Julekalender (5. desember)

Litt seint ute i dag pga øreverk og andre uhumksheter, men de to timene overlever dere nok.

Dagens oppgave: I dag ønsker jeg meg din personlige topp 3-liste over julefilmer (med begrunnelser). Du vet, sånne som bare passer ekstra godt når det er jul. Enkelt og greit.

Så langt: Ett poeng til Sonja for «hjemme hos Hughs noe mer ukjente søster, Helga Hefner, liver playgirlbunnyen Kåre opp festen med sine mest sexy moves» og ett til bza for “Fredrik fikk i oppgave å ordne en “Playboy Bunny” til festen, men til tross for misforståelsen ble festen en høydare!”. Topoengeren i dag går til absentame for lekker DD-referanse: “Moren til Tore lovte ham at ingen kom til å se forskjell, selv om han ikke hadde ‘ekte’ Frank-kostyme på Halloweenfesten”. Tre poeng til forsentkommeren Jannicke for nettnerdsvaret «I invoke rule 34″. Jeg har lovt meg selv at jeg skal stramme inn poengene litt, ellers kunne det fort blitt hauger av ekstrapoeng. Vi kan si det er tough love, folkens.

Dette vil gi en ca-stilling som følger:
7 poeng: bza.
6 poeng: Bjørnar og Jannicke.
5 poeng: Esquil.
4 poeng: Siri, Sonja og Absentame.
2 poeng: Sigurd.
1 poeng: Thomas, Virrvarr, Rutha, Tamara og Peter.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Aksjon Skyskraper (1988)
-Ingenting får deg giret opp til romjulsfylla som en jippikaiei motherfucker! Butch Coolidge, Carl Otis Winslow og Severus Slur banker livskiten ut av hverandre i en episk kamp mellom det gode og det onde i en terroraksjon like før jul. Mange F- og J- ord blir brukt i denne filmen som får oss til å huske på noen av de som ikke har det så godt rundt omkring i verden. Amerikanerne for eksempel.
-Den engelske tittelen på filmen kan være bedre kjent.

T?i o?íšky pro Popelku (1973)
-Aldri har en person dubbet så mange skuespillere på en like overbevisende måte. Dette er virkelig filmen som ringer jula inn så du blir varm i hjerterota og beinmargen. Selv om det eneste filmen har med jul å gjøre er den hvite sneen og den gjennomgående nynningen fra kastrerte guttebarn, er dette virkelig det beste som noensinne har kommet ut av Tsjekkoslovakia ved siden av episode 2-22 av Macgyver.
-Den norske tittelen på filmen kan være bedre kjent.

A Christmas Carol (2009)
-Med en svipptur inn i fremtiden presenterer jeg juletidens beste film. Anført av Jim Carrey som Ebenezer Scrooge, skaper Tom Hanks, Christopher Lloyd og Michael J. Fox en julestemning du aldri før har opplevd. Denne filmen vil garantert få deg til å gafle nedpå ribba uten å trenge å sende en trøstende tanke eller femtilapp til syke, lille Timmi i nabohuset. Mens du venter på 2007 kan du se Muppets-versjonen å ha det ca. like morsomt.
-Den norske tittelen er heldigvis enda ikke kjent.

Kilder:
http://no.wikipedia.org/wiki/Die_Hard
http://home.online.no/~groennsl/trenotteraskepott/
http://www.filmmagasinet.no/nyheter/nyinnspilling_av_a_christmas_carol

I den tilstanden jeg trodde han var i kunne ikke Michael J. Fox gitt meg julestemning om han satt på trynet mitt og kastet snøballer på sultne negerbarn mens han sang Auld Lang Syne i duett med Billy Idol.

Stjeler Die Hard av deg. Føler Tre nøtter til Askepott blir for opplagt til å stjele, så jeg tar til takke med Home Alone og Gremlins. Hvorfor? Greit med litt kosevold også.

Vanskelig å holde seg til bare tre, det skal definitivt ses mye mer i jula.

Ja, for tenk: http://youtube.com/watch?v=a9WB_PXjTBo
Hm… samtidig ser det ikke så galt ut her: http://youtube.com/watch?v=4AluiPWYl5A

Jeg DRITER i om jeg egentlig ikke er med i denne konkurransen (fordi jeg ikke hang med fra første desember, og ikke liker å tape), og jeg DRITER i om det skulle være tre filmer, gi meg Love Actually (2003). Sett den heller på tre ganger etter hverandre.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har så mange filmer jeg vil beskrive som Julefilmer (med stor J) som store favoritter, men her kommer 3 filmer jeg forbinder med jula:

1. The Nightmare Before Christmas er det nærmeste jeg kommer en Julefilm. Fantastisk Tim Burton stil med bra animasjoner og herlig sang/musikk. Setter selv den mest fortapte sjel i julesteming. (forøvrig anbefales også «Vincent» som for de som ikke veit det er en kortfilm som følger med på NBC DVDen. –> http://www.youtube.com/watch?v=fxQcBKUPm8o)

2. Harry Potter and the Philosophers Stone. En meget bra filmatisering av en meget bra bok. Denne føler jeg er grei som julefilm fordi jeg så den første gangen i adventsperioden. Alle må være enig i at det er den virkelige Slur som gjelder, ikke liksomutgaven til Sigurd…

3. The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring. Nok engang fordi jeg så den i jula og fordi jeg ikke har lyst til å ramse opp Hjemme alene eller lignende. Nok en fantastisk film basert på en fantastisk bok. (men også litt fordi Legolass er en kjekkas.)

