Bu-føkkings-hu

Fangene på Hof syns de har det for ille, stakkars.

Ikke bare er tilgangen på snacks, tobakke og brus dårlig – de må jaggu betale for tannlegen også! Eller må de det? «De trekker dagpengene om du må til tannlegen» sier en innsatt, som en del av argumentene for den snodige streiken som er på gang. Trekker dagpenger? Dette kan tolkes på to måter. Enten må de innsatte betale for tannlege som oss andre (samtidig som de går glipp av lønn for dagens ikke utførte arbeid, noe som gjelder ganske mange andre også), eller så går de rett og slett bare glipp av dagpenger for den arbeidstiden de går glipp av. Det betyr at tannlegen i effekt er gratis, så jeg tipper første alternativ er nærmere sannheten.

Uansett: Bu-føkkings-hu, altså.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Helt enig mht at det er flott å sone på Hof. Allikevel er det greit at man får sjekket ut regelverk rundt sånnt. Hvis slike ting stadig blir innskjerpet, uten forklaringer eller belegg, så vil det nok ikke funke med disse åpne anstaltene særlig lenge…

Har du fyllekjørt før? Vel, hvis du måtte inn til soning og samtidig måtte klare deg med 265 kr i uken så tror jeg at hvis du trekkes 10% så ville du likt det dårlig. Fanger betaler ikke tannlegebehandling. Hvordan skal de klart det???
Du har åpenbart ikke forstått en dritt, og er sarkastisk med å si at «det er synd på dem». Det er synd på deg som ikke evner å sette seg inn i en annens situasjon. Du skjønner ikke hvordan det føles ikke å måtte velge mellom ringkort eller tobakk. Det å velge mellom kontakt med familie eller røyk er er ille når årsaken er småpenger man mister pga tannlegebesøk.

Seriøst Espen, selv om man må i fengsel må det gå ann og få såvidt nokk penger til en pakke røyk og litt penger på kortet for og snakke med familiemedlemmer.

Du er vel en av de som vil at alle fanger skal leve på vann og brød. De har gjort noe dumt, og mange angrer. De på hof har ikke gjort noe spesielt allvorlig.

Det burde være mulig å ha en viss forståelse for fangene.

PS: Jeg har aldri vært i fengsel

Til Ola, hallo??? Våkne nå. Hvis en har fyllekjørt så fortjener en ikke brus, tobakk og telekort. Det er en grunn til at de er i fengsel, og brus er det de snille som får, ikke de som har vert slemme. De er i fengsel og det skal helt ikke være mer komfort-sone enn nødvendig, spør du meg.

helt enig, du er i fengsel av en grunn. slutt å sutre.

Jeg må jo nesten grine av å lese endel innlegg her. For noen premie eksempler på naiv blåøyd nordmann som virkelig skal vise hvilket godt hjerte han har og hvor flink denne er til å forstå seg på alle disse triste skjebnene. «Vi må gi dem støtte og oppmuntring, straff og represalier leder ingen vei..» Er så forbannet lei av å høre dette skvipet. Hva som er rett vil vi nok aldri bli enige om, men jeg kan nok si at vi har totalt forskjellig syn på hvordan rettspraksisen skal utøves.

Om denne saken så skal man ikke glemme at disse fangene har gjort noe ulovlig. Ikke bare små fortredelser som man straffer med bøter eller betinget fengsel. Nei, de har da gjort mer enn så, slik at rettsvesenet så det passende med fengselstraff. Har man da krav på goder av noe slag (les: brus og tobakk) når staten står for tak over hodet, kabeltv, internett, rikelig med mat hver dag, varmt vann, treningstudio, utdanning under soning m.m? Greit, de gjør en jobb hver dag men dette er jo deler av straffen og er ikke mer enn mann skal kreve for «oppholdet». Hadde jo ikke vært mye til straff om de kunne ligget på cella og daffet hele dagen, bortsett fra den innskrenkede bevegelsesfriheten selvfølgelig. Men kanskje vi skal fjerne denne også, det hjelper jo ikke på rehabliteringen om fangene ikke får omgås resten av samfunnet. De kan jo bli triste og lei seg av sånt, så må de atpåtil jobbe. Nei, fysj!

