Julekalender (14. desember)

Ittno julebord på Lucia-kvelden. Sofa, skallebank og film.

Dagens oppgave: Vel, jeg har lidd meg gjennom «Knocked up», og det var nesten to timer jeg heller hadde tilbragt i et rom uten luft. Jeg ønsker meg en topp 3-liste over hvilke filmer du virkelig skulle ønske du ikke hadde sett (takk til Trikkeføreren for ideen og total enighet angående kveldens filmvalg). Poengutdeling kan fort bli en urettferdig affære denne gangen.

Så langt: bza har selvsagt rett, gårsdagens luke var et lurespørsmål. Jeg hadde egentlig ikke tenkt over at noen kunne svare så rett, men da blir det tre poeng til ham. Dere andre får bare poeng fordi jeg er gem. Marchus’ svar gjør religionshistorikeren i meg litt gretten, men det er jo søtt likevel. To poeng til mannen med fylleangst. Ett poeng til annetten fordi gjetere ruler og ett til Sonja siden jeg også er glad i Chuck.

Stilling (jeg har sikkert regna feil igjen):
14 poeng: Sigurd og bza.
9 poeng: Jannicke.
8 poeng: Bjørnar og Esquil (sitting in a tree).
7 poeng: Absentame og Marianne.
6 poeng: Virrvarr og Sonja.
5 poeng: Rutha og Marchus.
4 poeng: Siri og Tannlege-Tine.
3 poeng: Annetten og Tamara.
2 poeng: Faen og Elisabeth IC.
1 poeng: Thomas, Radiohode og Peter.
- 1 poeng: Iversen.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Judge Dredd
Blair Witch Project
Crossroads

Vondt, rett og slett vondt.

Dr.Pee

Fra min og min studievenninnes fantastiske prosjekt «Skriv litterær analyse av en pornofilm»-prosjekt ved eksamen i fjor. Beklager, men metadiegetiske analyser av tissing, sperm og analfisting hjelper ikke på forståelsen av narrative strukturer. Du blir bare kvalm.

The Passion of the Christ

Eller- jeg så den ikke ferdig. Jeg snublet ut av kinosalen etter å ha sett Jesus blitt pisket til kjøttkake sammen med en skoleklasse fra den kristne barneskolen nær meg. Å høre små unger skremmes fra vettet mens de så jøder fremstilt som monstre og demoner tvinge Judas til å henge seg er en opplevelse jeg kunne vært foruten.

Tegnefilmversjonen av Ringenes Herre
Endeløs irritasjon, toppet med at entene ser ut som gulrøtter.
At jeg gadd.

Vel, jeg kan finne på å like både chick-flicks, masseproduserte amerikansk komedie, actionfilmer uten handling og dokumentarer om skipsvraksstudier av båter fra 2. verdenskrig. Dette er iallefall min liste:

1. King Arthur
Jeg er historikestudent. Nå sier jeg ikke at sagaen om Arthur er historie, men de kunne virkelig å prøvd bedre. Makan til logiske brister må du lete lenge etter. Da jeg så den med vennegjengen ble vi sittende i salen i 45 min etter filmen og diskutere alt tullet vi hadde sett.
A. The mandatory sex-scene. Det er ingenting som leder opp til den, ingen blikk eller prating om den etterpå. HVA GJORDE DEN DER!!!!
B. Vi åpner en port i en mur som ingen har gått gjennom på 200 hundre år. Hvordan gjør vi det? Jo, ved at DE 4 HESTENE VI HAR PÅ ANDRE SIDEN TREKKER OPP DØRENE!!!!
C. Bikinirustning. Det passer kanskje inn i Conan. Men bikinirustninger er UPRAKTISK I KAMP PÅ ALLE MÅTER!!! Dessuten var Guinevere IKKE KELTISK!
D. «Boob-job» på reklame-plakaten: http://leegoldberg.typepad.com/a_writers_life/2004/07/a_mickey_mouse_.html
…Og lista bare fortsetter.

