Savnet: 7 potensielt knallbra oppfølgere

De siste åra har vært preget av en enorm idétørke i mitt elskede Hollywood. Både toere og treere har kommet på løpende bånd, noe som helt sikkert har gått utover produksjon av friske nye ideer på bekostning av fortjeneste. For det er jo fortjeneste som teller, og som i en form er årsaken til at man lager en «Shrek the Third» istedet for noe helt nytt? Jada, selvsagt er det det. Rent økonomisk sett har man allerede før produksjonen tjent på å lage en oppfølger til en film som har gjort det bra, bare fordi navnet selger. Vi ser (les: betaler kinobillett for) oppfølgere, og det er ganske enkelt derfor de blir laget. Det er unødvendig å ta sjansen på å lage noe nytt og potensielt populært når man kan utnytte en annen films gode rykte. Hvorfor vi nesten automatisk ser dem? Tja. Det får vi vel nesten pludre om en annen gang.

For nå skal vi snakke om filmer som aldri fikk noen oppfølger(e). Syv stykker, til og med, som av forskjellige grunner burde fått småsøsken:

The Passion of the Christ (2004)
Problemet med storfilmen «Christ: Ressurected» blir selvsagt å velge mellom å skrive et flunkende nytt skript med kul storyline, eller om man skal sprite opp det som allerede er fortalt i Bibelen. Jeg er kanskje mest for en gyllen middelvei, hvor Jesus sprenger seg ut av gravkammeret som Kool-Aid-mannen og deler ut whoop-ass til hele det romerske imperiet. Bibelen tilbyr jo også en ganske fin getawaymulighet noen uker før pinse.

Lord of the Flies (1963 og 1990)
fluer Alle elsker et rettssalsdrama, og hva kan vel ha større potensiale enn å fordele skyld og straff til korpsguttene på sydhavsøya? Man kan ikke bare «miste» en stein i hodet på Gis-Gis og slippe unna med det uten videre, liksom. Jeg ser for meg et Sean Connery-comeback som aggressiv aktor.

Unbreakable (2000)
Såvidt jeg husker lovte Bruce Willis oss både en og to oppfølgere til denne halvgreie filmen, og er det en ting som er opplagt så er det at en eventuell oppfølger hadde blitt hundre ganger kulere. Figurene er allerede på plass, skurken er splitter pine gal og helten er… ja, helten er jo Bruce. Det holder. Herregud, man er ikke verdens tøffeste flatnese for ingenting. For ekstra briljanse: La noen andre enn allerede utbrente M. Night Shyamalan regissere!

300 (2006)
gerard butler Slaget ved Thermopylae (eller ihvertfall tegneserieversjonen…) lukta det film av lang vei. Sjøslaget i etterkant hvor grekerne tar rotta på perserne kunne nok gjort seg minst like bra på film, ihvertfall om man tar seg like store friheter som sist og lar Frank Miller lage tegneserie først.

Cannibal: The Musical (1996)
Denne har to enorme fordeler og en ganske stor ulempe. For å starte med nedturen, jeg har ikke anelse om hva denne kunne handlet om. På den annen side kunne ikke Matt Stone og Trey Parker laget en dårlig film om de så prøvde, og nå har de jaggu penger til spesialeffekter i tillegg. O’ hildrande du!

Terkel i knibe (2004)
…eller «knipe», om du vil (og foretrekker norsk). Trenger egentlig ikke ha noen annen sammenheng med sin opprinnelse enn at de kule figurene er med, til nøds kan jo Gunnar stå opp fra de døde? «Terkel goes to Hell» kunne jo også blitt artig, en god idé kan ikke gjentas for ofte.

The breakfast club (1985)
Bare innrøm det; du lurer på hva som skjer når klubben møtes i fengsel, tyve år etter.

Bonus fra Madammen:

Caché (2005)
Fordi det er så forpult idiotisk å ikke få svar på det ene spørsmålet i filmen man er interessert i.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg vet ikke hva jeg gleder meg mest til jeg nå. Så 300 i går og kunne gjerne sett noe lignende igjen, Terkel i knipe er jo en klasse for seg selv (mulig det bare er humoren min som er ekstra barnslig), men Jesus som Cool Aid mannen! Ah, give me!!

Forresten savner jeg Hercule Poirot i avstemninga til høgre her, helst han skuespilleren med den mørke snurrbarten.

Minne: Ja, du får sende brev til alle de rike produsentene du omgås i Junaiten. :) Poirot glemte jeg rent, som så mange andre. Overraskende vanskelig å komme på hva folk kan stemme over.

Jeg skal hinte som best jeg kan neste gang jeg inviteres på premiere-fest ;)

Hva med film x møter film y (ala Freddy vs Jason)…f.eks Pirates of the Titanic, Han Solo vs Indiana Jones, Saving Private Charlie in the Chocolate Factory, Passion of the resident evil, Die Hard JFK, The Number 300…The Bill Maher Factor!

Minne: Bra, da regner jeg med å se et par på kino om noen år.

Tarciryan: Saving private Charlie in the Chocolate Factory hadde jeg glatt betalt for å se.

Jeg har veldig lyst til å se en fortsettelse på Lock, Stock and Two smoking barrels. Selv om jeg innser at måten den slutter på er noe av det som gjør den kul. Og dessuten Ghost: Når Molly kommer til himmelen, gammel og skrukkete og ganske sikkert gift på ny, og Sam sitter der og venter på henne. Alltid lurt litt på hvordan det der skulle fungere.

Jeg har en: Leon II

Natalie Portman debuterte (?) i den første. Nå er hun voksen (som kjent), og tar opp arven etter sin leiemorder-stefar (som døde på slutten i den første filmen). Det hadde blitt en større hit enn den første! Garantert!

JEEEEE.
du brukte tipset mitt.

Sonja: Lock stock kunne nok gjort seg, men jeg tror det kanskje mest av alt er en sånn film som ikke bør søples til med en oppfølger?

Rabbagast: HELT enig! Den kunne blitt helt fantastisk.

Rutha: Yesir!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.