God jul til dere alle, og husk å sjekke ut linken ovenfor!

ser at jeg har noen skrivefeil ovenfor… men det blir mer schwung over Legolas om man skriver det med 2 s’er gjør det ikke?

1. Santaclaus – the movie.
Hakke sett filmen på ørten år, men den var skikkelig kvalitet når jeg var 12-ish. Dudley Moore og John Lithgow skal det litt til å bli bedre! Kjenner at jeg trenger å se den igjen snart, for jeg husker egentlig lite av handlinga. Men jeg VEIT at den er bra!

2. Reisen til julestjernen med hu kråka Hanne Krogh.
Utrolig mye teit dialog («Forbannede stjerne, VIK fra mitt rike!!!») og morsomme skuespillere. Skikkelig stemningsskaper.

3. Love Actually.
Så flaut at jeg velger å ikke si noe mer…

Etter å ha tatt en alvorlig runde med meg selv, har jeg forkastet skrytelisten min (ja, jeg tror folk liker meg bedre og synes jeg er kulere hvis de vet at jeg har sett, og likt, obskure franske julefilmer og svarthvitt-Hollywoodklassikere) og kommer nå med de tre julefilmene jeg virkelig må ha med meg hver år:

Tre nøtter til Askepott.
Jeg ER Askepott. På så mange måter, bortsett fra at jeg ikke rydder og vasker, kan kommunisere med duer og – denne er så opplagt at jeg nesten ikke gidder nevne den – drømmeprinsen fortsatt glimrer med sitt fravær. OK, så er jeg kanskje ikke Askepott likevel, men hver julaften sånn rundt klokken kvart over tolv, når hun og prinsen rir over snøkledde åser til fine sangen, og jeg dytter i meg de siste julekakesmulene, tenker jeg ”hun klarte det, da er det håp for meg og” og smiler lykkelig. Na na na na na na na na na na, na na na na na na naa naaaa

Charles Dicken’s Et Juleeventyr
I en eller annen versjon. Jeg liker den ”originale” i svart/hvitt (hah! der fikk jeg sneket med en sånn en likevel), den med Bill Murray, den med Frasier, den med Mikke Mus, dem med Muppetene, den med Sorte Orm (selv om … ÅÅÅÅ!) og egentlig alle andre versjoner som jeg har sett. Fordi jeg elsker sånne slutter der alt ordner seg, og dessuten har jeg stor glede av å se de forskjellige fremstillingene av spøkelsene/åndene.

Whams Last Christmas-video
Dette er kanskje ikke så mye en film som… OK, da, det er en musikkvideo. Men det er liksom den jeg MÅ se på tv for at det skal bli jul, derfor får den være med. Og der er jo en slags historie, og spesialeffekter (overgangen til minnesekvensen) og fin musikk, og snø og jul. Så der.

Jeg syns forresten jeg fortjener ekstrapoeng fordi noen tydeligvis har gått inn for å IKKE fortelle meg at det pågår en konkurranse her, og at jeg derfor har gått glipp av masse poeng allerede (og ja, jeg regner med at jeg hadde tatt poeng hver dag. Selvsagt hadde jeg det!)

Hjemme Alene 1
Jeg ler så jeg griner; hveeer gang! Også gråter jeg litt mer når han får sønnen til naboen til å komme på besøk, og når mamman hans kommer hjem.

Hjemme Alene 2
Jeg ler like mye som av 1’ern, og jeg gråter til og med litt her! Av en episode med hu fugledama, som jeg ikke helt husker detaljert nå.

Grevinnen og hovmesteren
Film og film, men stadig vekk ALLTID på lille julaften. Og jeg er drittlei hele greia, men jeg må se.

Siden jeg ikke ser på tradisjonelle julefilmer blir heller filmtid i julen brukt til å fordøye nye filmer. Årets topp 3 filmliste blir derfor som følger:
Beemovie. Jerry Seinfeld har kjørt hardt på med promotering av denne. så den må ses. (til tross for vepse og bie-skrekk) Trailer
I am legend blir nok ingen klassiker, men Will Smith er jo kul nok. Trailer
3:10 To Yuma. Western er en undervurdert julesjanger. Trailer

Her er jeg så ekkelt tradisjonell at det antagelig ikke blir noe poeng denne gangen heller, selv om jeg kunne nevnt to som hittil ikke har vært nevnt. Mine tre trad’e er Tre nøtter til askepott, Grevinnen og hovmesteren og A Christmas carol.

