Slaget om Melkesjokoladen

Før hun traff meg var Madammen en ganske snill og lite kranglevoren frøken. På mange måter kan man jo si at det er positive trekk, men jeg skal ikke stikke under en stol at jeg syns det er fint at hun med åra har blitt mer og mer kranglete av seg. Like barn leker tross alt best. Bare at vi ikke er barn, da. Det hadde bare vært ekkelt.

For jeg er en skikkelig kranglete og til tider direkte plagsom og guffen type. Dessuten er jeg glad i Melkesjokolade, og det er her jeg ennå ikke har klart å få kvinnemennesket inn på rett spor. Ikke bare foretrekker hun mørk kokesjokolade (spy), hun har også en helt forkvaklet idé om hvordan man skal oppbevare Freias største bidrag til husfreden. Det tok meg halvannet år å prente inn at melkesjokolade ikke skal legges i kjøleskapet, for eksempel.

Det hele toppet seg imidlertid denne uka.

En sur og gretten Ivers hadde nettopp (for et par dager siden, men det teller ikke når man bare har surmult i senga si og sett dårlige filmer i mellomtida) levert en oppgave i norsk- og pedagogikkeksamen som aldri i livet kommer til å passere sensur. Ingen liker sånne som maser i vei om at alt kan løses med sjokolade og at livet blir rosenrødt bare man får drikke en kopp kakao med gode venner og sånt faenskap, men nå og da kan livskvaliteten presses et par millimetre i riktig retning ved hjelp av noen gram okkelade. Det kan man bare ikke legge skjul på, dessverre (gud, for et lavmål man har sunket til).

Så jeg gikk til kjøkkenskapet for å hente meg den gule herligheten, eller splidens frø som vi kaller den på hjemmebane for tida. Jeg åpnet skapdørene og ble møtt av uendelige mengder nudler, krydder, te, mel i Norgesglass og tre typer Soyasauser, men ingen sjokolade. Jeg visste jo at den var der! Systematisk startet jeg jakten.

«Tiiiiaaaaa, hvor i helvete ligger sjokoladen min?»

Ikke noe svar. Jeg snur meg. Madammen sitter i sofaen og ser dumt på meg. Ikke det blikket man tar frem når man ikke skjønner noe, men det man tar frem når man vil illustrere at den man ser på er dum som en staur. I et par sekunder lurte jeg på om det bare var meg som var blind, eller hadde jeg kanskje spist den opp uten å erstatte etterpå? Nei. Sjokoladen min har jeg ganske god kontroll på. Det måtte være noe annet. Jeg snudde meg tilbake til skapet og lette videre, fra topp til bunn.

Her burde jeg jo beskrevet hvordan jeg fant sjokoladen etter mange eskapader og morsomme krumspring, men det orker jeg ikke. Jeg fant den på andre hylle, klemt helt inn mot høyre hyllevegg med bare en kortside synlig. Den kortsida er kanskje en halv cm bred og fire cm høy, så det dumme blikket syns jeg Madammen kunne spart seg for. Nå har det gått noen dager uten at vi har blitt enige, så jeg vender meg mot dere – mitt fabelaktige publikum.

Ikke sant min plassering (venstre) er mye bedre enn Madammens plassering (høyre)? Som i Tordenbloggen kan du stemme både i kommentarfeltet og i avstemningsgreia.

melkesjokoladesjokolade

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

det første jeg tenker på er hvor ekstremt ryddig du har det i kjøkkenskapet. jeg trodde strengt tatt ikke slikt var mulig. kommer kanskje også an på dybden i skapet, men man får jo åpenbart plass til en 200g melkesjokolade i dybden, så da er den på et visst nivå. hm.

så til plasseringen; ivers, jeg liker din, men hvis man for eksempel skulle ha tak i en av disse boksene som gjemmer seg bak før sjokoladespisinga, sliter man. litt.

Helt enig, dere har det vannvittig ryddig. Jeg synes ikke det var så vanskelig å finne sjokoladen i noen av skapene, men vet med sikkerhet at hadde den stått slik du har plassert den selv..da hadde den ikkekunne ligget i skapet og ventet på meg noen dager. da hadde den forsvunnet omtrent gang nummer to man åpner skapet. Jeg er svak, og jeg vet det… :)

Ja, dette var nesten patologisk ryddig, og om du ikke hadde funnet kokkelallen så var det jo både rosiner og sukkerkulør der. Da kan du ikke klage!

Sorry, her stemmer jeg på Madammen. Eventuelt kan dere gjøre som meg; trekke alt ut av skapet igjen og kaste det inn på random. Det vet jeg dere begge er veldig fan av.

jeg syns nå madammen tenker mer praktisk.
ved å plassere den der så sparer man plass og man kan se alt i skapet.
du bare dekker alt.
tenk om jeg ville hatt noe buljong (som jeg tror det er), så er den gjemt bak sjokoladen.
men kjenner jeg deg rett så ligger ikke sjokoladen der så lenge.
og du tør faktisk å legge ut denne blogposten? tenk om tine leser?

Hun har jo ikke sabotert plasseringen av OREO-kjeksene. Er det fordi hun selv spiser disse eller? Hvis hun ikke er ute etter bråk måtte hun jo også snu OREO-pakken når hun snudde sjokoladen din. Likt for likt!

Regner med at Oreo cookies spises hver gang du spiller nettpoker?