2. Jeg får en link fra en av gutta i fraternityen. Jeg kikker innom, jeg angrer øyeblikkelig.
Dere kan prøve å google: «3 girls and a cup» hvis dere har lyst å vrenge magesekken.

3. Spice World – the Movie
Jeg var ung, dum, og prepubertal. Jeg var Spice Girls fan, og kjøpte filmen fullpris to dager etter den kom ut.
Om det var et plot, om det var skuespillerprestasjoner, hvor det skjedde, jeg husker ingenting… og jeg har sett den 5 ganger!

Runners up: Troja, Jakten på Nyresteinen og Pokemon 2. (Nr. 1 og 3 var gode…)

Ivers: Konkurranseinstinktet er der, men vi er bare halvveis. Jeg tar ingenting for gitt. bza har hatt noen skummelt gode svar.

In bed with madonna

så navle at man blir dårlig. første kinofilmen jeg gikk fra.

Remains of the Day

med anthony hopkins og emma thompson. træge greier.

politiskolen (høye tall)

oppfølgerne til politiskolen ble etterhvert fryktelig fryktelig dårlige.

underground

jugoslavisk film som skulle være veldig bra men bare var rar på en kvalmende måte.

the break up

med jennifer aniston. solgte noe vanvittig med kinobilletter. syltynn suppe av en film.

reprise

oppskrytt norsk pretensiøs møkkafilm

moulin rouge

friket meg ut. eller kanskje det var chicago. uansett. musicals er ikke bra for noe.

ok, siden vi er på vei mot en topp ti, så slenger jeg med tre filmer som skuffet stort i forhold til forventningene:

bridget jones på randen
da vincikoden
rød (kieslowski)

1. Enduring Love
– Virket som en uendelig god idè. Daniel Craig og han artige fra Notting Hill møtes fordi en mann detter fra en luftbalong og dør ganske skikkelig (kanskje den beste scenen i filmen). Taglinen «An extraordinary event brought them together. A deadly obsession will tear them apart» burde advart meg. men neida. På daværende tidspunkt hadde vi et psykotisk vennepar som skrøt filmen opp i skyene. Dette handler om en homofil stalker, som er psykopat. *applaudere*. Hele filmen er grågrønn og gråblå og grårød. Jeg sovnet. På fanget til Thomas. Thomas måtte se hele. Jeg våknet rett før slutten. Vi var stille i ti minutter, gjemte filmen og har ikke pratet om den siden.

2. Onsdagsfilmen på TVNorge.

3. Welcome to the dollhouse
Tidenes mest oppskrytte pubertetsfilm. «Den eneste filmen som skildrer puberteten slik den VIRKELIG er». Jeg beklager, men puberteten inneholder ikke kidnapping, en kjæreste som rømmer til og fra new york mens han sier «I will rape you» (thus the basis of his appeal), en stadig tilbakevennende musikk hver gang det skjer noe kjipt i livet ditt og sinnsyke mennesker på alle bauer og kanter. Heller ikke et klubbhus du deler med din homofile bestevenn som din mor jevner med jorden for å feire bryllupsdag. Her var det nok forventningene som trakk filmen i søla, men står det «en av 10 filmer du MÅ se før du dør»…… Welcome to the dollhouse.

Her kommer jeg til å gå på en smell, men jeg klarer ikke la være, vet du.

1. Blair Witch Project: Ja, jeg vet den er nevnt før, men den er virkelig så dårlig. JEG kan lage en bedre film. ”Fuck, we’re lost!” gjentas hundre til hundre og femti ganger mens du og to venner løper rundt i en skog. Oops, der gjorde jeg det visst (denne versjonen er bedre enn originalen, fordi jeg har spandert på meg et kamerastativ).

