Katakombene ’07

En lang dag med film, haugevis av ukjente og pizza med ølsaus er unnagjort, og det må være lov å si seg strålende fornøyd. Siden jeg ikke fikk vært med på fjorårets store flimbloggerdag var det ekstra fett å ta turen i år. Med på turen var Madammen og Trikkeføreren, på veien hjem fikk vi togselskap av Asbjørn. Dere som ikke aner hva jeg snakker om kan for eksempel lese om Katakombene i denne forumtråden på filmantrop. Her får du uansett vite omtrent hvordan dagen gikk – programbitene (tidspunkter, flmnavn og kort infoparantes) er sakset fra Fred ut, Sønn og supplert med kommentarer fra undertegnede:

Kvart over elleve en lørdag formiddag entret jeg, Madammen og Trikkefører lokalet; katakombene under Lundetangen kinosenter (tidligere bryggeri, noe man godt kunne lukte) i Skien (dette uttales schéen, ikke schien). Forventningene var store etter alle de gode rapportene fra fjorårets dyst, og da det gikk opp for meg av vi varmet opp med Buffy the vampire slayer-episoden «Once more with feeling» var dagen så å si 100% allerede. Av bloggekjentfolk til stede kan vi nevne arrangør Fred Ut, filmdagbok-Asbjørn, Nils J. Nesse, typiske Tor André og Fylleangst-Marchus. Utpå formiddagen dukket Habben og Hjorthen opp også. Jeg er nesten sikker på at det er noen jeg har glemt nå, og det må jeg nesten bare beklage. Hodet er helt tomt.

12.00
Hei og sånn + The Sword Bearer
(russisk superheltfilm av det kunstneriske slaget)
Fred Ut er en røver til å hilse, og lurte oss med på en heisann-runde. Første film traff meg vel ikke helt i hjerterota, men jeg kjedet meg heller ikke (noe særlig). Litt tynt, men tidvis pent å se på. Hovedrolleinnehaveren er jeg sikker på at jeg har sett i en reklame, og det frustrerte meg stort at jeg aldri kom på hvilken. En film av det slaget jeg er glad for å ha sett, men som jeg sannsynligvis ikke hadde sett på eget initiativ eller en gang til. Det skulle jo bli et par av disse utover dagen.

14.15
Armchair Theory
(Japansk kortfilm om å finne den store kjærligheten gjennom grundig planlegging)
Det foreløpige høydepunktet, en infomercial om hvordan man ordner seg dame. Amerikansk voice-over, dubbet til japansk og så tekstet på engelsk, omtrent? Vi lo. Og lo.

14.45
Kabul Express
(Indiske journalister i Afghanistan for å intervjue Taliban)
Jeg er ingen Bollywood-fan, så jeg ble strålende fornøyd da det viste seg at det nesten obligatoriske indiske innslaget var av den mer skikkelige sorten. Jeg tror vel Nils sa det best; det er utrolig at man kan putte så mye (platt) humor inn i en film med et så alvorlig tema. Ok, det der var veldig fritt etter hukommelsen, og den parantesen er min egen. Av dagens langfilmer var det nok denne jeg likte best.

16.45
Doctor Who: the girl in the Fireplace
(engelsk kamferdrops)
Dette er en serie som har holdt det gående i nesten tretti sesonger, men som jeg aldri har sett noe særlig av som har fristet til å se mer. Inntil lørdag den sjette oktober totusenogsyv, selvsagt. Stor underholdning. For øvrig lærte jeg at doktoren ikke heter Who. På tide (visstnok, jeg stoler på autoritetene).

17.45
The Ninth Configuration
(Mannen bak Excoristen lager filosofisk anlagt komedie/thriller i galehus)
Jeg kom i skade for å uttrykke min elsk for Stacy Keach da Nils introduserte denne, og han var forsåvidt bra her. Mange morsomme enkeltscener og kule locations reddet inntrykket mitt, litt treg og forutsigbar fremgang og en helt utrolig cheesy slutt trakk ned. Tror denne kan være moden for et gjensyn iløpet av kort tid, og jeg tror den vil falle mer i smak andre gang.

19.45
Mat
Tor André tok ansvar før forrige film og som resultat kunne vi gå rundt hjørnet og hente pizzaer til hele gjengen ca kvart på åtte. Kanskje. Jeg har ærlig talt ikke peiling på om tidsskjemaet holdt, men tror det gjorde det. Bryggeriet lager bra pizza, og jeg fikk i meg ca en halv, muligens noe på trass etter at jeg, Hjorthen og Marchus hadde tapt kampen om å bestille 11 pizzaer (for å få den 11. gratis) istedetfor de syv som faktisk ble bestilt. I etterpåklokskapens navn må det sies at syv var et perfekt antall. Neste år skal vi ha elleve.