Jeg er så sabla lei endel personer som skal gjøre en fange til et slags offer. Man er blitt plassert ut av samfunnet over en periode for å avtjene sin straff, man blir ansett som en risiko for resten av samfunnet og dermed plassert bort. Da skal straffen sones som fortjent uten allverdens goder. Det er vel det som er problemet her i Norge, man skal hjelpe mest mulig, være forståelsesfulle, alltid tenke det beste om mennesker å gi nye sjanser, men man skal aldri sette krav. Alt det overnevnte er gode egenskaper, ikke misforstå, men det må gå en grense!

Slik praksisen er idag er for mange et hån mot offrene som sitter igjen etter kriminelle handlinger. At en person som blir satt i fengsel har et så utarbeidet lovverk med fordeler og goder i hue og ræva som ligger langt over tilstanden de vanskligst stilte i samfunnet (som ikke sitter i fengsel) lever under, er langt utover min fatteevne.

Jeg ihvertfall blir kvalm av både fangene og de som sitter her å forsvarer disse «stakkars uheldige»!!

If you cant do the time, dont do the crime.

Lettere kan det ikke sies, egentlig så burde alle fyllekjørere jobbet gratis på et ulykkesmotak.

Enig i at det med at tannlegen er gratis burde kompansere for tapt arbeidsinntekt. Men jeg savner litt bakgrunns info. Jeg tror ikke de er dömt til straffearbeid, de er dömt frihetsberövelse. At de har mulighet til á jobbe for á tjene litt lommepenger er en flott ting. Det fár tiden til á gá, de föler at de er produktive og fengselsvesnet fár subisidiert drifta si litt som gjör at de kan tilby fangene litt bedre forhold. Rehabilitering i höysetet og win win for alle parter.

Men hvis fangene er misfornöyde med det de fár ut av jobben má ná ogsá de fá lov til á legge ned arbeidet i protest. Det er strengt tatt deres eneste forhandlingskort.

Á insinuere at de er noen sutrebötter og at de krever sympati fordi de avsoner sin straff er i beste fall en misforstáelse, i værste fall en injurie. Forsiktig med leppa ná ivers;)

Örns siste skrik: Perleporten

Slik som eg oppfattar det handlar det vel mest om at dei vert trekt dagpengar om dei er borte frå jobb på grunn av sjukdom (dette med tannlege og fysioterapaut var vel ikkje ei gong nemnt i videointervjuet?), noko som visstnok ikkje stemmer med regelverket. Det er heller ikkje slik at me som ikkje sit i fengsel vert trekt lønn om me skulle vera så uheldige å få influense, me kan jo ta ut eigenmelding.

Dei som sit i fengsel er dømt til friheitsberøving, det tyder ikkje at det er greit å straffa dei ekstra om dei skulle få omgansgsjuke i tillegg.

Guris siste skrik: Annika og Guri tek kjerringtest (igjen)

Forresten, eg sjekka om ein får gratis tannbehandling i fengsel. Ein får ikkje det. Om dei har behov for tannhelsetenester og ikkje kan betala sjølve må dei, som alle andre, søka sosialen.
Skjønt, det kan sjå ut som om dei kanskje får gratis undersøking (grunna at «fengeslsfuglar», altså ikkje dei som er dømt til pallesnekring i tre veker grunna fyllekøyring men dei andre, ofte har veldig mykje dårlegare tannhelse enn resten av befolkinga).

Legg ved link til helsetilsynet. Eg har berre skumma, so mogele eg har gått glipp av elller misforstått noko.

http://www.helsetilsynet.no/templates/ArticleWithLinks____5435.aspx

Guris siste skrik: Annika og Guri tek kjerringtest (igjen)

Eg er ikkje veldig god på rettskriving i dag visst. *så mogeleg* eg har gått glipp av… Skulle det ha stått. Men det skjønte de vel :)

Jadda: Du har rett i det, helt ok å undersøke nærmere hva som er lovlig og ikke lovlig i forhold til soning på Hof.

