Tippeligaen Revisited

Årets tippeliga er ferdigspilt, og det er på tide å gjøre opp status (sjekke fasit på tabelltipset, altså). Jeg skal være klin ærlig og innrømme at dette ikke gikk så bra. Ikke så bra i det hele tatt, faktisk…

tippeligaen

Før det skal korskrypes kan det være ok å bli ferdig med det rent tekniske. Mitt tips først, laget som tok plassen i virkeligheten følger i parantes:

1. Rosenborg (Brann)
2. Lillestrøm (Stabæk)
3. Viking (Viking)
4. Vålerenga (Lillestrøm)
5. Brann (Rosenborg)
6. Tromsø (Tromsø)
7. FC Lyn Oslo (Vålerenga)
8. Stabæk (Fredrikstad)
9. Strømsgodset (Lyn)
10. Start (Strømsgodset)
11. Sandefjord (Aalesund)
12. Aalesund (Odd Grenland)
13. Fredrikstad (Start)
14. Odd (Sandefjord)

For øvrig tippet jeg at Peter Ijeh (Viking) skulle score flest mål, at Mons Ivar Mjelde skulle bli første trener ut døra og at Jan Gunnar Solli endelig skulle få sitt gjennombrudd.

To lag havna på den plassen jeg trodde de skulle havne; Viking og Tromsø. Av fjorten mulige traff jeg altså på to. Det er vel ikke noe særlig mer å si om akkurat den saken. Peter Ijeh var relativt nære å hente hjem toppscorertittelen, der føler jeg at min ære er intakt. Noe mer pinlig må det sies å være at jeg regnet med at Mjelde måtte gå tidlig, han gjorde vel en kurant jobb i år. Jan Gunnar spilte endelig helt greit, noen har til og med brukt ord som «blomstret» og «storspilt». Det syns jeg er å ta i. Dette konkluderer selvransakelsen for i kveld.

Over til hvilke følelser jeg sitter igjen med etter serieslutt. Vålerengas innsats i år kan man vel knapt være fornøyd med, men det varmer at Lyn endte opp under VIF på tabellen. Gull til Brann kan vi leve med, alternativene var ganske stygge. Et Viking-gull hadde vært helt ok.

Det ser ut til at Odd holder seg i Tippeligaen (jeg regner med at de tar Bodø/Glimt i kvaliken, Odd er ganske gode på kvalikspill), og det er jo et skår i gleden som strengt tatt ikke var der i utgangspunktet grunnet VIFs svake plassering. Når skal vi bli kvitt Odd, egentlig? Sandefjord og Start åker ned i Adecco, at Sandefjord skulle ryke spådde jeg i etterpåklokskapens navn da komplett.no kjøpte stadionnavnet (her må det være noe livsvisdom å hente?). Litt trist er det jo, jeg har litt sansen for Sandefjord. Start har jeg ingen følelser for utover at det skal bli moro å se hvor spillerne (Ygor til Belgia for en slikk og ingenting er mitt tips) deres drar iløpet av vinteren.

Det holder. Vi snakkes neste sesong.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

ikke ta det så tungt, du er et godt menneske som tipper med hjertet, og du vil få din lønn. en dag vinner rosenborg igjen.

Hei!
Tja, Espen. To riktige tabellplasseringer er vel ikke all verden å skryte av. Og hvordan kan det ha seg at du bare holder med de rike lagene. Rosenborg og Vålerenga med Norges minst sympatiske fanskare i Spetalen &Co?
Hvorfor denne motviljen mot ODD, et av de fattigste lagene i serien, men med en stolt fotballtradisjon som få norske lag kan matche? En tradisjon som forøvrig ikke viste seg i lagets spill under 2007-sesongen, dessverre. Nå kan du vel si at jeg ikke skal komme her og belære deg om fattige lag som er United-fan. Da skal du vite at United langt fra var en av verdens mest formuende klubber i 1974, da de ramlet ned i det som den gang engelsk 2. disvisjon. Det var da min interesse for United startet og siden har jeg fulgt med på opp- og nedturer.
Oddepilen vil nok igjen peke oppover, kanskje ikke neste år, men det er ganske bra å overleve år etter år i Eliteserien med et av de minste budsjettene i serien. Det står det respekt av! Og i enkelte glimt har de vist god fightervilje.
Vi får sette opp tabeller for neste år og se hvem som får fleste riktige plasseringer. Det gjenstår to kamper for de sorte og hvite fra Skien-by, to kamper som Skienslaget bør vinne, men fotballen er rundt (klisjé) og kan trille mange veier.
Lenge leve ODD – laget som inspirerte Rosenborg til å spille ball (mellom 1917 -1927 het Rosenborg som kjent Odd.

Esquil: Jeg tippa ikke RBK øverst med hjertet, jeg trodde bare de hadde det sterkeste laget. Spiller for spiller er det jo sjokkerende at Brann endte over RBK på tabellen.

Roger: Spetalen gikk ut av VIF for fem år siden. ODD er et kjipt lag fra en fryktelig landsdel. Du er av og til verdens verste svigerfar.

fryktelig landsdel? der mista jeg all respekt for bloggen.
nesten så jeg fjerner linken fra favorittene mine.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.