Jeg lurer på noe (igjen)

En webtegneserie jeg har glemt hvor jeg fant tok nylig opp en problemstilling jeg har tenkt en del på i det siste: Når man laget ord en gang i tida og hadde laget korte ord som bil, båt og pub - hvorfor laget man ikke flere med få (jeg ser for meg ord som gop, fid og hil) bokstaver før man begynte å lage lange ord?

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

de var bare forutseende, ivers. tenk hvilket mareritt det ville blitt å skrive sms med ordbok.

Vi kan jo ha det i bakhodet ved neste geniale oppfinnelse. Men alle de korte domenenavnene er jo tatt…

Dessuten er ikke automobil et veldig kort ord. Og vi har jo flere sånne. Trikk, for eksempel.

Og så måtte man plutselig ha kommet med noe nytt eller faktisk gitt mening for å virke intelligent. Da er det enklere med store ord Iversen.

man gjorde selvfølgelig det.

gop var et redskap av flintsten med et hull gjennom som man brukte til å rette ut spyd.

fid var «mammut-ruke».

hil var et ord som opprinnelig betegnet hulemalerier som var så dårlige at de måtte hugges vekk fra veggen, og etterhvert ble et slangord brukt på folk fra sør i landet som hadde flyttet inn til østlandet.

Nå føler jeg meg skikkelig dum. Dere er lure!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.