Iversen to the rescue!

Hør nå her.

Om du har tenkt å kjøpe noen øl for 17. mai, og er dum nok til å gjøre dette tre minutter på åtte i butikken på Oslo City, da er det faenmeg ikke kassepersonalets feil at du ikke får kjøpt øl på grunn av tidssperra når køen er fremme ved betalingspunkt ti over åtte. Kan vel umulig være så vanskelig å forstå?

Det hjelper ikke å fortelle kassejenta at hun er dårlig til å planlegge, for hun kunne nok også tenkt seg flere folk på jobb slik at hun slapp sånne som deg. Ikke bryr butikksjefen seg nevneverdig om kassefolka får litt kjeft sålenge han slipper lønnsutgiften til et par åpne kasser til, men det er likevel ham/henne du kan ta for deg istedet for en stakkar som av uante grunner klarer å holde smilet på plass gjennom hele den forbanna tiraden din.

Jævla kjøtthue.

Tre andre innlegg som kan ligne:

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg har merkelig nok aldri vært i en sånn situasjon, men er det ikke sånn at: så lenge man har puttet ølet oppi handlevognen/kurven (eller tatt den i neven med den klare intensjon å betale for den) før kl 20, så skal man etter loven få kjøpt? Fordi da er «handelen inngått», eller noe.

Jeg tør ikke si noe bastant omkring det juridiske, men i og med at kasseapparatet har tidssperre klokka 20 regner jeg nesten med at man har dekning for praksisen. Dette var mest et utslag av irritasjon overfor brødhuet foran meg i køen, som faktisk trodde det kunne ha en effekt å kjefte på personen bak kassa.

I hodet mitt må man utveksle penger for at handelen skal være gjennomført, men avtaleretten kan kanskje spille inn her? Ikke vet jeg, men det er egentlig ikke relevant. Det er meget godt mulig du har helt rett, men det er i så fall en lov alle Norges dagligvarebutikker bryter nesten hver dag.

Jeg legger merke til at det er endel negative poster i det siste…
Dårlig humør?

Situasjoner som det der skjer omtrent hver eneste dag rundt 20:00, kan jeg love.
Kassadame/ -mann er et av verdens mest utakknemlige yrker. :-(

Rutha: Ikke noe mer enn vanlig, tror jeg da.

C: Don’t I know it, har satt noen år i kassa sjøl.

C: Verdens mest utakknemlige yrke er å jobbe i bytteskranken på norli i skoleboksalget. Det kommer bare kunder som har driti seg ut, og som blir sure når de kun får byttelapp, ikke pengene tilbake, selv om de advares om dette på store plakater ved kassene.

I dette tilfellet var i hvert fall ikke den irriterende «loven» om at «kunden har alltid rett» gjeldende. Etter å ha jobbet i diverse serviceyrker før, er det ingenting som er så irriterende som å vite at man har rett selv, og at den kødden av en kunde som står og påstår noe annet liksom har rett. Og det eneste man kan gjøre er å smile og være høflig.

I Iowa kuttes sprit- vin- og ølsalget av klokka to om natta. Man kunne tro at det er sent nok, men neida! Barene stenger også klokka to, så kvart etter to er det lang kø ved kassa i enhver butikk som selger alkohol og er åpen på den tiden av dagen (det betyr stort sett bensinstasjoner).
Og ettersom køståerne stort sett har endel innabords allerede går det ikke alltid fredelig for seg. Trusler og forsøk på bestikkelser er vanlig, og selv etter å ha sett ti personer foran seg bli avvist, er mange sikre på at de selv har en spesiell rett til å kjøpe utenfor lovlig tid.
Enkelte steder har de gått så langt som å hyre inn bevæpnete vektere fra 1:30 til 3:00 sånn at midt på natta kan man stikke innom kjosken for å kjøpe seg en flaske brus og samtidig få inntrykk av at man er i Colombia eller noe sånt.
Og at man er en meget priviligert person, fordi man er den eneste som får lov til å kjøpe hva man vil ha!

La en tidligere butikksjef med alkolappen få lov til å komme med en liten opplysning i denne saken. Praskisen med ølsalg er forskjellig fra kommune til kommune, noen fører den praksis som nils er inne på; nemlig å putte øllet oppi korga før 20.00 er tilstrekkelig, mens andre kommuner kjører linja med «Ingen øller igjennom kassa etter klokka 20.00.»

Sjekk med ditt lokale bystyre!

Altså, hensikten med loven er jo å hindre at folk skal kunne kjøpe seg øl etter klokka 8 i dagligvarebutikker. At de samme folka kan gå rett over gata (hvis de bor i by) og kjøpe seg øl i hvilken som helst cafe spiller ingen rolle.

Dere skjønner, det ølet som selges etter kl 8 i dagligvarebutikker er jo livsfarlig, mens det ølet som selges i cafeer halv ni er helt greit.

Istedenfor å klage og kjefte på tullinger som skal handle pils og kassadamer som ikke bryr seg, så kan dere jo begynne å klage til de som faktisk har ansvaret..

altså Kristelig Folkeparti.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.