Ola: Nei. Jeg har en relativt sunn respekt for de jeg kan møte på veien, så å fyllekjøre har jeg aldri en gang vurdert. Dette med å sette seg inn i andres situasjon har jeg ikke problemer med, jeg syns for eksempel det er veldig spesielt med dagpengetrekk sånn helt uten videre. Men å betale for tannlege, det ser jeg ikke noe problem med. Det gjør vi andre også, og om finansene er dårlige mens man er i fengsel er det åpninger for å betale i etterkant. Man er ikke på Hof i evigheter.

evotech: Jada, det er heller ikke det jeg snakker om. Selv om jeg ikke eier sympati for folks sigarettbehov forstår jeg godt at det kan være sårt å måtte velge mellom røyke og å snakke med barna på telefon. Tannlegen syns jeg altså fremdeles det er greit at man betaler for sålenge alle andre må.

lala: Jeg får følelsen av at du er enda strengere enn meg, og siden du sikkert aldri vender tilbake for å se om noen har svart lar jeg det være. Min innstilling er at fengsel selvsagt skal være rehabiliterende, men jeg er mener altså at det er urimelig om innsatte får store fordeler som ikke-innsatte ikke får. Nå har Guri undersøkt litt her nede, så det kan fort hende jeg tok helt feil. Får ta det i kommentaren til henne.

Marius: Jeg er til en viss grad helt enig.

Örn: Jeg er ganske enig i det du sier, men nå er det en gang bare tannlegen jeg har fokusert på. Og at fangene fremstår som sutrete (alle som griner fordi de ikke får sigarettene sine er litt sutrete i min bok, hvis vi skal forholde oss til hele artikkelen) mener jeg fremdeles. Med det sagt hadde jeg nok ikke reagert stort om vi innførte straffarbeid, såfremt det kunne la seg kombinere med en form for rehabilitering i forhold til at man skal ut en dag også – men det skal nok godt gjøres.

Guri: Nå har jeg jo beveget meg ut på litt ustø grunn; men sidestiller man et besøk hos tannlegen og sykdom i arbeidslivet? Det gjør ikke min arbeidsgider. Jeg kan godt tat ut egenmelding om jeg er syk (og det regner jeg da med at fangene også kan), men må jeg til tannlegen er det to-tre timer jeg ikke får igjen + at jeg må betale selv. Det som gjør dette med tannlege på Hof litt ekstra vanskelig er jo at de ikke sitter inne særlig lenge, så all tannlegebehandling det er snakk om er sannsynligvis av den akutte typen. Da snakker vi andre forutsetninger enn de jeg tenkte over da jeg skrev dette; akutt tannlege er selvsagt sidestilt med sykdom. Om fangene ikke får levere egenmelding for den tiden de da tilbringer hos tannlegen kan jeg godt gå med på at det er over streken. For øvrig er jeg helt fornøyd med at de i utgangspunktet må betale (da regner jeg med at de er dekket av arbeidsplassens forsikringer på samme måte som oss andre om tannlegebehandlingen er et resultat av en arbeidsulykke). På tampen vil jeg nok en gang understreke at det bare er tannlegebehandlinga jeg har skrevet noe særlig om. At streiken er snodig mener jeg fremdeles, det vil ikke si at jeg ikke har forståelse for den. Sympati i forhold til mangel på snacks, brus og sigaretter har jeg dessverre ikke så mye av.

Ok. Du bryter loven og får lov til å røyke, drikke brus og ringe til folk? Har du brutt loven har du brutt den, og jeg skulle gjerne tatt straffen min som en mann i stedet for å grine over at at jeg ikke fikk røyk en dag eller to! det er VÅRE skattepenger som går i hendene på menn og kvinner som bryter loven. Hvor er rettferdigheten i det!? De går faen klare seg på det de får! Fengsler i Norge er jo rene ferien!

Ivers: Nei, ein gjer ikkje det, berre om ein har ein snill arbeidsgjevar ;)
Sånn ellers er eg vel einig i det du skreiv i svaret, så då så :)

Guris siste skrik: Annika og Guri tek kjerringtest (igjen)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.