Ja, her må jeg bare si meg enig med flere av de ovennevnte – dette var en helt sinnsyk orden som jeg er sikker på at skapene mine hadde gått helt av hengslene av (tog du’an? ;-).
Imidlertid er jeg tilhenger av å ha lett tilgang til ting, så stemmen min går nok til Madammen, som tross alt har satt sjokoladen på et praktisk sted (om enn ikke så synlig).

Forøvrig er det jo helt feil å lagre melkesjokolade i skapet, den skal ligge i kjøleskapet og bli knasende kald og nytes med et stoooooort glass melk til! ;-)

Jeg stemmer på madammen, men det er egentlig bare en prinsippstemme fordi hun mener kokesjokolade er best. Melkesjokolade, schmelkesjokolade, sier nå jeg.

madeleine: Men ærlig talt, hvor ofte trenger man brunt sukker og grønn te? Fysjom.

Helene: Det er jo ikke noe mål å ha sjokoladen liggende lenge, liksom. :D

Hjorthen: Hehe, jeg må vel innrømme at det er Madammen som holder orden der. På den annen side er jeg litt overrasket over at folk syns det er så ryddig, hvordan ser egentlig skapene deres ut? Rosinene er forbeholdt dyra.

storrusten: Grøss.

Rutha: Jeg syns du tenker veldig jentete nå. I nittini av hundre tilfeller vil jeg heller ha sjokolade enn buljong. Tine slutta vel å lese her for flere år siden? :D

bza: Et bra poeng! Jeg presenterte Madammen for dette synspunktet, og nå har jeg litt ekstra vondt i leggen. Det må bety at du er inne på noe.

Morten: Til poker er det bare cola, men jeg har tatt meg en solid hvil fra pokeren etter en fantastisk tilt for noen uker siden. 95% av bankrollen på stars røyk på en kveld, jeg har ikke en gang lyst til å tenke på det.

Verene: Jeg tok’n! Men min plassering borger da for mye lettere tilgang? Å lagre sjokolade i kjøleskapet er en dødssynd her i huset.

Ole: Jævla jente. Jeg vet nok hva du er ute etter.

Kokesjokolade er best, jeg stemmer paa Tia der.

Naar det gjelder plasseringen i kjoekkenskapet maa jeg innroemme at mitt kjoekkenskap er akkurat like ryddig som det gitte bildet. Jeg hadde doedd dersom noen hadde flytta paa honningen min.

Fryktelig ryddig, må jeg si. Og din plassering av sjokoladen er den beste. Og selvfølgelig skal melkesjokolade ligge i skapet og ikke i kjøleskapet :)

Jeg plasserer all sjokolade slik at jeg finner dem når jeg leter etter noe annet. Skuffer og skap og kjøleskap. I vesker og i hyller. Da kan jeg nemlig rive den fram i ekstase og rope «SE hva jeg fant!» og gomle lykkelig i vei uten at jeg må stå til rette for innkjøp av x antall kilo sjokolade, fordi dette var jo noe jeg tilfeldigvis fant liggende.

That said…yiks for en naziorden i skapet.

og så temperert sjokolade da.
blæææ.

Som filmkjenner burde du jo ha tatt den lett synlige referansen min til «Rounders» da. Jeg vet forøvrig hvordan det er å spille seg nedover på Stars. :)

Maria: Du er like jentete som Ole. Bra å høre at andre syns skapet vårt er helt normalt.

emelie: Yay! Enighet!

Marita: Den måten å gjemme sjokolade på er jeg helt for, men jeg har så få ting jeg vanligvis tar med meg hit og dit at skapet funker best.

tina: Du vet nok ikke helt hva du snakker om. Kald sjokolade? Blæææ.

Morten: Sårri bårri, jeg har ikke sett Rounders. Mulig den står i hylla et sted. Jeg hadde ganske grei fremgang på stars uten å bruke noe særlig med penger, jeg gikk i pluss og da er jeg fornøyd. Så plutselig en dag fikk jeg det for meg at en tilt var tingen, og omtrent alt forsvant.

at du tør å legge dette ut som en blogg? du har virkelig tro på lojale lesere, men den gang ei?
hvis bilde nr 1 illustrerer hvor du hadde satt sjokoladen, så skjønner jeg godt at «noen» følte for å flytte den.

Det er sjølsagt viktigst å ha easy access til det som er mest essensielt å finne. Derfor: Jenter i skjørt og sjokolade foran brunsukker.

Dere tar begge to feil. Sjokoladen smaker best når den ligger i kjøleskapet.

Ha! Sjokolade skal ikke i kjøleskapet! Sjokolade skal ikke i kjøleskapet!
Og det er den nemmelig heller ikke i butikken! Så det!
Kokesjokolade skal kokes!
Ellers må jeg lagre sjokoladen min slik som Marita, hvis ikke blir det ikke noe av, for min samboer er fryktelig effektiv med godterier….han lagrer på sin side alltid slikt i kjøleskapet. Så jeg kjenner meg igjen. Eksen skulle ha sjokoladen mørkest mulig, noe som egentlig var veldig bra når det gjaldt blandeposer.
Og ærlig talt må kjæresten din få gjemme sjokoladen så hun slipper å se på godteri som hun ikke selv skal spise.

Hvorfor er ikke sjokoladen i kjøleskapet?

Sjokolade skal ikke ligge i kjøleskapet.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.