Foreldreskolen (del 1)

I “foreldreskolen” tas det opp saker og ting som vi alle husker fra de unge år. For dårlige foreldre er dette en serie som kommer til å være til stor hjelp, da jeg selv endte opp som et meget vellykket individ. Hva jeg skriver om kan være opp til dere, foreslå neste tema som en kommentar!

For mange Herrens år siden, da jeg var ung, var vi fryktelig redde for endel skumle typer. Alle er naturligvis stereotyper våre foreldre har fortalt oss stygge ting om slik at vi skal A) holde oss unna dem og B) unngå å ende opp som dem.

Kort oppsummert er det i hovedsak snakk om følgende skumlinger:

1. Stygge menner. Av en eller annen grunn var det et poeng å kverke grammatikken i denne termen. Nå må jeg innrømme at min mor aldri snakket om slike, men det har nok mest med det å gjøre at jeg er gutt, og på åttitallet var det ikke så mange som snakket om dagens kjønnsnøytrale pedofile. Stygge menner var nok mest et tema i husstander hvor barna manglet Y-kromosomer.

2. Fylliken er nøyaktig det han høres ut til å være. En mann som ikke svarer for andre enn Kong Alkohol, og som gjerne lukter litt vondt. Fylliken kan ikke løpe spesielt fort, men det er likevel lurt å holde litt avstand, siden han kan skade deg med sprøytespisser eller brukte teskjeer. Fylliken dekker nemlig også den generelle rusmisbruker, men mange foreldre valgte nok å gjøre det hele mindre komplisert for oss små frø.

3. Fremmede menn er for det utrente øyet omtrent det samme som en av de omtalte stygge menne(r)ne. Forskjellen ligger i det faktum at fremmede menn som oftest sitter i bilen sin og er ansett for å være skummel for begge kjønn. Blir man tilbudt godteri av en fremmed mann er det bare å legge halen mellom knærne og løpe alt man har. Det er lurt å løpe inn i skogen eller tettbygde strøk, siden fremmede menn ikke forlater bilen sin. Om man løper inn i skogen skal man likevel passe opp for…

4. …Bigfoot! Nei, jeg bare kødder.

5. Bomsen hører vi som kommer fra distriktene lite om. Bomsen er den gjengse uteligger i storbyen, og det er klart at bomsen ofte også kan være en fyllik. Poenget er at bomsen er enda mer røff i kantene, en fyllik kan nemlig også være en ungdom (omtales som nummer 6). Bomsen er kun skummel om du har masse småpenger på deg.

6. Ungdom er potensielt det aller verste man kan komme borti. I utgangspunktet er det snakk om alle mennesker som er i en alder som ligger ca mellom din alder og 20 år. Spesifikt er saken en helt annen. En ungdom i denne sammenheng er dårlig selskap. Enten en barsk type som kanskje har smakt sigaretter og som har en storbror som skaffer øl. Det kvinnelige motstykket bruker leppestift og nettingstrømper (må ikke forveksles med en prostituert, da den kvinnelige ungdom gjerne har sex uten å ta seg mer betalt enn en øl og litt skryt i guttegarderoben). Veldig prektige barn er enda reddere for ungdommer enn foreldre.

 

Konkurranse
Kjenn dine skumlinger: Er dette en boms, fyllik, stygg mann, ungdom eller en fremmed mann?

Men det var selvsagt ikke bare disse mennesketypene våre foreldre var vettskremte for. I folkeopplysningens navn må også døde fugler og kulda nevnes. Det er ikke mye min mor var mer redd for enn at jeg skulle plukke opp en død fugl i kulda, det ville føre til bakterielle infeksjoner og/eller amputasjon av blåfrosne kroppsdeler. I lys av dagens fugleinfluensahype er jeg glad for å kunne fastslå at begge disse to skremslene er høyst aktuelle også i dag.

Jeg håper alle dere med små barn (og alle dere som satser på å få dere noen) har nytt godt av min overlegne kompetanse på dette feltet, og husk: Man dør av å blande blod!

Peace out.

Dette innlegget er hentet fra Barndomshjemmet, og mangler derfor alle sine kommentarer.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

[…] med unntak av da Siri var innom, og når du fra tid til annen tror du er bedre enn alle andre og forteller dem hva de skal gjøre hvis… Altså, du må forvente mer av folk. Det er jo faktisk […]

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.