2. Apocalyptico. Hellige blodbad, Batman! Filmen som ikke bare fikk meg til å hate Mel Gibson, men også kompisen min som foreslo at vi skulle se den. Jeg mener, jeg har ingen ting i mot filmer på språk jeg ikke forstår, eller historiske filmer, men filmer der folk vaser rundt i en skog for så å bli grisebanket, skjønner jeg ikke vitsen med.
3. Mumien. Jeg skulle gjerne hatt en tredje film der folk roter rundt i en skog, men gikk til slutt for dette makkverket, hvor de vaser rundt i ørkenen eller en pyramide, eller hva vet jeg. Klippet fra min egen blogg: <>

Ringenes Herre-trilogien! Den første filmen kan jeg si jeg så fordi jeg ikke visste bedre. Den andre filmen så jeg – under uhyre sterk tvil – fordi en entusiast overtalte meg til å se den sammen med ham. Men at jeg oppsøkte kinosalens mørke for å lide meg gjennom treern også? Ren og skjær idioti. Dette er filmhistoriens mest overoppskrytte filmer. Den eneste grunnen til at jeg ikke sovnet var svært høy lyd.

Det sier sitt at jeg til og med lar være å sette opp Titanic på denne lista.

Oi, klipp fra egen blogg datt ut. Straffen for kreativ tegnsetting, antar jeg. Her er det jaffal.

For det første hvor usympatisk er det av heltene å stjele rivalenes utstyr? For det andre: “Legenden sier at hvis jeg leser denne teksten høyt, så vekker jeg mumien til live. Det er kanskje et eventyr, men det kan være noe i det. Ja, ja, jeg leser den høyt for det om, bare sånn for moroskyld”

1. Absolutt ALT jeg har sett av David Cronenberg (dette gjelder selv om Dead Ringers er en av yndlingsfilmene mine og jeg har sett den en haug ganger; like fordømt våkner jeg opp i tretida om natta hver gang jeg har sett den, våt av svette og med hamrende puls, med blikket fullt av gynekologiske undersøkelser som har gått fryktelig, fryktelig galt). Verst er kanskje Videodrome, jeg kjenner at jeg blir litt dårlig bare jeg tenker på den kjøttvideokassetten han trekker ut av mellomgulvet.

2. Catwoman. Jeg liker både Halle Berry og filmer basert på tegneserier; ikke desto mindre er dette noe av det verste sølet jeg faktisk har betalt penger for å se noen gang. Jeg vet ikke om det var det utrolig lamme manuskriptet, de cheesy stripper-blir-superhelt-kostymene eller Halles tafatte forsøk på å¥ mjaue. Antagelig alt sammen og enda litt til. Møkkafilm.

3. Matrix to og tre. Man presterer å ta en ekstremt kul film (enern) og så føkke rundt med konsepter og karakterer til de grader at ikke bare blir to og tre dårlige, de klarer å kuke det til så mye at enern også blir dårligere bare av disse to filmenes blotte eksistens. Den eneste måten jeg kan takle problematikken på er å bestemme meg for at disse to filmene rett og slett ikke eksisterer, slik at jeg fortsatt kan nyte enern på dens egne premisser. Dette har jeg nå selvfølgelig kastet rett ut av vindet i jakten på julekalenderpoeng. Oh well.

1. Battlefield Earth http://imdb.com/title/tt0185183/
Så den på kino når den kom i 2000, og er fortsatt sjokkert over hvor elendig og ufrivillig komisk John Travolta kan være. Helt ekstremt dårlig!

2. Reprise – også nevnt av min soulmate Eskil.
Prøver å være sær og dyp, blir bare sær og veldig veldig kjedelig.

3. Breast men http://imdb.com/title/tt0133643/
Hvem skulle tro at historien om hvordan silikonpupper ble oppfunnet, kunne bli så kjedelig?? Dette burde jo vært topp kvalitet… men neida :( Utrolig skuffende.