De to som jeg kunne nevnt som ikke er nevnt hittil husker jeg ikke titlene på (jeg har liksom aldri hatt hukommelse for slike detaljer) – Den ene er den dyrenes «rocke»-musikal med ulv og geitekillinger og «Mommy is home». Favoritt-låtene i filmen er likevel papegøyens sang på markedet («Tickets, to guide your life, tickets, to find a wife, tickets, some red and blue, tickets, for all of you. These fortune tickets I proclaim, …. , you´ll be amazed about the things they can predict. They´re not just generalities or simple trivialities, whatever they fortell is absolutely strict! Tickets… «) og svalens sang om årstidenes skifter (…»springtime follows thee forever.. «)

Den andre jeg ikke husker tittelen på er en pirat-opera hvor samme skuespiller som spiller Jessica Fletcher har en syngende rolle og har en fantastisk tungegymnastikk i duett og trio med de andre pirat-skuespillerne. Ja, jeg er svak for filmer med sang i julen..

Herregud for et hjelpeløst innlegg – jeg husker jo knapt hva jeg selv heter – hvor var det jeg skulle feire jul i år, sa dere?

Ha! Google er flott, jeg fant tungegymnastikken, men fortsatt ikke tittelen på filmen:

GENERAL:

I am the very model of a modern Major-General,
I’ve information vegetable, animal, and mineral,
I know the kings of England, and I quote the fights historical
From Marathon to Waterloo, in order categorical;
I’m very well acquainted, too, with matters mathematical,
I understand equations, both the simple and quadratical,
About binomial theorem I’m teeming with a lot o’ news,
With many cheerful facts about the square of the hypotenuse.

ALL:
With many cheerful facts about the square of the hypotenuse.
With many cheerful facts about the square of the hypotenuse.
With many cheerful facts about the square of the hypotepotenuse.

GENERAL:
I’m very good at integral and differential calculus;
I know the scientific names of beings animalculous:
In short, in matters vegetable, animal, and mineral,
I am the very model of a modern Major-General.

ALL:
In short, in matters vegetable, animal, and mineral,
He is the very model of a modern Major-General.

GENERAL:
I know our mythic history, King Arthur’s and Sir Caradoc’s;
I answer hard acrostics, I’ve a pretty taste for paradox,
I quote in elegiacs all the crimes of Heliogabalus,
In conics I can floor peculiarities parabolous;

I can tell undoubted Raphaels from Gerard Dows and Zoffanies,
I know the croaking chorus from the Frogs of Aristophanes!
Then I can hum a fugue of which I’ve heard the music’s din afore,
And whistle all the airs from that infernal nonsense Pinafore.

ALL:
And whistle all the airs from that infernal nonsense Pinafore.
And whistle all the airs from that infernal nonsense Pinafore.
And whistle all the airs from that infernal nonsense Pinafore.

GENERAL:
Then I can write a washing bill in Babylonic cuneiform,
And tell you ev’ry detail of Caractacus’s uniform:
In short, in matters vegetable, animal, and mineral,
I am the very model of a modern Major-General.

ALL:
In short, in matters vegetable, animal, and mineral,
He is the very model of a modern Major-General.

GENERAL:
In fact, when I know what is meant by «mamelon» and «ravelin»,
When I can tell at sight a Mauser rifle from a javelin,
When such affairs as sorties and surprises I’m more wary at,
And when I know precisely what is meant by «commissariat»,
When I have learnt what progress has been made in modern gunnery,
When I know more of tactics than a novice in a nunnery–
In short, when I’ve a smattering of elemental strategy,
You’ll say a better Major-General has never sat a gee.

ALL:
You’ll say a better Major-General has never sat a gee.
You’ll say a better Major-General has never sat a gee.
You’ll say a better Major-General has never sat a gee.

GENERAL:
For my military knowledge, though I’m plucky and adventury,
Has only been brought down to the beginning of the century;
But still, in matters vegetable, animal, and mineral,
I am the very model of a modern Major-General.

ALL:
But still, in matters vegetable, animal, and mineral,
He is the very model of a modern Major-General.

Die Hard: Et soleklart varl for gutter som så denne første gang på nittitallet. Det blir ikke jul uten en blodig Willis. Åpnet også dørene for juleklassikeren Christmas in Hillis med Run D.M.C

Gremlins: Kanskje ikke så soleklart, men julefilm endog. Små nusselige kryp som ikke tåler vann, lys eller mat etter midnatt.

It´s a wonderful life: James Stewart er verdens beste skuespiller. Gripende og tankevekkende film om en stressa kis som får en liten vekker rundt juletider. En av verdens beste filmer, uansett årstid.

boblere: Dødelig Våpen, Hjemme Alene, Bad Santa, Night Before Christmas.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.