Foreldreskolen (del 2)

I “foreldreskolen” tas det opp saker og ting som vi alle husker fra de unge år. For dårlige foreldre er dette en serie som kommer til å være til stor hjelp, da jeg selv endte opp som et meget vellykket individ. Hva jeg skriver om kan være opp til dere, foreslå neste tema som en kommentar!

I dag: En innføring i den sosiale rangstigen i barnehagen

For å vite hva slags forelder du er må du vite hva slags barn du har. I dette innlegget belyser jeg barnehagelivet, og etter å ha lest dette vil du nok ha en idé om hvilke spørsmål du bør stille ditt barn etter en hard dag i barnehagen, vel å merke om du i det hele tatt lurer på hvorvidt du gjør en god jobb eller ikke. Popularitet er som kjent alt et barn måles i, og du måles alltid etter ditt barns suksess.

Jeg var, tro det eller ei, blant de mest populære gutta i barnehagen. Det kan skyldes at jeg hadde noen år på baken i familiebarnehage før jeg ble kastet til haiene – familiebarnhager er som vi vet en trygg vei til the ultimate cool. Noen av dere syns sikkert dette virker rart, siden en familiebarnehage bare er en barnehage hjemme hos en privatperson (Start opp din egen ved hjelp av denne oppskriften!), men prinsippet er enkelt. Det ligner litt på hjemmeskolering- eller misjonærbarneffektene: Har man vært ute av det «normale» er man automatisk spesiell, og spesielt er som kjent kult. Denne effekten vendes på hodet etter ungdomsskolealder, og på VGS kan man risikere å kastes totalt ut av det sosiale livet om man er dum nok til å røpe slike avslørende detaljer om sitt tidligere liv. Nok om dette.

For å lykkes i barnehagen er det et par ting jeg mener må ofres:

Dette var noen enkle tommelfingerregler, altså. For barn uten sosiale antenner (for man kan lett være pop uten slike i såpass ung alder), her er et par kjennetegn på at du er medlem av the in-crowd:

Dette er ikke astrofysikk, akkurat.

Dette innlegget er hentet fra Barndomshjemmet, og mangler derfor alle sine kommentarer.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.