Julekalender (11. desember)

Det var ellevte desember, og julekalenderen var over syv timer forsinket. Iversen våknet litt over halv syv og fikk panikk – tenk om kalenderløserne hadde gjort revolt? Han løp til datamaskinen og åpnet Outlook, og der lå det bare halvannen klage. Phew!

Greit, bitches. Det ble noen timer ekstra til rådighet på luke 10 og noen færre på luke 11. Jeg kom i skade for å ta en hvil mandag kveld (etter en helg med nattevakter og null søvn siden søndag før jobb) for å være noenlunde i stand til å dra på fotballtrening, men da klokka sneglet seg mot treningstid ble det klart at denne hvilen fort ble synonym med nattesøvn. Siden kalendertida blir litt kort kan det være like greit å slå til med en jukseoppgave!

Dagens oppgave: Julegaveshopping – du skal handle julegaver til din femtenårige kusine som hater alt rosa og jentete (og forhåpentligvis ikke leser bloggen din). Du har kjøpt leggbeskyttere til den unge fotballspilleren tre juler på rad og syns det får være nok. Hvilke to ting står du med i lankene før du går til kassa og kjøper en av dem? Prisramma er et sted mellom 100 og 400 kroner, og du aner ikke om hun liker å lese eller hva slags musikk hun hører på.

Så langt: Originalteksten var «Betty discovers boys. Liz doesn’t.» eller noe i den duren. Virrvarr var kanskje trøtt, men familiesamtalen hun foreslo traff meg rett i rota. Tre poeng. Jannicke får to poeng for i det hele tatt å ha brukt «Mette og Betty Sue kjedet seg ofte, men aldri lenge…» mens Esquils eviglange samtale spilte på min forfengelighetsfølelse og sanker ett poeng. Det siste går til Marianne (jeg liker filmavisen). Nok en gang skulle jeg gjerne delt ut poeng til hele hurven, mye bra å ta av her (selv om  jeg hadde et lite håp om at man kanskje skulle gå en annen vei enn den opplagte, med sex-ordspill og innuendo). Ok, ett bonuspoeng da. Tamara får for sitt sitronforslag, slik at det ikke ser ut som om jeg ikke skjønte noe som helst av den.

Stilling:
11 poeng: Sigurd.
10 poeng: bza.
9 poeng: Jannicke.
8 poeng: Bjørnar.
7 poeng:  Esquil og Absentame (sitting in a tree).
6 poeng: Virrvarr.
5 poeng: Rutha og Sonja.
4 poeng: Siri og Tannlege-Tine.
3 poeng: Marchus og Tamara.
2 poeng: Faen, Marianne og Elisabeth IC.
1 poeng: Thomas og Peter.
- 1 poeng: Radiohode og Iversen.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

1. Gavekort på to kinobilletter – en billett til deg, en til henne, og selvsagt løfter om godis, brus og popcorn! Bonding med kusiner som ikke liker rosa, er flott! Hun må få velge filmen… OM kusinen bor i en annen by, følger det med en overnattingsinvitasjon også, gjerne en helg. Kino på Collosseum er herlig!

2. Egentlig føler jeg at gave nr 1 holder, særlig om det inkluderer overnattingsbesøk at casa de Ivers, men om man trenger en ting til, ville jeg kjøpt en Moleskin-dagbok for 2008. Den er passe anti-15åring, så alle 15årige jenter som ikke er spesielt jentete vil elske den. Og jenter på 15 er sikkert fan av å skrive dagbok, og når man kan gjøre det i samme bok som Van Gogh, Chatwin, Hemmingway, Matissé og Céline gjorde det i, i sin tid, MÅ det jo slå an!

Hva er Moleskin? Se her http://www.moleskine.co.uk/

Btw, bare lurer på om du har tenkt å spørre om det samme til andre familiemedlemmer i dagene som kommer? For da vil jeg begynne å planlegge allerede… ;)

Om jeg forsover meg, kan det vel hende… Men egentlig er det meste dekket opp, altså. Mangler bare Madammen, og hun kan jeg nesten ikke dra denne med.

1. I og med at hun liker å spille fotball kan jeg bare anta at hun tilbringer mye av tiden sin på vei til og fra treninger, på skolebusser og kanskje til og med jogger. Det å verve nye medlemmer til den kulturhistoriske eliten (folk som leser) er jo alltid et nobelt mål. Jeg ville kjøpt en av de nye fancy digibøkene med ørepropper og bærestropp og INKLUDERT batteri. En av de skikkelig spennende som er dømt til å fenge. For eksempel Jo Nesbøs «Snømannen». det ville vært min første tanke. (http://www.lydbokforlaget.no/katalog/boker/krim/9788242119858.html)

2. Deretter ville jeg vurdert å kjøpe en tv-serie på dvd til henne. Jeg ville styrt unna de typiske jenteseriene og valgt for eksempel Firefly eller første sesongen av Bones.
Jeg hadde landet på Firefly i hodet mitt (kanskje til og med tatt med filmen Serenity. Du får både serien og filmen for under 400 om du er lur).

Deretter ville jeg gått til kassen og kjøpt Snømannen på DigiBok. Fordi et nobelt mål trumfer målet om å være kuleste fetter/kusine (som er en reell konkurranse i min familie i alle fall)

En middels stor (eller liten?) miljøkvote. Så kan hun disponere den som hun vil.

1. Popkornpopper. Det eneste folk generelt ikke får nok av (med unntak av sjokolade) er popkorn. Man kan alltid spise popkorn. Det er bare mais, ikke sant? Har du en popkornpopper, er det alt du trenger for å invitere «han kule kisen i klassen» med hjem. Man kan trøstespise og festespise, og hun vil alltid tenke på deg.