I «Knocked Up» kan man jo i det minste beundre Kathrine Heigl, som jo har vært hot helt siden Roswell. Et random forsøk på en liste følger:

1) Snakes On A Plane – nesten så dårlig at den blir bra, men bare nesten
2) Villmark – mangler både gode skuespillerprestasjoner og et bra plot
3) Big Fish – antageligvis på nivå med Iversen rundt et pokerbord

The long Weekend: «http://www.imdb.com/title/tt0385057/»
et stykke makkverk av de sjeldene. ikke spør hvordan jeg havnet i samme rom som en skjerm som viste denne filmen. det var ikke direkte et eget valg.

Superman Returns: «http://www.imdb.com/title/tt0348150/»
Gjeeeesp…

The matrix Revolutions: «http://www.imdb.com/title/tt0242653/»
denne havner her fordi det er et stykke pretensiøst ræl. effektene er fantastiske, men ikke nok til å redde 129 minutter med usammenhengende historie og keanu reeves sitt careface. the matrix revolutions kunne godt vært med på lista. men om den 3. filmen ikke er verdt å se er det liksom ikke noe vits å nevne den andre filmen, i og med at den første står godt på egene ben.

Radiohode burde få flere minuspoeng for dette…

Ringenes Herre i bokform er blant verdens beste litterære verker. Og selv om det er lang vei fra bøkene til filmene, så forsvinner ikke det faktum at Ringenes Herre filmene er blant verdens beste filmer.
Man må bare sammenligne dem med filmer og ikke bokserien…

ARRRRRRRRRRGHGGHGHHGHHG!!!! (Tolkien-fans unite and fight this evil abomination!)
(det måtte bare ut…)

sigurd: jeg må si meg veldig enig med deg her. en film er en film og en bok er en bok. selv om historien kan være lignende kan de ikke sammenlignes med en helt annen form for framstilling.

Vel, Sigurd (og Absentame), jeg har ikke lest bøkene. Livet er for kort, og selvpining er ikke helt min greie.

Det skal innrømmes at jeg mislikte rulletekstene noe mindre enn resten av filmene, men det blir litt knapt.

Matrix-trilogien, derimot? Ganske bra. Toern er litt svak, men både første og siste holder i massevis.

Når jeg leser dette, så ser jeg at det nok ikke blir poeng på meg denne runden heller. Men sånn er det når man slåss for sannheten. Spennende å se hvordan Ivers takler det at enkelte deltakere rakker ned på andre? :-)

radiohode provoserer med vilje. derfor vil jeg heller nominere morten for minuspoeng, siden jeg kjenner manusforfatteren av villmark.

sonja, hvordan stiller du deg til bøker om folk som vaser rundt i skogen?

Nix, Esquil. Dette er ærlig ment. (Nevnte jeg at jeg stemmer på deg?)

og, jo, tannlegetine for two points.

Jeg vil egentlig nominere Eskil til trepoengern idag (og dermed selv gå ned til 2…) grunnet hans meget gode og lange liste!

Det EG er overraska over er at folk faktisk hugsar namna på dei dårlege filmane dei har sett. Eg har jo sett min del av dårlege filmar i mitt liv, heldigvis er eg utrusta med ein svært selektiv hukommelse så eg slepp å faktisk hugse dei (noko som diverre har ført til at eg har sett eit par over gjennomsnittet dårlege filmar to gonger).

Vel, jeg gav dere mine verste filmopplevelser. Kjedelige filmer kan man jo liste opp en evighet (slik som Esquil gjør). Jeg synes folk kan liste opp groteske skrekkfilmer som gav dem mareritt. Det er filmer man ønsker at man ikke så. Dårlige filmer kan man hvertfall mobbe og erte. Nemlig :D

01) WIld Hogs – Nok til å frata meg den siste rest av tro på menneskeheten…

02) Africa Addio – …selv rasistisk mondofilm med innslag av snuff er lettere å komme seg gjennom.

03) Santa Claus Conquers the Martians – John Waters ser denne hver jul. Jeg ville heller gravd ut øynene mine med måleskje.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.