunne nesten tro at du er ute etter en bloggegjenopplivning her? :)

Er bloggen død?!?

Hjorthens siste skrik: Forskjell på landing og nødlanding?

Død og død. Unektelig litt veikere, i det minste.

Den er nok bare litt vinterslapp. Kjent fenomen i grunnen.

Hjorthens siste skrik: Forskjell på landing og nødlanding?

jeg så den. bra film, om ikke enorm. men den ligger på imdb’s liste over tidenes 250 beste filmer. jeg er litt sur på meg selv fordi det ikke gikk opp for meg før på slutten at vi var i brugge og ikke i brussel *bluss*

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.