Julekalender (3. desember)

Ok. Dette skulle jo vise seg å være mye vanskeligere enn jeg hadde trodd – tretti kommentarer på en dag er litt mer enn hva jeg er vant med. Likevel, etter dagens kalenderoppgave skal det deles ut poeng og en liten beskjed. Først:

Dagens oppgave: Disputas! Siden oppgaven med å dele ut poeng åpenbart er håpløst vanskelig likevel kan man vel like godt begynne med oppgaver som gjør det hele enda vanskeligere? Jeg presenterer et dillemma av den gode gamle sorten, dere gjør hva dere vil i kommentarfeltet. Poeng deles ut for snappy comebacks, gode argumenter og generell kulhet. Her er dagens problemstilling:

Du befinner deg i et rom hvor det også står hundre små brownies (om du ikke liker brownies får du ikke delta) på tallerkener rundt omkring. Alle er like, og på en plakat står det at hver brownie er tildelt en verdi fra 5.000 til 10.000 kroner, penger du får etter at du har spist kakestykket. Du har tom bankkonto (som vanlig) og ikke noe særlig ønske om å dø, derfor er det litt sårt at det står en liten notis nederst på plakaten om at to av de hundre godbitene er forgiftet. Spiser du en av disse er du sikret en smertefull, men relativt rask, død. Hvor mange brownies ville du tatt sjansen på å gafle i deg?

Så langt:
Først og fremst; «Kevin Bacon»-oppgavene utgår fra kalenderen i år etter at det kom meg for øret at det eksisterer designerte søkemotorer for denne leken. Med det sagt er selvsagt all bruk av nettet lovlig! Siden et par deltagere i går brukte denne søkemotoren mens andre på liv og død nektet å bruke nettet ble det litt vanskelig å dele ut poeng. I tillegg var det jo uhorvelig mange festlige svar, og de skal belønnes. Bær over med meg, for dette er vanskelig – jeg velger å dele ut mange poeng istedet for få (selv om effekten nesten blir lik).

Absentame og Sonja viste solide nettsurfetakter og fant fort en effektiv søkemotor. Kudos til dem, og slikt belønner vi med poeng. Ett til hver av dem. Det er imidlertid Bjørnar som tjener mest på at vi deler ut poeng for morsomheter, på veien til Rom kan han plukke med seg tre poeng. Siri får ett poeng for sin forveksling av konkurranseform (Nei, dette er ikke «Nytt på nytt») og ett for spekulasjoner om hvorvidt Arve Opsahl har vært bortpå Estelle Getty (yum) og Tom Cruises sinnstilstand. Det er en del som har legitime koblinger her også, disse (Esquil, Bjørnar og Jannicke) sanker to poeng hver. Da gjenstår det en del forslag som jeg skal være drittsekk nok til å la forbli poengløse. Eller… Unntaket blir bza og Sigurd, som får ett poeng hver. Sigurd fikk egentlig to, men trekkes for spamming). Fnis.

Nå merker jeg at det får strammes litt inn på poengene fremover. Her er stillinga etter bare to kalenderoppgaver:

5 poeng: Bjørnar
4 poeng: Siri
2 poeng: Absentame, bza, Jannicke, Esquil
1 poeng: Thomas, Rutha, Sigurd, Sonja og Peter.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg er i et rom med 100 brownies? Enkel sak – jeg spiser dem alle, og kan dø lykkelig. Pengene kan sendes til Pastabakeriet i Sandnes, så de kan bruke dem på brownieingredienser og lage brownies til hele byen. Min julegave til dem.

jeg kloner sonja, slik at jeg har tre av henne. de bruker jeg slik:

– originale sonja holder jeg langt unna brownies-rommet.

– kloning en slippes inn og spiser seg til døde.

da er det fortsatt en giftkake igjen

– kloning to slippes inn og spiser seg til døde.

deretter spiser jeg de resterende kakene.

Først vil bare min advokat sitere reglene i beste bezzerwizzer-stil:
«Du kan svare så mange ganger du vil, det er helt lovlig å stjele (deler av eller hele) svar fra andre»
Min advokat krever dermed å appellere til øverste innstans av Iversen-demokratiet for å prøve å omvende denne uhumane tilsidesettelsen av mitt andre poeng. Aktoratet kan ha et godt poeng i at «dagshumøret mitt som deler ut poeng», men jeg vil allikevel få prøvd saken for en upartisk jury.

Men uansett, tilbake til oppgaven:

Jeg starter med å smuldre alle browniene sammen i en stor haug. Dette er nå en giftig sjokoladeklump, deretter går jeg ned til Brio og kjøper «Barnas Kjemisett» på julesalg på krita. VISA, Yeah! Jeg finner deretter enzymer fra nærmeste offentlige toalett og syrer fra nærmeste atomkraftverk til å finne ut hvilken gift der er snakk om.
Jeg bruker wikipedia på nærmeste bibliotek for å finne motgiften, haiker gjennom Finland for å finne ingrediensene fra fjelltopper nært Salo, Töysä og Lieksa, tar og tar de med meg til browniesene. Jeg blander ingrediensene med fluesopp og kalkunnesebein som jeg alltid har med meg. Drikker eleksiren og spiser alle browniesene.
Deretter betaler jeg kjøper jeg sydentur til Iversen for å skaffe meg en fempoenger i neste julekalender-oppgave.

