Litterær hjelp, takk

Som jeg har gjentatt til det kjedsommelige er det blitt student av meg. Av og til får studenter gjøre ting som ikke er så verst, for eksempel utplasseres vi på barneskoler i noen uker av gangen allerede i første semester. Vi starter til mandag og jeg gleder meg. Senere skal vi omtale en bok, og det kan også bli stas. Jeg håpte dette var en fin anledning å lese «Blodføre» i, men den gang ei. Det stilles krav, og jeg tenkte dere kunne hjelpe meg.

For, først og fremst skal det være en barne- og/eller ungdomsbok. Bildebøker, novellesamlinger og diktsamlinger er ikke tillatt. Dessuten må forfatteren være nordisk. Så langt er det jo fett, tankene tar meg tilbake til da jeg nærmest bodde på bibliotekfilialen vår og leste alt jeg kom over på barneskolen. Når ting virker for gode til å være sanne, så er de ofte det.

Boka vi skal lese kan nemlig ikke være eldre enn tre år. Tre år! All ekspertise jeg hadde fra før av om Ole Lund Kirkegaard, Egner, Lindgren og Jansson renner langsomt ned i dass, og jeg må ut på leit. Med mindre noen kan hjelpe meg litt, selvfølgelig. Jeg tror dere tar tegninga.

Får jeg et tips eller tre?

Stikkord: , ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Otto Monster Blir Superslem (Jon Ewo, 2006)
Vinterfilm (Tore Elias Hoel, 2005)
Drapene I Barkvik. Fillip Mobergs Eventyr (Ingvar Ambjørnsen, 2005)
Marion Og Mysteriet Med Det Havarerte Flyet (Tor Edvin Dahl, 2007)

pitbull-terje (endre lund eriksen)
null tvil, espen, dette bør være boka. få tak i den første, det har kommet flere, men jeg har ikke helt oversikten på hva den første heter, jeg tror det er «pitbull-terje går amok». fantastisk bok. og ikke minst, om du ikke får lest den, kan du se filmen. nuvel.

Den jeg hadde tenkt å foreslå, var skrevet i 2001. Så sånn var det med den saken.

Holder med madde her Iversen, Pitbull-Terje er boka. Akkurat skrevet sånn at de minste ikke får med seg alle poengene, og de voksne ler av det de små ikke skjønner. Nå vet jeg ikke hvilken kategori du havner inn i da…

da var jeg ferdig med praksis:(
jeg savner kidsa allerede. de jobba seg ufattelig fort inn i hjertet mitt de jævelungene.
jeg vil ikke tilbake på skolen.

Titta litt rundt på bokklubbens sider nå, for å sjekke årstall på de bøkene jeg tenkte på. 2003 blir for tidlig da, tenker jeg. Jeg syns Jon Ewo er flink, men jeg har ikke lest noen av de nyeste bøkene hans.
Pitbull-Terje tenkte jeg også på, han er pop. Men jeg har ikke lest han selv. Husker du Markus og Diana (tror jeg den het). Den har fått flere oppfølgere, og den nyeste heter Markus og karaokekongen (Klaus Hagerup).

Lykke til anyway!

Takk for alle gode tips, til mandag skal jeg på handletur. Akkurat nå ser det ut til at det kan bli en av bøkene om Pitbull-Terje. Lover kred til dere i forordet til oppgaven. :D

Det ble for øvrig «Svein og rotta på lab’en».

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.