Zoologisk skolering (del 2)

vaskisI dag: Vaskebjørnen

Procyon Lotor

Vi som bor i Norge er dessverre ikke bortskjemt med for mange vaskebjørner i guds frie natur. Ikke i dyrehager heller, for en eller annen tulling har visst bestemt at vaskebjørner ikke er like kule som for eksempel tigre eller kameler. Dette er selvsagt bare drittpreik.

Vaskebjørner rocker. Det er et faktum. Onkel Ivers juger ikke for deg, vet du. Onkel Ivers snakker alltid sant og har alltid jordbæris i fryseren.

I 1981 tok Ronald Reagan makten i USA etter et blodig statskupp. Ikke alle vet at Reagan sannsynligvis aldri hadde bestemt seg for å kuppe Carter, hadde det ikke vært for Mr. Peanuts planer om å utrydde alle vaskebjørner på det amerikanske kontintentet. Vi som kan litt om dyr og sånt vet at alle vaskebjørner på det amerikanske kontitentet er det samme som alle vaskebjørner i hele verden (for de finnes jo ikke i dyrehager), så det er ikke småtterier Carter hadde i tankene. Heldigvis fikk Reagans agenter snusen i dette, og før Carter fikk passert lovgivning om å utrydde de maskerte minibjørnene satt han med begge beina i den amerikanske pensjonskassa. The great communicator syns nemlig vaskebjørner var ekstremt kule. Western-helter lar ikke kule dyr forgå. I løpet av Reagans åtte år i det hvite hus døde det ikke en eneste vaskebjørn i USA. Etter Reagan har vi heldigvis ikke opplevd vaskebjørnfiendtlige amerikanske presidenter, men Chicago Chronicle meldte på lederplass i desember 2007 at Hillary Clinton skal nære et hat mot arten etter en vaskebjørnrelatert trafikkulykke på 60-tallet. Det kan med andre ord se mørkt ut for vaskebjørnens eksistens hvis alt går hennes vei og hun kan utropes til keiserinne av USA neste år, som planlagt. Gud være med oss alle.

Som en del av en holdningskampanje for vaskebjørner stilte flere prominente vaskiser opp for MTV Cribs iløpet av fjoråret. MTV er en amerikansk tv-kanal med fokus på kjendiser, reality-programmer om rikinger og ringetoner fra Jamba. Det hender de spiller musikkvideoer også.

raccoon
You don’t have to go home, but you can’t stay here!

Fra et biologisk ståsted er det interessant å merke seg at vaskebjørner er vekselvarme, og når den biologiske klokka tikker velger de aller fleste å adoptere fremfor å bære frem egne vaskebjørnunger. Ett vaskebjørnkull teller gjerne søtti-åtti små, så det er ikke mangel på bebiser å adoptere. Størrelsen på et normalt kull kan nok også være en indikasjon på hvorfor flere og flere velger adopsjon fremfor egen fødsel.

I 2005 vant en vaskebjørn for første gang Miss Teen USA-konkurransen, men ble disket og redigert bort fra tv-sendingene etter avsløringer om notorisk roting i andre folks søppel. Man lar ikke hvem som helst representere USA i Miss Teen Universe.

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Enig: Vaskebjørner Rocker
Men for for min del, så er jeg heller for med orangutans…

pauls siste skrik: La oss har litt party ennå…

Jeg er så glad for at du tok deg tid til å skrive ned alt dette her. Så mye om jeg ikke visste om vaskebjørnen! Nå skal jeg jammen meg stjele skamløst, og imponere med vaskebjørnkunnskap neste gang jeg er i en sosial tilstelning.

Sonja DaAs siste skrik: Flere bilder fra mobilen min

veldig bra :)

Esquils siste skrik: 21. Century Sámiid Ædnan

Ser dem ofte. Som regel helt flate og under betegnelsen roadkill. Det er plenty av racoon i Texas i alle fall. Også levende – nyskjerrige og søte. Men roter fært….

randis siste skrik: Made by ….

Jeg drømte om vaskebjørner i natt. Din feil.

Marens siste skrik: Alt er relativt

Men søt var den :-) Nesten litt sånn må ta opp og kose med søt.

Bra observasjon av MTVs verdier!
*ler*

paul: Orangutanger er kjipe. Har du noensinne sett en orangutang vinne Miss Teen USA?

Sonja: Lykke til. Fortell meg åssen responsen blir!

Esquil: Tusen takk, koseklumpen.

randi:Uff. Det var bedre under Reagan.

Maren: Så bra for deg! Jeg tror alle har godt av litt vaskebjørndrømming.

Peter: Tænkju, I aim to please.

[…] går for 350 dollar pr kvadratmeter i Canada. Mellomrom Les også om elgen, vaskebjørnen, blåmeisen og moskusen. Nå kan også du imponere venner og familie når middagsdiskusjonen […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.