Muskelskolen

Om du er som meg, så er det ganske tynt med muskelmasse å spore. Det vil si, litt har jeg da, men det er ofte bortgjemt under spekket. Heldigvis finnes det måter å muntre opp seg selv på, for den som leter – han finner (Ok, så var det eks-gjesteblogger Ole som lette da, men han teller ikke siden han har andre muskler også).

Jeg gir dere: En imponerende svær muskel som nesten alle blir forbløffet over hvor gigantisk er (relativt sett) når de først legger merke til den!

Trinn 1:
Ta en vanlig lanke, helst din egen. Venstre fungerer bra, høyre går til nøds. Her er en illustrasjonstegning, gjør som pila viser:

lanke

For de litt trege: Pila viser at du skal bevege tommelfingeren innover mot resten av hånda, alt skal ligge på samme plan. Tommelen skal ikke gjemmes under hånda, den skal helst ligge parallellt (i den grad det er mulig, selvfølgelig) med pekefingeren og resten. Du trenger egentlig ikke å presse noe særlig, men det kan jo sikkert hjelpe litt om du ikke merker noe resultat. Hele hånda skal ligge helt plant, altså. Flatt, gjerne ned på et jevnt underlag. Fikser du det? Hæ?

Trinn 2:
Sjekk at ingen ser på deg, for nå skal du tafse på deg selv. Og tro du meg, du kommer nok til å holde på en stund, i ren befippelse. Det er omtrent inni sirkelen du skal finne muskelen. For økt effekt kan du allerede beføle området mens du beveger tommelen innover; feel the flex!

lankemuskel

Obs: Nå kalte jeg jo dette innlegget «muskelskolen», så jeg burde vel kunne fortalt hva den enorme muskelen heter… men det klarte jeg ikke å finne ut, og jeg orka ikke å finne på en ny tittel. Kanskje noen kan opplyse oss?

Stikkord:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Gigantos muskelos?

Ut ifra anatomiplakaten på do ville jeg ha satset på Abductor Pollicis (Brevis?).
Men jeg er lekmann, det er ikke min plakat.

Jeg har en sterk mistanke om at dette er adductor pollicis (med dobbel D altså), ettersom denne muskelen strammes – ikke slik Iversene gjør på bildet – men dersom du setter tommel og pekefinger 10 cm fra hverandre og forsøker å presse dem mot hverandre (med motstand, så de ikke kommer nærmere). Da blir den hard som betong og sikkert noe som kan imponere pikene.

Abductor pollicis (med b) flytter derimot tommelen (poll-delen av navnet) vekk fra hånden (derav «to abduct»). Adductor flytter den nærmere hånden slik at hånd og tommel ligger sammen (derav «addisjon»). Anatomiske navn er stort sett logiske, bare man kan litt latin.

André: Ihvertfall en steinhard en.

F: Da var det jo bra at Nicolas kom til som en reddende engel med bekreftelse. :)

Nicolas: Jeg står for tegnigna, det er når tommelen legges mot resten av lanken den buler ut og viser seg frem. Jeg testa med motstand, men det ble ikke noe særlig forandring av det.

For en super post! Helt klart yndlingsposten på denne bloggen fra nå av. Du aner ikke hvor mye selvkontroll som må til for ikke å gå helt berserk med utropstegnene her. Og det er ment som et kompliment.

Haha! Jeg la ikke merke til denne før nå, men dette er virkelig nyttig informasjon for alle som vil imponere andre (sannsynligvis personer av motsatt kjønn, men det er vel ikke så nøye?) i barer og lignende steder! Særlig hvis man vet det latinske navnet for tommelmusklene. Selv jeg blir litt positivt overrasket (ikke imponert, men nesten) av folk som kan de latinske navnene på fingermusklene.
Forøvrig er ikke andre fingermuskler så små de heller, men de befinner seg i forarmen. Det er derfor folk som arbeider med hendene sine, kanskje særlig mekanikere, ofte har bedre utviklet muskulatur i forarmen enn hva for eksempel kroppsbyggere har. Og fra det kan jeg også gjette at Skipper’n egentlig var håndverker av noe slag. Det var derfor han hadde så overutviklede forarmer!

Sonja & Marina: Ja, dette er verdens beste triks. MYE mer imponerende enn alt annet.

Testet dette på en tyrker, men jeg tror ikke jeg gjorde det riktig, for han virket ikke noe imponert , bare forvirret. Forresten – han klinte med venninna mi senere på kvelden. Kanskje jeg på en måte la grunnlaget der og da?

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.