2. Siden en popkornpopper kanskje koster 399, 50, så må man være økonomisk med gave to. Jeg går for CD-R. Hvis man ikke kjenner musikksmaken hennes, så får man jaggu meg lære henne opp i din egen. Siden brente CDer er så lite materielt, så tar man det igjen med å brenne 5 stykker.
En med kule klassikere, (Pink Floyd, Queen, AC/DC osv.),
en med «roligmusikk» til studiebruk eller slappe nachspiel (Enya, Celtic Circle osv.),
en med festmusikk (SoaD, MC Hammer, Run DMC osv.)
en med «bakgrunnsmusikk» (samisk jazz (hva heter han igjen?), Cafe del Mar og poprock med repeterende tekst man ikke trenger å følge med på),
og en med kul musikk. (Green Day, International Noise Conspiracy, OC Remix)

Kanskje hun da holder seg unna Topp 20 en stund… Og du kan alltid falle tilbake på popkornpopperen hvis hun hater musikken.

Så lenge jeg ikke vet hva hun leser eller hører på så hadde jeg nok stått med.

Frykt og avsky i Las Vegas – Hunter S Thompson og Strictly Commercial – Frank Zappa. Fordi dette er ting man trenger å vite.

Hadde kjøpt Strictly Commercial fordi det er enklere å sette på den cd’en hver gang jeg hadde vært på besøk, og fordi rus flukten til en gonzo journalist kanskje hadde vært drøyt for en femtenåring?

Jeg ville gått for enten sånn Mini Trivial Pursuit, som man kan ha med seg på hyttetur, om man driver med sånt (den finnes i egen fotballutgave også, dersom det er noe som kan falle i smak) eller pysjamas. Pysjamas er typisk sånn gave man gir til slektingene sine.

(jeg mente forresten pupill i går, og ikke iris. Jeg er ganske sikker på at det var det som ødela for meg. Pokkers huller i øyeanatomikunnskapen min!)

1: Kattehettegenser (hettegenser med katteører på hetta). Dette er testet ut på min fjortenårige lillesøster med enormt stort hell (den har fortsatt ikke sett innsiden av et klesskap fordi lillesøs tar den på seg med en gang den er nyvasket, og på blir den til den må vaskes igjen).

2: Tegneserier, for eksempel fabelaktige BONE som nå finnes i ettbindsutgave eller en av Nemi-bøkene. Og siden jeg nå åpenbart allerede er i en butikk som selger denslags, vakler jeg også mot

3: Sesong 3 av Buffy. Fordi alle jenter trenger bra rollemodeller, og sesong 3 er best (varulver! Faith! Den onde borgermesteren!).

sprit og kondomer.

Jeg tror Annetten er flinkest til å kjøpe gaver til kule 15-åringer, jeg :D
Ellers støttes Marchus tiltak om å gi frøkenen Zappa…

Hm. Hva ville jeg likt å få da jeg var 15, da?

Et skikkelig voldelig morospill til Playstation hennes, samt Det Annet Kjønn som sengelektyre. Hun vil takke meg senere ^_^

I takt med tiden er ikke duppedingser veien å gå lenger. En geit og 150 kroner i fox. Ingen ting som varmer som litt sitronkaramell!!

Jeg vil støtte opp om Marianne sitt forslag om Firefly/Serenity, men om jeg skal sette opp eget forslag blir det teaterblod og en litt billig enhjulssykkel, eventuelt noe annet sportsutstyr man er garantert å skade seg på. Teaterblodet sniker du selvsagt til henne mens onkel og tante ikke ser på.

400 kroner er nok til to geiter: «http://www.gavermedmening.no/default.aspx?did=9072412″. Dette sparer en for masse problemer.

Har selv en søster på 15 år, men hun er temmelig rosa. Allikevel tror jeg det er en ting hun ønsker seg som også en «ikke-rosa» tenåring kan ønske seg:
http://www.dingz.no/php/art.php?id=357379 – en flygende vekkerklokke. Man må fange den for å få slått den av, og da er man kanskje våkna nok til å stå opp? Jeg husker ikke om den kommer innenfor prisklassen eller ikke, men den er sikkert for dyr og da må jeg gå for alternativ nr. to.
Da kjøper jeg en sammenleggbar pølsestekepinne og en ordentlig ullue eller votter/vanter/etellerannet varmt og ekte. Et hint om sunne aktiviteter (som fotballjenta tydeligvis ikke manglet fra før av) og så får man plusspoeng av slekta til 15årngen.

Absentame: Bare geiter til jul blir for hellig for meg. Det er viktig å pakke med noe litt mer useriøst også!

bza: jeg vurderte å foreslå kondomer i tillegg.. rett og slett på grunn av den komiske kombinasjonen. se hva du fikk meg til å gjøre nå….

liker hun ikke rosa liker hun kanskje rødt: http://tee.no/diverse/kiss-me
og muligens er hu ikke kjempefan av idol: http://tee.no/logoer/idiot

fordi alle digger kule t-skjorter

Svaret på dette er jo såre enkelt:
Ungen liker fotball, og det finnes jo som kjent kun ett lag. Løsningen er dermed å ta med seg julegavepengene og stikke innom Vål’enga Sjappa, som har et rikholdig utvalg av kvalitetsklær med riktig logo, samt en hel masse andre nødvendigheter for en fotballintreressert dame (jeg never i fleng: drikkeflaske, skjerf, luer osv osv osv).
Konsekvensen er en kusine som alltid vil huske deg for den gode smaken og engasjementet.
For å bokstavelig talt sprite opp gaven, kan du jo snike til henne en øl når foreldrene ikke ser på.

God Jul!

Haha, en kasse øl og 2 pakker kondomer må jo være en genial gave!!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.