Poker på høyt/lavt nivå

Siden vi for kort tid siden fikk en norsk verdensmester i poker (sånn omtrent da) tøyer jeg strikken litt for navlelo. Jeg liker poker, dere som leser her gjør det ikke. Pytt. Denne er for god til å la ligge.

Så, jeg sitter altså ved et pokerbord online. En 45-mannsturnering med lav buy-in, og dermed er gjerne spillet av et helt annet kaliber enn Negreanu og gjengen driver med. Av og til skjer det ting man nesten ikke helt klarer å tro på, for eksempel når hele seks spillere ved et bord går all-in med stacker av varierende størrelse. La oss skissere:

Før floppen har følgende spillere gått all-in, og vi får med andre ord se alles kort før bordkortene snus. Hvem som er på knappen, hvordan folk eventuelt ble presset med, hvem som har flest chips, færrest chips og alle slike greier er nesten irrelevant denne gangen. Vedkommende som dro hjem potten hadde uansett flest chips, det er alt du trenger å vite. Kortene vises, og stillingskrigen er altså i gang.

Vanligvis chattes det ikke stort i slike sit’n’go-turneringer, men denne gangen buzzes det litt. «Snodig». Hvordan vinneroddsene fordeles med disse hendene tør jeg ikke begi meg inn på, men ved første øyekast ville jeg naturlig nok helst selv satt med essepar og satset på å få delt pott. Kanskje det også er helt på jordet, men ærlig talt: Det er en grunn til at jeg spiller billige bord. Jeg er ingen Phil Hellmuth, akkurat. Uansett, floppen kommer på bordet:

To knekter og en treer, alle i forskjellige farger. Ingen har flush på gang, bare så det er sagt.

Plutselig er det altså spiller 6 som sitter i førersetet med sin tress, men det mistenkte dere vel helt fra starten av at ville skje, ellers hadde ikke historien vært noe særlig (utenom at det er ganske vilt med seks all-ins). Mer buzz i chatten. Turn-kortet kommer:

Q. Dame. Frøken. Jentunge. Kvinnfolk. Maria.

….og smilet til spiller 6 fryser, mens spiller 5 koser sokkene av seg. Situasjonen før river-kortet er altså at to spillere sitter med to par i ess og knekter, to spillere har konger og knekter, en spiller har tre damer og to knekter (hus) og sistemann sitter altså med tre knekter. River-kortet er hardt og brutalt.

Den siste knekten ligger der og ler av spiller 5. Spiller 6 tar hjem en enorm pott og viser hvor nobel han er i seiersrusen (dette er transkribert fra chattefeltet):

Spiller 2: OMG!
Spiller 3: Wow… that’s pokerstars
Spiller 5: nh (Dette betyr «nice hand», og er selvsagt ikke sant i det hele tatt. Pokerhøflighet er til tider kvalmende, men det var jo stort gjort av spiller 5 å gratulere vinneren)
Spiller 6: I hope you all learned your lesson, bitches.

Man blir vel ikke mer cocky enn det der. Tony G, go home!

Tre andre innlegg som kan ligne:

Stikkord: , ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg reagerer egentlig mest på at tre spillere har AA. Jeg mistenker juks.

Den tredje AA skulle selvsagt være KK. Det rettes nå.

Jeg håper at spiller 6 var humoristisk, men etter å ha brukt en del timer i diverse pokerrom, så er jeg aldri overrasket over hva noen kan få seg til å si.

Spiller6 = Iversen?

Dette var like forståelig som å lese referat fra en Cricketkamp.

Jeg tror iversen var spiller 1

Jeg tror iversen var spiller 6!

Frank: Jeg tror spiller 6 var litt sånn Matusow av seg, bare.

Jacob: jeg syns jeg gjorde en grei jobb med å gjøre det forståelig?

Morten, Tamara og Poker: Jeg var ikke med på denne potten, jeg var spiller nummer 7 – dere vet han som altså endte opp med å spille headsup mot nummer 6. Det gikk ikke særlig bra, skal jeg innrømme.

[…] kan være bitende ironisk når det gjelder) i mellomtiden har han lagt til en “nh” (se Iversen for forklaring av nettpokersjargong ).  Så kommer det en “sorry” fra ham.  Ganske rett etterpå vinner jeg hele greia, […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.