Julekalender (17. desember)

Ops! Tyve minutter for seint ute, sier du? «Sovjet ruler» sier jeg og tilbakedaterer innlegget. Så kan du sitte derog surmule så mye du vil.

Avstemning: Nå kan du si hva du mener om kalenderen i avstemningsboksen!

Dagens oppgave: Vi kjører enda en runde med re-casting. La oss si at Sean Connery må byttes ut i Bond-filmene sine og i «Rosens navn«. Du kan naturligvis ikke plassere noen av de andre Bond-skuespillerne i Bond-filmene hans, men ellers er det fritt valg. Hvilke(n) skuespiller(e) velger du?

Så langt: Superkrefter engasjerer, tydeligvis. Jannicke var tidlig ute med akkurat den superkraften jeg selv kunne øsnket meg, evnen til å suge til meg alt som står i en bok og attpåtil forstå det i løpet av sekunder. I tillegg var jo det andre forslaget hennes krement, men tre poeng får holde. Iskwew var den eneste av dere som valgte litt mer ideelle superkrefter som også gikk for en jeg lett ser for meg at kunne være nyttig i dating-verdenen, to poeng ditover. De siste to poengene deles mellom Storrusten (minuspoeng, my ass – har du ikke sett «Once more with feeling»?) og annetten som nok en gang er herlig egoistisk.

Stilling:
14 poeng: Sigurd og bza.
12 poeng: Jannicke
10 poeng: Absentame og Esquil.
8 poeng: Bjørnar og Marianne (sitting in a tree).
7 poeng: Virrvarr og Sonja.
5 poeng: Rutha, Tannlege-Tine og Marchus.
4 poeng: Siri, Annetten og radiohode.
3 poeng:  Tamara.
2 poeng: Faen, Iskwew, Fred Ut og Elisabeth IC.
1 poeng: Storrusten, Thomas og Peter.
- 1 poeng: Iversen.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg ville hatt Eddie Izzard i Rosens Navn. Og han skulle spilt det som James Mason som parodierer Sean Connery. Jeg fant ikke den youtubelinken jeg lette etter (jeg tror det er fra Live at the Ambassadors), og for at jeg ikke skal tilbringe hele natten å se på Eddie-videoer, så for du en annen en: http://youtube.com/watch?v=eEogT14KGoE

-Connerybiten kommer inn etter ca 5 minutter. Dessuten hvor bra ville ikke den dressen se ut i Rosens navn?

Kommer tilbake med mitt forslag på James Bond

Kriterier for en optimal Bondskuespiller
-Klasse
-Britisk dialekt, kanskje også britisk «utseende» hvis det går an.
-Stil, som kanskje er et annet ord for klasse
-Ikke en muskelbunt, ikke en pingle
-Kjekk
-Troverdig
-God skuespiller

Deretter får man ta elimineringsmetoden.
Etter å nettopp ha sett John Malkovich skuespill stråle selv om han bare hadde en animert bi-rolle i Beowulf hadde jeg egentlig lyst å foreslå han, men han er fra Illinois. (Men han har jo spilt en av de tre franske musketerer i «Mannen med jernmasken», så han kunne godt klart å spilt europeisk).
Neste tanke går til noe så urbritisk som Vinnie Jones, men selv om han har stil, har han ikke klasse, og det kan stilles spørsmålstegn ved både «kjekk» og «troverdig».
Hvis man da skal fortsette gjennom castingen til «Lock, Stock…», «Snatch» og «Boondock Saints», de store britiske filmene, så må man stoppe opp med William Dafoe fordi han er en ypperlig skuespiller, men han har ikke ansiktet til en Bond.
Jason Statham er en av mine favorittskuespillere for tida, men da hadde han trengt en parykk eller hårtransplatasjon. Bond skal ikke ha svakhetstegn.
Brad Pitt viser jo at han kan spille brite i Snatch, men etter å ha spilt i for like roller, og egentlig for mange roller alt i alt, faller han gjennom på troverdighet, fordi man ikke blir å se «Bond», men Brad Pitt når man ser filmene.
Liam Neeson faller også gjennom av lignende retorikk.
Jeg skulle gjerne likt å se en litt yngre Anthony Stewart Head (fra f.eks. Buffy) spille litt action, men det er vel for sent nå.

Det jeg etter hvert kommer frem til etter å ha eliminert disse og andre, er at det ikke finnes noen andre enn det forrige århundrets mest sexy mann «Sean Connery» passer inn i mitt bilde som Bond.

Jeg foreslår derfor Christopher Walken, bare fordi at det hadde blitt noen fantastiske filmer, selv om han ikke hadde vært «Bond» med stor B.

I «Rosens Navn» vil jeg gå for Michael Caine, som var det opprinnelige førstevalget for rollen. Og siden han var ganske barsk og passelig uptight da han var yngre nominerer jeg en ung Michael Cane i rollen som James Bond også.

Som vi ser, er jo Connery og Caine allerede bestevenner , så da burde det gå greit.

Ingen.