Bonuspoeng for uhorvelig mange skrivefeil?
Der er også mulig at haiketuren går via Pulju og Hollola i Finland eller via Apatity og Afrikanda i Russland. Det kommer ann på giften…

Spennende. I alle andre situasjoner pleier denne å utvikle seg til å bli en relativt interessant debatt om grådighet, men ikke her.

Hmja. Nå er jo jeg diabetiker, da.
Så jeg tar en Askeladden, smuldrer kaker i lommen, later som om jeg spiser dem og viser stolt frem tomme askjetter mens jeg krever betalingen for 98 tilsynelatende fortærte kaker. Tenk at jeg kunne ha slik flaks, da gitt!

dersom du klarer å velge de 98 kakene uten gift er du sikret en sum som er mindre enn 980 000. jeg føler ikke egentlig at dette er en sum jeg vil dø for.
om man skulle safe den litt og for eksempel spise bare 50 av kakene så vil den totale risikoen for at det blandt disse 50 stykkene er enten 1 eller 2 giftige stykker være henholdsvis 50% og 25%(altså samlet 75%!). med andre ord er det kun en 25% sjangse for å overleve.
om man i tillegg gjør den observasjonen at den absolutt maksimale gevinsten nå ligger på under 500 000 kroner ser jeg ikke poenget i å risikere livet mitt for den.
til sammenligning kan man si at dersom du spiser kun 10 kaker er sansyneligheten for å overleve _hele_ 81%, men samtidig er gevinsten lavere enn 100 000 kroner.
jeg hadde altså gitt kakene til Staff, så kunne han avgjort hvorvidt jeg fortjente straffelette fordi jeg samtidig som jeg risikerer livet hans gir ham penger.

(disclaimer: «jeg ville ikke stolt sånn helt 100% på disse beregningene da dette ikke er en tid på døgnet da det er anbefalt å beregne hypergeometriske sannsynligheter.)

I og for seg tror jeg at jeg både hadde vært kvalm og mett etter 3-4 biter. Men med litt innsats skulle jeg nok klart å stappe i meg 10 stk. Hvis jeg da er så heldig å slippe å spise noen med gift i så har jeg minimum tjent 50 000 kr. Og det er jo nok til et fint kjøkken fra IKEA. Dvs MITT kjøkken fra IKEA. Og man trenger ikke mer enn ett kjøkken. Derfor er ti nok.

Jeg ville tatt med meg alle kakene ut og solgt de på gaten med betingelser om at de som kjøper og vinner penger må gi halve premien til meg. Det finnes mange som er mer pengesugen enn meg så dermed er salget sikkert som banken. De som dør klager ikke, og så fort 2 har dødd kan jeg spise resten selv. Potensialet for inntjening er i snitt 3750 kr per kake solgt, og mest sannsynlig vil ca 33 kaker stå igjen når de 2 forgiftede er funnet. Da har jeg tjent roughly 3750*65 + 7500*33 noe som tilsvarer ca en halv million.

Jeg hadde innsett sannheten, nemlig at ALLE kakene er forgiftet og at det hele kun er en diabolsk plan for å få meg til å begå giftbrownie-selvmord. Derfor hadde jeg ikke spist noen av de, men tatt med meg en kake hjem og brukt giftens sammensetning og heftig internettbruk (hvor jeg blant annet bruker et sikkerhetshull for å hacke meg inn på Pentagons nettverk) til å spore opp min erkefiende og presse brownien ned i halsen hans. Og filmet det hele, postet det på youtube og blitt berømt. Berømmelsen hadde jeg selvsagt brukt til å lokke uskyldige små piker i fordervelsen.

Og alle var enige om at det hadde vært en fin dag.

Jeg er allergisk mot sjokolade, og ville kanskje dødd før jeg rakk å møte på den giftige brownien.

Jeg ville ventet til etter jeg får beskjed i morgen om hvordan CT¨røntgenbildene av svulsten min ser ut. Går det rett vei (for meg, og ikke browniesadisten), ville jeg ikke spist noen.

Får jeg derimot beskjed om at det er lite å gjøre, så ville jeg nok tafset innpå ett par. Brukt pengene på å prøve ut forskjellige narkotiske stoffer, just for the hell of it.

Jeg spiser én og bruker pengene (hvis jeg ikke dauer da) på å bake mine egne brownies som ikke er forgiftet med hverken penger eller dødelige stoffer ;) Egentlig er det vel best å bake sine egne uansett.

*svinser inn til leserne med brownie-brettet*

Esquil sa: (…)- originale sonja holder jeg langt unna brownies-rommet.

Ha ha. Lykke til med det der.

Han prøver å redde livet ditt, Sonja. Han er jo søt ^.^

Er oppgava en modell av knusefesten vi skal ha i januar når vi skal ødelegge pepperkakeakvariet i til Kristin og co?

Eg hadde sett på kakene og tenkt; «Næsj, det er ikkje verdt det» for så å gå på byen og prøva å finna nokon som kunne spante ein øl (kake er ikkje heilt mi greie i utgangspunktet).

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.