7 ting alle bloggere burde fikse

Nå som Peterandrej ikke gidder å blogge mer på norsk får noen sørge for å pushe ut noe metamateriell kjapt slik at ingen får abstinenser. Jeg vurderte «hvordan tjene penger på bloggen», «hva er en blogg» og «hvordan jeg økte lesermassen 500% på to dager med tre enkle steg», men ærlig talt – sånne poster er forrige uke. Om du er så forbanna interessert i åssen du kan tjene penger og få haugevis av lesere er det nok av informative sider om dette rundt omkring. Her dealer vi med subjektive meninger om mye mindre kapitalistiske motiver (ihvertfall i dette tilfellet).

Jeg leser en del blogger. Noen har jeg Google Reader slik at jeg kan se dem på startsiden min, andre sjekker jeg manuelt. Det er tross alt litt koselig å surfe som i gamle dager, kult å få noen overraskelser når trege blogger har nytt stoff og sånt. Ok, jeg ser selvmotsigelsen her, for det kunne jeg jo gjort i en RSS-leser også, men… øh.. nei, den er forbeholdt favorittene. Basta. Uten at jeg helt kan argumentere for hvorfor har jeg satt meg ned og laget en liste over syv ting alle bloggere burde fikse (om de ikke har fiksa det allerede).

Så vet dere det.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

*løper betuttet inn og sjekker Hjørnet for skrivefeil*

Er det skolemester Iversen vi har å gjøre med her?

«Bloggroll: Eviglange bloggrolls er bare i veien. Hyggelig å spre litt link-love, men en liste på tre hundre blogger i alfabetisk rekkefølge er ikke noe fristende å sjekke ut.»

Vel.. den forholdsvis LANGE listen over de ivrigste til å kommentere går vel kanskje ikke under betegnelsen «blogroll» men likefullt…

Godt å se at andre også syns at eviglange bloggruller er tøysete. Har man linket til «alle» kan man nesten like gjerne la være å linke, syns jeg.

godt at noen tar for seg hvit tekst på mørk bakgrunn. jeg makter det ikke. men jeg pleier å merke teksten med ctrl+A før jeg leser, det hjelper iblant litt.

lang bloggroll, derimot, vil jeg forsvare til min dødsdag. nettsider rangeres i google etter hvor mange som linker til dem. ved å linke til en blogg kan den havne høyere opp. altså, jo lengre bloggroll jeg har, jo flere besøkende kommer til bloggebyen.

Isk: Neida, jeg er så snill atte. Men du stavet navnet på en eller annen filosof feil i en periode, om du lurer. ;)

Peterandrej: Absolutt, akkurat den oversikten kan fort ramle innom punktet om rot i sidekolonna også. Å feie for egen dør før man ber andre ordne sitt er ikke min stil.

Makeløs og Esquil: Jeg ser frem til en givende diskusjon.

Oh. Var det noen som fikk varige skader på sjelen? Jeg antar det var herr Coelho, som i en periode var skrevet Coleho eller noe slikt. Fort gjort, vettu.

Jeg synes slike poster som dette generelt tenderer til å bli strenge/kjipe.

ivers, vi har allerede hatt den. merker at jeg har begynt å repetere argumenter jeg har brukt i andre kommentarfelt i stedet for å variere argumentene. ri den beste hesten din, alltid. jeg begynner å bli politiker.

Trur bloggen min er ganske god på å følge retningslinjene dine, Espen. :Berre for din del altså! ;)

Esquil: Statiske lenker i form av bloggrull har tilnærmet null verdi i søkemotorer. Det som teller er dynamiske dype lenker, ikke forside lenker som er klistret fast over tid. Dersom du skal spre link-love må du lenke til dine kjære i artikler…

Ivers: Takk for at du satte ord på kampen mot forhåndsvisning av lenker. Maken til søppel skal man lete lenge etter.

Så lenge det er usexy og støyende reklame å finne i bloggen din, vender jeg det døve øret til hva du nå enn måtte finne på å mene om ulike bloggpresentasjoner.

Ædda bædda!

bza, hva med technorati da? også andre steder (blogshares) teller statiske linker inn til siden.

Iskwew: Nei, de fleste overlevde nok. Poster som denne er mye rart, kanskje både «streng» og «kjip» er passende båser, men jeg stolte på at jeg ikke er noen autoritet som folk føler de må følge befalingene til. Det er jeg fremdeles 100% trygg på.