Seriøst, hvem kan erstatte Sean Connery? Kanskje Eskil…. Men nei, jeg må si Ingen.

Nå har jeg tenkt ut en ny Connery-Bond: Øystein som gikk i klassen min på barneskolen. Han er grunnen til at jeg så min første Bond film (han inviterte hele klassen hjem til seg på Octopussy da vi gikk i 5. klasse), og han dramatiserte egenhendig ut alle rollene i en annen Bond-film jeg ikke hadde sett. Dessuten i en periode, leverte han inn alle innleveringer på skolen med et papirbånd rundt som han hadde skrevet ”for your eyes only” på. Jeg begrunner svaret mitt med at jeg tror han er den som ville blitt desidert mest glad for jobben, og dessuten har han jo allerede bevist at han kan det (jeg var jaffal sykt imponert som 11 åring)

Bjørn Sundquist i samtlige filmer.

Mr. Jackson er selvfølgelig James Bond. Han går i dress på jobben hver dag, oppfyller alle kriteriene til Sigurd, og har selvinnsikt nok til å beskrive seg selv som en blanding av en ung Sean Connory og en lama. Så kan hans kjære kone (aka meg) være Bondpike i gullbikini og alle kan le av meg ^_^

I Rosenes navn bør man jo helst ha en litt eldre herremann. En kjekk og stram eldre herremann til å erstatte Connory her er verre. Hvordan være utrolig heit og gammel på samme tid? Den eneste som kunne erstatte ham her, måtte vært Judith Butler, fordi hun er vel så kjekk og stram og dame i tillegg. Jupp, queer-teoretisk Rosenes navn, here we go.

Lucy Liu som James Bond (Jenna Bond?). Hun har allerede vist at hun kan sparke solid ræv i Charlie’s Angels, og er cirka like hot. Jeg er dessuten temmelig overbevist om at den ekstra Basic Instinct-faktoren som denne recastingen medfører vil bety at billettsalget går rett i taket. Køen for å tilby meg jobb som executive producer starter der borte til høyre, vær så god.

I Rosens Navn er det egentlig bare en person som er aktuell, Johnny Depp. Til tross for Mascarapiratene (og dels på grunn av) er mannen en gudbenådet skuespiller som får en hvilken som helst rollefigur til å virke troverdig, litt av en prestasjon siden han har spilt alt fra frankenstein-monster via synsk detektiv til dopdealer, og jeg tviler overhodet ikke på at en rolle som intellektuell middelaldermunk med Sherlock Holmes-tendenser hadde passet ham utmerket. I bonusmaterialet på dvd-en ønsker jeg meg filmen spilt inn en gang til, også med Johnny, men denne gangen spiller han rollen som Captain Jack Sparrow. Why is the rum gone?

En del av meg har lyst til å gå for Ben Affleck nok en gang, en annen har lyst til å safe ved å svare Chuck Norris, men om jeg skulle velge en jeg virkelig vil se spille den rollen, er det Simon Pegg. Jeg kan ikke helt forklare det, jeg vet bare at det ville gjort meg lykkelig.

Clive Owen oppfyller alle kriteriene, han hadde vært en verdig Bond.

Chuck Norris, Richard Dean Anderson og Bjørn Sundquist hadde nok alle gjort en OK jobb, men her er det nok bare 1 som kan være en reel utfordrer: http://i.imdb.com/Photos/Ss/0295178/austin3_7612.jpg

jeg nominerer kanskje 3 poeng til Tine …. Men nei, jeg må si Ingen :)

Nominerer dog to poeng til storrusten for superkreftene fra forrige runde, jeg nominerer videre den engelske karakterskuespilleren vinnie jones i bond, og når othello kunne være svart passer det fint med denzel washington i rosens navn.

Stephen Fry som Bond. Jack Nicholson som William of Baskerville.

Esquil skrev: «… når Othello kunne være svart …».

Um … Othello var en maurer – the Moor of Venice. Maurerne kom fra nordvestafrika. Ergo Othello var en svart mann. Det hadde vært mer oppsiktsvekkende om han ble spilt av en hvit mann.

Espen, jeg kan nesten garantere at Kristin ikke har sett Once More With Feeling, på tross av mangeårig vennskap med undertegnede. Synd for henne! (er du med på å tvinge henne en dag?)

Spambekjempelsesordene dine er så bra at jeg ofte ikke føler for å komme med andre kommentarer.

I dag:

whisky

Dustin Hoffman uttrykte sin irritasjon over å aldri ha spilt Bond i siste Empire («Jeg skulle spilt han som en skikkelig kødd!»), og han hadde sikkert vært fin i Rosens Navn også, selv om jeg kjenner at jeg ikke ville latt han tafse på Catherine Zeta Jones i Entrapment. Det er ille nok at Michael Douglas gjør det.

grunnet øving til matteeksamen har jeg helt glemt julekalenderen i dag (!!) og kommer først innom nå. ettersom mange andre har særs gode ideer melder jeg pass for denne kvelden. men kommer naturligvis sterkere tilbake.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.