Åpent brev til Harald Eia

Jeg og Harald Eia er som kjent hyttenaboer hver sommer. Han vet det ikke like godt som meg, så vi får håpe han googler seg selv nå og da:

Hei Harald!

Jeg heter Espen og henger gjerne på samme øy som deg om sommeren. Det har hendt en gang eller to at jeg har hilst på deg, nærmest i vanvare, når vi har passert hverandre på kaia eller ved butikken (hvor jeg jobbet for to somre siden, og solgte deg alt fra mel til hermetikk (eller, jeg husker ikke egentlig hva du handla, men du hadde en gul regnjakke)). Vi får håpe du ikke har tatt anstøt.

Uansett, før du konkluderer med (eller i verste fall får bekreftet) at jeg er en sprutgal stalker-boy får jeg komme til saken. Jeg vil påpeke at det er ganske trivelig av meg å bare skrive dette på en ussel blogg, istedet for å kontakte deg hjemme, på hytta, med  telefon eller e-post. Blir du litt skremt kan du bare lukke nettleseren (men jeg vet jo hvor du bor og hvilken kroppssåpe du bruker, så du bør tenke grundig gjennom hva du gjør), men jeg håper du tar deg tid til å lese dette. Det er snakk om noe jeg vil kalle en gladnyhet.harald eia

Her om dagen så jeg nemlig på DVD-utgaven min av klassiske «Uti vår hage». Utvalgt for anledningen var episoden «Fanget i norsk film», og siden jeg har sett den haugevis av ganger fra før av ga jeg kommentarsporet en sjans. Jeg pleier vanligvis ikke å høre på sånt, siden det i ni av ti tilfeller er dritkjedelig (tips: Kommentarsporet til «Cannibal the Musical» hvor Trey Parker & co. drikker seg dritings er også fantastisk).

Jeg bet meg merke i to ting: Du sa du hadde overhørt noen si «glairæi» på en bensinstasjon (var dette Shell ved Ullevaal Stadion? Da kan det ha vært meg og Madammen, om du hørte en sur frøken be typen sin holde kjeft fem sekunder senere), og jeg fikk inntrykk av at du syns det var hyggelig at det ordet/uttrykket var adoptert av bermen. Jeg kan skrive under på at vi bruker det aktivt i min omgangskrets (selv om visse elementer mener det er hyggeligere å høre «jeg elsker deg», men Madammen om det). Dette var liksom den tingen som dette ikke handler om, men som jeg følte var ok å ta med.

Litt senere på kommentarsporet uttrykte du skuffelse over at uttrykket «sårri bårri» aldri slo an. Det er her jeg kan bringe et smil inn i hverdagen din, bare tre-fire år etter at du spilte inn det aktuelle kommentarsporet.

De jeg omgås sier nemlig «sårri bårri» i hytt og gevær. Sikkert daglig. Dessuten tror jeg andre også sier det, jeg er sikker på at jeg har hørt det under en bedriftslagskamp i høst og på Mikrobryggeriet i Holtegata.

Det var alt.

Hilsen din venn Espen Iversen

PS: Jeg gleder Batman-sokkene mine av meg til Ut i vår hage 2. Om du mot all formodning ikke bare har funnet dette innlegget, men også lest hele dritten og vil ha det fjernet er det bare å kontakte meg via kontaktskjemaet mitt. Bildet er hemningsløst stjålet fra noen på internettet.

Stikkord: , ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

jeg sier sårri bårri tytt som det er.

Ja, der ser vi! Herlig. Jeg visste at det slo an. Hører du, Harald?

Hehe, kult å høre. Sorry borry (som jeg skriver det, men dette får være opp til hver og en) er jo helt i den nedre grensen for hva man kan si uten å bli stigmatisert, uansett om man sier det ironisk eller ei. Litt sånn «akrobat» – det er vanskelig å avgjøre avsenderens nivå – all den tid selv noldusene bruker det med et skråblikk. Så sorry borry… jeg blir glad hvis noen bruker det, men full forståelse hvis ikke. På øya vår: Vi får fortsette å ha den samme relasjonen: usystematisk hilsing. Godt nytt år!

Jeg vet hvor du har hytte nå, Ivers.

Harald: Så fantastisk hyggelig med raskt svar! Narcissisten i meg tenkte umiddelbart at du leser bloggen min jevnlig, men så tok crazystalkerbitch over og det viste seg at du bare fulgte en lenke fra Dagbladet-artikkelen om Ut i vår hage 2. Samme faen kan det være, dette var like hyggelig som den gangen jeg så både deg og Karl-Eirik Scjhøtt-Pedersen med bare tre minutters mellomrom. Du har selvsagt et poeng der, med stigma og slikt. Skuffende å høre at du ikke bærer nag til alle som ikke har adoptert «sårri bårri» (jeg fortsetter med den, jeg). Vi (jeg) sees på øya, og et godt nytt år til deg og!

radiohode: Hehe, jeg har vel nevnt det noen ganger før også. :) Flott øy.

Jeg har ikke fått det med meg. Før nå, altså.

Kanskje jeg ikke har nevnt det før, når jeg tenker etter. Du ferierer kanskje i nærheten?

Har vært der en gang for mange år siden. Ah, the stories I could tell. :-)

jeg også sier sårri bårri stadig vekk:D

Radiohode: Herlig sted, du burde besøke igjen.

Rutha: Nå ble sikkert Harald blid!

Jeg sier også «sorry borry».

Og selv om vi sikkert ikke ser noe mer til Harald her inne, kan jeg forsikre om at jeg kjenner min Obstfelder. Du trenger ikke fortvile over det norske skolesystemet, Harald. Jeg ser var pensum i ungdomsskolen senest da jeg gikk ut derfra… i 1999.

Heia Harald.

Jeg lurer bare på en ting.
Hvorfor har du sånn komplekser for denne hårsveisen din?
Eller mangel på sådann.
Sånnt fikses jo nå for tiden på null komma null.
Halvard Flatland ble mobbet en del for dette i sin tid. Men den tiden er forlengst forbi.
Nå er det nesten «inn» med hårtransplantasjon.

Hilsen en som også hadde komplekser over økende måne, men nå har full manke og er storfornøyd :). Slipper lenger å gå med caps for å ikke bli solbrennt på toppen. Og ikke er det kaldt om vinteren der oppe heller lenger. Så mange fordeler med full manke :)

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.