Julekalender (6. desember)

Åkei. Fremtidsposting har en fordel, man kan legge seg før kalenderen publiseres. På den annen side må poengutdeling for forrige luke utsettes. Fra og med NÅ (midnatt) vil det være poengløst å prøve seg på oppgaven for 5. desember. Poeng vil oppdateres i løpet av den 6. en gang.

Dagens oppgave: Gårsdagen var den internasjonale ninjadagen, som selvsagt ble behørig markert. Om alt gikk som det skulle la du ikke en gang merke til det. Ninjaer ruler. I dag, derimot, er det tynt med nasjonale markeringsdager. Jeg syns vi trenger noe å feire den sjette desember, og oppgaven i dag er å presentere ditt forslag til hva vi kan gjøre krus på hver eneste sjette desember til the end of days. Vi begrenser antall svar til ett pr person. Det kan være en idé å ikke foreslå ting å markere som allerede har en egen dag, og Iversen-dagen eksisterer allerede. Så er det sagt. Løkke tell!

Så langt: Mye bra topp 3 på gang her. absolutt. Trepoengeren kom helt først, Sigurd leverte en utrolig kombo av nytt og gammelt, med lenker og hele stasen. Her har vi en konkurransemann, åpenbart. Snodig nok går topoengeren til Faen, som også var andremann ut blant kommentarene. Jeg liker gretne faener. Bjørnar for ett poeng for å røske opp noe som ligner farlig på min egen liste, og det siste poenget fyker bort til Tine (Evil dentist). Ikke sympatipoeng for ikke å ha fulgt med (nice try), men for å inkludere Dudley Moore i suppa (nå tjener jeg poeng hos Madammen).

Dette gir oss en stilling som ser omtrent slik ut:
7 poeng: bza og Bjørnar
6 poeng: Sigurd og Jannicke.
5 poeng: Esquil.
4 poeng: Siri, Sonja og Absentame.
2 poeng: Faen.
1 poeng: Thomas, Virrvarr, Rutha, Tamara, Tannlege-Tine og Peter.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Den Internasjonale Skippertak Dagen.

Dette er dagen der alle kan ta seg i nakken og jobbe en time overtid, strikke en genser til nevøen, vaske huset, organisere familietreffet i romjula eller lese 200 sider av bibelen, Vallas Fall eller Wealth of Nations.
Å plassere denne skippertaksdagen i starten av desember er dessuten veldig logisk. Det er rett før de siste eksamen, så du kan lese masse pensum. Og det er rett før jul, så du kan få kjøpt julegaver til hele familien.
Skippertak er en undervurder måte å organisere arbeid, men brukes av utrolig mange for å få noe gjort i det hele tatt, og bør få sin egen dag. Det er et fint tiltak makroøkonomisk og vil være et fint insentiv for slappe slasker som sitter forran PCskjermen hele dagen til å få noe gjort.

Hallo! 6. desember er jo allerede en dag. Det er St. Nicolas-dag, dagen der det plutselig dukker opp sjokolade i skoene dine utpå kvelden. (behørig innpakt i sølvpapir, så det ikke blir ekkelt)

Sonja: Du og disse tøysete påfunnene dine. :p

6.desember er jo også den Finske uavhengighetsdagen! Men det driter jeg i.

6.desember bør være «Gi tannlegen din en gave-dagen».
Trenger vel ingen forklaring annte enn at jeg er evil dentist, og jeg får for lite gaver.

Dette er jo den velkjente «gi-bza-masse-poeng-dagen». Den har blitt feiret her i mange år, og tradisjon tro kommer i dag venner og familie på besøk med masse poeng! Den må jo du feire og Ivers…?

Vel, Iversen, hvis du insisterer på at det ikke finnes en nasjonal finne-sjokolade-i-skoen-sin-dag, så er det jammen meg på tide at vi innfører den, synes du ikke?

Jeg stemmer for «de norske juleølenes dag!»

Tenk for en hyggelig feiring!

Den intlenjonale (hehe) mal en løgner blå som en smurf(Jeg liker smurfer og for at man ikke skal mislike løgneren alt for mye så er smurfeblå noe man kan like).
Jeg vil male regjeringa blå fordi de ikke hevet momsgrensen fra 200 til 1000. Skal også male Trondheimspolitiet, men det er av en helt annen grunn.

Jeg synes vi skal feire Jannicke-dagen, hvor man må spise uhorvelige mengder godteri og se Firefly, Life on Mars, Top Gear og så mange gode filmer som mulig. Å ikke gjøre dette er grunnlovsstridig, og straffes hard med 15 piskeslag og Freddie Prince Jr. filmer i svart/hvitt og japansk teksting.

De fleste veit hva vi feierer i slutten av desember. for å veie opp bør nok begynnelsen av desember, f. eks. den 6. bli IPU sin fødselsdag. Dette vil være omtrent like vanskelig å bevise/motbevise, så det passer fint.

http://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn

Siden Terje Formoe er født denne dagen i 1949, var jeg på nippet til å foreslå «Kaptein Sabeltann dagen», evt «Piratdagen». Men å ha ninjadag og piratdag så nært opp ville være som å ha plassert Mullah Krekar og Erna Solberg i samme rom. Litt moro, men mest smertefullt.

Derfor foreslår jeg «Tråkk på en Smurf» dagen. Så visst NRK skulle finne på å sende «Nissene i Blåfjell» i desember måned ett år, så vil man bli trekt minuspoeng for å tråkke på små barn med schvære blå nisseluer. Så vær obs!

Vi har morsdag og farsdag og kvinnedag. Men hva med bestemor som sitter på gamlehjemmet, og den eneste som kommer dit er presten som sjekker hva han har å jobbe med fremover.
Jeg syns vi bør ha en dag hvor vi husker på de eldre. Besteforeldre, olderforeldre, grandtanter osv. Vi bør egentlig huske på de hele tiden. Men hvis vi er dårlige til det ellers, så skal man ihvertfall gjøre det den 6. desember. Den dagen skal også få oss til å tenke på hvordan vi egentlig behandler de eldre. Bevissthet rundt det kan få oss til å forandre atferd.

Ting man feks kan finne på på eldre-dagen:
først av alt: de gamle må besøkes!
Snakk om gamle dager.
spør om det er noe han eller hun ønsker skulle vært annerledes. Er det noe som enkelt kan forandres på i tilværelsen hans/hennes? Lysere gardiner?
Legg en plan for hvordan den eldre kan få det best mulig det neste året, frem til neste eldre-dag. Slik prøver man å forhindre at han eller hun blir gjemt bort igjen. Man skal ikke hvile på god samvittighet for det om man besøker de en gang i året.
Snakk om gamle dager.
Spis tørre kaker.
Vask golvet.
Se den eldre for den personen den er. Det er mye som er bortgjemt i hvite rom.

Det var mitt litt alvorlige bidrag til julekalenderen.

Ja, jeg vet jeg er noen minutter for tidlig ute, men der kutter vi.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.