The times they are a-changing

Ardian Gashi liker å skifte klubb. Siden han begynte å spille fotball profesjonelt for seks år siden har han vært innom fire klubber (i tillegg til å ha vært klar for hundre andre i forbindelse med overgangene til både VIF og Ørn-Horten). Nå skal Ardian flyttet til Plankebylaget FFK, og jeg syns det var på tide å skape litt klarhet i en ung manns fremtid.

gashiJuli 2007: Ardian Gashi går til Fredrikstad for ca syv millioner etter å ha blitt baksnakket i Brann. Alle visste at bergensere suger, men Gashi dro dit likevel. Man skulle jo tro at VIF var et hyggelig sted å være, spesielt etter at han sure Kjetil Rekdal (han som vant ting) dro og hyggelige Myhre (han som sannsynligvis bliårets syndebukk istedetfor styret) ble sjef. Det er tydelig at unge Gashi ikke visste sitt eget beste, men han mente selv at sjansen for å vinne Tippeligaen ville være større i Brann. Vanskelig å argumentere mot det nå, selvfølgelig, men medalje vil han i så fall bare få i posten mens FFK spiller intertoto.

Januar 2008: FFK og Ardian har blitt uvenner etter bare et halvt år og det annonseres at midtbanespilleren kan finne seg en ny klubb. Gashi selges, etter mye om og men, for syv millioner til fotballstorheten Tromsø. Gashi uttaler til media at han valgte Tromsø fordi han vil vinne Tippeligaen.

Oktober 2008: Tromsø vant ikke Tippeligaen, og som følge har Ardian Gashi bedt om å bli solgt til en annen klubb. Nyopprykkede saftkokere i Sogndal er kjappe på lanken og signerer midtbanespilleren for spottsummen syv millioner. På pressekonferansen forklarer hovedpersonen at han vil spille Sogndal til gull i Tippeligaen kommende sesong.

Juli 2009: Sogndal ligger an til nedrykk, og når Ullern IF kommer på banen (festlig ordspill!) er ikke Ardian vanskelig å be. Overgangen er verdt syv millioner norske kroner, en heftig sum tatt i betraktning at Ullern spiller i tredje divisjon. Gashi vil vinne Tippeligaen med Ullern.

Desember 2013: Ullern avslutter sesongen på sølvplass i Tippeligaen og Ardian Gashi legger opp. Ironisk nok får han jobb hos gullsmeden som lager Tippeligaens gullmedaljer. Sirkelen er sluttet.

Neste gang: Historien om Hassan El-Fakiri!

Stikkord: ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg er mest spent på hvordan dialekten til den godeste Adrian kommer til å utvikle seg videre. Han er jo som kjent fra Kyrksæterøra utenfor Trondheim en plass, og snakket kav trønder før han kom til superlaget Vålerengen. Har faktisk ikke hørt han snakke til media etter overgangen til Brann, men litt skarring på r´ene er vel ikke til å unngå. Nå blir det Lange Flatæ Ballær

Ullern kom på sølvplass, er det lov å spør om hvem du ser for deg på førsteplass?

tamara, det er unødvendig å spørre om, les listene over seriemestere siden 1990.

denne var fin, ivers :)

jeg tror mange klubbskifter er et symptom på sleipe agenter i kulissene. de tjener jo ikke penger når det ikke er kontrakter som skal forhandles.

Bjørnar: Ja, han slo litt over til Oslomål i VIF. Det beste er kanskje om han holder munn. :D

Tamara: Det har jeg egentlig ikke tenkt noe over. VIF?

Esquil: Takk, jeg likte den også. Fotball er vel ikke det publikum her liker best. ;) Jeg liker agenter. De lager litt action. John Shittu 4 Prez!

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.