Din venn Ole & Trikkefører gjør Asia!

For noen dager siden reiste vår gamle venn Ole til Asia med Trikkefører (som bør være halvkjent for faste lesere), og siden Ole har pensjonert seg tok Trikkis ansvaret for å sende reisebrev. Ihvertfall lovte hun at det skulle gjøres, og etter bare et par dager dumpet det første brevet ned i postkassa. Jeg har fiksa æøå-trøbbel for eventuelle leseres skyld. For de spesielt interesserte, altså – her er reisebrev fra Orienten.

Første reisebrev fra Asia-turneen

Flytur: Kjedelig og lang men fri for komplikasjoner.

Første døgnet i Manila ble gjennomført med stil. Egen sjåfør kjørte oss rundt i Manila og viste oss rundt på banal lokalkunnskap og engelsk. Men bra var det for oss to døgnville «fattige» studenter. Hotellet var i øverste klasse og med ca 1000 sikkerhetsvakter og andre diverse ansatte til vår tjeneste. Vi kommer nok ikke til å holde oss på den standarden videre de neste ukene.

Flyet videre til Iloilo gikk som planlagt, men å finne vår venns residens var derimot en utfordring. Heldigvis var vår sjåfør genuint interessert å finne stedet, så vi tok problemene med ro. Etter en times tid i mørket og mye trafikk i ødemarken kom vi fram.

I dag har vi drevet byen og vist oss som de eneste hvite folka i byen, sikkert også hele øya. Regnet kommet som oftest på ettermiddagen og det høljer i bøtter og spann! Men kult er det!

Videre planer:
I kveld: Party all night long! Ole skal synge karaoke! (Jeg kommer IKKE til å synge, garantert!) (Planen er å skjenke henne til det ugjenkjennelige, for synge skal hun! dvO)
Lørdag: Naboøya, dagstur
Søndag: Kano, grotter (uten grottebjørner desverre – skjønt jeg kommer til a være like hårete som vanlig – dvO)
Mandag: Reise til Manila for å reise sør igjen. Vi likte ikke Manila, så vi trekker bort fra bylivet

Med vennlig hilsen
Trikkefører og muligens din venn Ole (dvO)

8 tilbakemeldinger på “Din venn Ole & Trikkefører gjør Asia!”

 1. røverdatter sier:

  Dette er egentlig gankse flaut, og jeg hadde ikke tenkt til å utsette meg selv for slike pinligheter (altså; la være å kommentere), men kan noen forklare meg hvorfor i alle dager jeg har fått det for meg at trikkeføreren var en gutt?

 2. Iversen sier:

  Hehe, jeg tror vel ingen har sagt noe om kjønnet hennes her før?

 3. røverdatter sier:

  Ok da…

  Og trikkefører: Beklager, jeg håper du ikke tar det ille opp.

 4. din venn Ole sier:

  Trikkefoereren har bedt meg om a avspore denne diskusjonen om hennes kjoenn, siden hun foelte seg meget saaret. Hun snufset litt faktisk, og taarene rant baade lenge og vel. Skamme seg, skulle du roeverdatter.

  Uansett, her kommer avsporingen:

  Paa vei inn til sentrum her i Iloilo paa fredagen, foerste dagen vaar her, ble vi forbipasert av en buss full av unge filippinske menn. Og ALLE saa paa meg og vinka og smilte. Ikke noe er som aa vaere hvit i asia, spesielt siden dette ikke er et turiststed, og de eneste andre hvite vi har sett i byen var noen frivillige for et barnehjem. Desverre er det mest de unge mennene som vinker og hoier, jentene virker noe sjenerte og tilbakeholdne. Men det kan ha litt aa gjoere med at de er veldig katolske her, de fleste lokale jentene bader med troye og bukse paa.

  Trikkefoerer Syvertsen mente jeg burde putte inn noe morsomt naa, men jeg maa gaa og legge meg, saa det foer bli en annen dag. Og jeg lover dere, det kommer til aa bli kjempevittig.

 5. Iversen sier:

  Vi gleder oss!

 6. storrusten sier:

  Jeg er veldig fornøyd med denne posten! Det hjelper kanskje å kjenne deltakerne og ha en dyp interesse for hvordan dere takler livet i Østen.

 7. Selveste sier:

  for helt utenforstående ville det nok vært dørgende kjedelig, men etter som min venn ole er ja min venn ole så er det festlig å hør om. det var selfølgelig nå jeg forsto hvem trikkeføreren var jeg skammer meg litt, det var ganske åpenlyst

 8. Frank sier:

  Nå fikk jeg ennå mer lyst til å reise tilbake til Filippinene, pakke ned kona mi i kofferten og smugle henne til Norge.

  Savner henne…