Esquil og bza (denne gangen): Jeg ser fremdeles frem til hvordan denne utvikler seg. ;)

Asbjørn: Haha, du er jo en fin en. :D Temaet hos deg er tøft.

bza: Urk, ja. Utrolig slitsomme greier.

HvaHunSa: Det er lov, se ellers kommentaren til Iskwew. Google-reklamen er jeg enig i at er lite lekker, men når man er så nær utbetalingsgrensa som jeg er nå får fjerning pent vente 23 dollar til. Jeg lover å fjerne google-reklamen i det sekundet barrieren er brutt. Forsidebanneret derimot, får nok bli.

tror ikke bza heller vet hvordan google rangerer sider. da jeg skiftet blogg spratt pageranken hos google kjapt opp til fire, jeg kan ikke ha rukket å ha fått mange ‘dype dynamiske’ på den tiden, effekten må slik jeg ser det ha kommet fra folk som endret de statiske linkene.

i tillegg er linkene veiene i bloggebyen, lange linkelister bedrer infrastrukturen. når jeg surfer rundt irriterer det meg når jeg stopper i linkefrie blogger (eller hos folk som har gjemt linkene på en annen side.)

Siden jeg bare ryker på to av punktene dine (rare foranderlige proporsjoner og kaos nederst) gjør jeg som Napoelon; erklærer seier og går videre.

Fred: That’s the spirit!

Esquil: Hva, antyder du at dette har med smak og behag å gjøre? :p Kontroversielt.

Vet ikke helt om jeg er enig med det med proporsjoner.

Dynamisk bredde kan fungere, men det er kanskje best om man setter en minimumsbredde og/eller maksbredde. Tekst blir ofte vanskelig å lese når linjene blir for lange også. Det hender seg at folk sitter med 800×600 oppløsning (gjør det noen ganger selv, når jeg sitter i terminalservermiljø eller med en virtuell maskin). Dessuten finnes det noen som har veldig høy oppløsning og ønsker å sette flere vinduer ved siden av hverandre. Det kan være greit å tenke over.

svart bakgrunn / kvit (grå) tekst har eg ei stund tenkt på å byte ut. Problemet er at eg er ubeskriveleg lat. Dessutan er eg redd folk kan bli muntre dersom eg skal ha lyse og greie fargar, og det vil eg halde meg for god til.

Veldig bra at du tar opp dette med hvit tekst på mørk bakgrunn! Hater det.

Ellers syns jeg absolutt du bør skrive litt om “hva er en blogg” evt «hva er en web-logg». Trist hvis det skulle bli helt slutt på at folk skrev sånne informative poster, altså.

Tror jeg konkluderte med at bloggen min klarte seg ganske godt på disse punktene her. Nå som reklamen er fjernet for alle som er innenfor kravene for «jevnlig leser» burde alt være bra.

Audun: Du har et godt poeng der, jeg uttrykte meg dårlig (men det er jo litt av genren også, flåsing altså).

sjukheit: Nå må det jo sies at fargene på krematoriet på en måte har en hensikt, som du på et vis påpeker. Like fullt er det kjipt å måtte ta en tvungen lesepause etter en fin krematoriet-artikkel.

Fjordfitte: Haha, ja du syns vel det du. :D Kan godt komme mer meta, men så dypt som «hva er en weblog» synker jeg nok ikke. Vurderte en «hva er rss», men det blir nok helst en kort henvisning til noen som allerede har gjort det. For øvrig var det hyggelig å få min første fittekommentar her.

XmasB: Reklame er visst en vanskelig greie, jeg ser at du og Bekkelund sludrer litt om det med jevne mellomrom. Selv har jeg ikke noe særlig i mot pent inkorporert reklame.

Føler meg.. truffet.

Iversen: der kjente jeg et stikk av dårlig samvittighet, gitt. Jeg er så dårlig til å kommentere.

Jeg mistenker at 3 store ego-bilder av seg selv kanskje kommer ennå dårligere ut enn bilder av barna..

Azzå, jeg har lilla tekst på mørkegrå bakgrunn. Og de som ikke liker det kan bare lese via en feed-reader. Sådetså.

Maren: Jeg regner med at du ikke tar det så tungt.

Fjordfitte: Men da er det jo desto mer stas når du først gjør det, er det ikke?

Minneapolise: Njaæeida.

Lea: Klabern.

[…] dette er interessant for andre enn meg selv er jo tvilsomt, men søndag er søndag. Litt mer meta tåler dere, og kanskje noen mot formodning får et par gode […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.