20.30
Refusert
(Nils J. Nesses epos)
Nils introduserte sin egen kortfilm (30 min) og jeg syns den innfridde. Etter visning ble det en kort-kort Q&A. Jeg likte «Refusert» veldig godt, skal jeg trekke frem en ting jeg stusset over må det være den veldig konsekvente tidligklippinga for å avslutte scener. Dessverre glemte jeg å høre med Nils om dette var noe med en mening jeg ikke forstod, eller om jeg bare er kulturløs. Uansett blant topp 5-opplevelsene for dagen.

21.10
Teenagers from Outer Space
(En av de virkelig klassiske B-kalkunene)
Jah… Denne kan man jo si mye om, men jeg lar være. Tittelen sier alt, og skyggen av en hummer kan åpenbart være dritsku.. morsom. Stort spenn i skuespillerprestasjonene, alle sugde utenom kvinnelig hovedrolle som bare var litt dårlig. En latterhöjdare.

22.50
Running On Karma
(Johnnie To tar forsiktig av med sjangerblandingen sin + Andy Lau i muskeldrakt)
Hong-Kong-film er ikke i min gate, og halvveis gjennom sigaren min fikk jeg det for meg at det var på tide å hive i seg litt sjokolade. Dårlig mix. Litt småkvalme kombinert med forutinntatthet gjorde at dette nok ble aftenens nedtur, til tross for en utrolig muskeldrakt og et par enkeltscener man må være skutt for å mislike.

00.40
Faster Pussycat! Kill! Kill!
(Til ære for Linda, som ønsket seg flere sterke kvinner i programmet)
Vi (jeg, Madammen og Trikkefører) lurte litt på om Linda i det hele tatt kom til å føle at hun ble respektert da vi så programmet, de sterke damene i denne filmen er kanskje ikke helt i den gaten jeg kan tenke meg at Linda håpte de skulle være.. Denne hadde jeg (i likhet med tenåringene fra verdensrommet) sett før, og det gjorde ingen verdens ting å se den igjen. Husren gladvold med barmfagre mentalpasienter går ikke av moten.

02.10
Slutt
Kort prosess: Hjem i køya. Gleder meg vilt til neste år, da håper jeg å lirke inn en film i programmet fra egen hylle og (forslag) spør Fred Ut pent om det kan være aktuelt med en liten Ivers-quiz om film ca halvveis?

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Du rakk å poste din rapport før min, sikkert fordi du ikke trengte å rydde:)
En iversen-quiz er et godt tiltak (Jacob lurte på å lage en i fjor), så hvis det ikke tar timesvis er jeg åpen for det. Vi sees neste år!

Det var flotte greier altså! Elles hyggeleg med selskap på toget tilbake, enn om folk var litt småtrøytte (iallfall meg).

Ang. Refusert: «Tidligklipping» er et ord jeg ikke har hørt før. Kanskje jeg forstod hva du mener: Siden de fleste scener begynner med at Anton kommer inn i et rom, og slutter med at Anton går ut av rommet, valgte vi å begrense hvor mye vi skulle vise akkurat dette. Fordi «å vise folk som går inn og ut av dører» er litt lat fortellerteknikk, og bør være unødvendig. Disse valgene gjorde vi under innspilling: «Trenger vi å filme at han går ut av døren her?» «Nei, det er unødvendig.» Under redigering merket jeg dog at jeg gjerne skulle hatt mer av dette, et par steder. (I tillegg skulle jeg gjerne hatt mer miljøbilder, føler at vi kunne fått mer ut av den nedlagte fabrikken.) Er det et svar på spørsmålet?

Fred: Ja, vi snek oss effektivt unna den delen av programmet. Vi er lure! En kort quiz syns jeg alltid det er rom for. :D

Asbjørn: Hehe, du aner ikke hvor moro jeg og Trikkefører syns det var at du holdt gående samtaler om vasking med Madammen. Veldig søtt.

Nils: Det besvarer spørsmålet mitt på prikken.

[…] Vi benket oss i hagestolene og ventet på at det skulle begynne. Ifølge programmet som Iversen prøvde å selge oss for 20 kroner på utsiden, men som ble delt ut gratis inne i […]

[…] er tredje gang man har vært samlet for å se film i dunkle og illeluktende omgivelser, men bare andre gangen jeg har vært til stede. I følge de heldige jævlene som har vært med alle tre gangene har […]

[…] om kalasene i 2007 og 2008, gled deg til årets rapport. Tags: […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.