Om fruktjuice og rasisme

På vei til jobb en dag (ok, kveld) stakk jeg innom en butikk for å handle litt nattmat. Tolvtimersskift kan være litt tricky om man ikke tyller i seg litt varm mat etter omtrent åtte timer, det har jeg bitter erfaring med. Med mat følger drikke, og denne gangen falt valget på Seinfeld-favoritten Snapple.

Men ikke hvilken Snapple som helst – en Snapple med et klart og tydelig asnapple kiwi strawberryntirasistisk budskap på etiketten. Sånt syns jeg er bra.

På den Snapple-sorten hvor de snille Snapple-folka har blandet kiwi og jordbær tar man nemlig et språklig grep som før har vært forbeholdt en kjip organisasjon i USA. «Kuddling Kiwi Strawberry» står det. Du ser at det er en stavefeil der? Det er med hensikt, selvsagt. Man gjør ikke enkle feil i Snapple-konsernet, det fører til ydmykelse og død. Det er ordet «cuddling» skrevet med k jeg tenker på, selvfølgelig. Før var det bare Ku Klux Klan (kjeft, Simpsons-nerder) som pleide å skrive c-ord med k, og det gjorde de bare for å være kjipe med folk av afrikansk herkomst. Jeg aner ikke hvorfor de stakkars afro-amerikanerne tok akkurat den skriveleifen ille opp, men jeg stoler på at Klanen hadde en klar målsetning. De gjorde sannsynligvis mye mer research enn det jeg har gjort. Det er vel ikke utenkelig at den sorte befolkningen rett og slett bare verdsatte korrekt staving – det kan jeg ha forståelse for.

At Snapple, we bring fruits together.

Ja, dette er også et direkte sitat fra etiketten. I tilfelle du tror at jeg bare farer med bløff og skrøner, liksom. Sånt driver jeg ikke med.

På mange måter er jo vi mennesker som frukt. Noen er mørke, andre er litt mer griserosa og her og der er det noen som har litt ru overflate – det er folk som har spiselig stilk, og folk hvis stilk man bør unngå å tygge på. Som frukt burde vi kunne opptre samlet i en flaske Snapple, eller i et samfunn om du vil. Det hele kan bli ganske bra sålenge man sørger for at fruktkjøtt filtreres ut.

Ingen liker fruktkjøtt i juicen sin.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Fruit er også slang for homofil på amerikansk.. så kanskje de hedrer feite homser…

Hvorfor tar du bilde av flasken din liggende, og ikke stående?

Har du aldri spilt Mortal Kombat? Eller lekt med Klik&Play? K is c-ord er jo hipt og kult.

Fabelaktig! Hvilke frukter er det man kan spise stilken på?

Kristoffer: uansett er det jo et slag for menneskeheten!

storrusten: det er ikke meg som har tatt bildet, jeg fant det på internettet.

Kim: Det er vel ikke til å legge skjul på at Mortal Kombat var et spill med sterke rasistiske undertoner. Klik&Play har jeg bare brukt til å lage spill som endte i død og fordervelse.

Sonja: Mange vet ikke dette, men stilken til den gule pæra er ganske velsmakende.

Mulig jeg er liiiite teit her nå, men jeg skjønner ikke logikken. Snapple bruker samme feilskriving som Ku Klux Klan en gang gjorde – og derfor er de antirasistiske? Eller?

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.