Meta: Kommentatorens ansvar

For tiden skrives det en del om kommentarer og hvordan man skal oppføre seg i kommentarfeltet til andre (og seg selv, for den saks skyld). BZA har for eksempel nylig knotet ned noen retningslinjer det kan være greit å følge for å unngå pariastatus.

Jeg skal ikke skrive liste, men i kjølvannet tenkte jeg det kunne være ok å gi et par eksempler på kommentarer som (hvis vi ser bort i fra artigfaktoren) kanskje burde vært unngått. Første eksempel er på 49studio.com og handler om bensinpriser. Du får syv minutter til å lese gjennom hele greia, det burde holde.

Ferdig?

Bra. Neste eksempel er i Sonjas ordentlige blogg. For litt siden skrev hun om hvordan man kunne løse ulvefloka – hvorpå en engasjert dame gjorde revolt i kommentarfeltet. Denne får du litt lengre tid på, tekstmassen er til tider overveldende.

Så – noen som ser poenget mitt her? Ja, jeg kom vel i skade for å si det allerede i Sonjas kommentarfelt, men det skader ikke å gjenta det:

Når du kommenterer i en blogg du kanskje ikke er så kjent i kan det være veldig lurt å orientere deg om hva slags blogg det egentlig er du har rotet deg bort i. De to nevnte eksempelbloggene er ganske utilslørte moroblogger, for eksempel, men belemret med kommentatorer som ikke har fulgt med i svingene. Les og lær, folkens. Oppskriften på hvordan man ikke gjør det har dere nå fått servert med persilledusk og grillet aubergine.

Vel bekomme.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Dette gjelder ikke bare kommentatorer, noen bloggere kan kunne komme til å tro at onion er en ekte side.

*Marchus rødmer å går og gjemmer seg*

:D

Det er vel lov litt utpå lørdagsnatta?

Hvor lenge griller du auberginen da? Olivenolje eller raps? Til å være en matside suger oppskriftene dine kraftig!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.