Syv feil andre gjør (og hvordan man tackler dem)

Da vi var små lærte vi hvordan vi skulle omgåes andre mennesker. Vi lærte hvordan vi skulle hilse, hvordan vi skulle oppføre oss om den vi pratet med sa noe skikkelig forpult idiotisk og hva vi skulle si hvis vi ved et uhell sparket en tilfeldig forbipasserende i leggen. Nå, i relativt voksen alder, har det gått opp for meg at alt jeg lærte var ubrukelig.jesus

For, som Fremskrittspartiet forstår og utnytter: Folk flest er idioter.

Eller i det minste er de vanskelige å forstå seg på, sikkert fordi de ikke har hatt de samme foreldrene som meg. Stygg feil, der. Heldigvis er jeg flink til å omstille meg (og til å øse fra mitt overflødighetshorn av kunnskap og erfaringer), så her har dere lista dere har ventet på:

Syv ting andre gjør som er stokk dumt
…og hva du kan gjøre for å redde dagen!

Hilse med slapp lanke:
Da jeg var yngre lærte faren min meg at den korrekte måten å hilse andre folk på, var å ta tak i hånda til vedkommende, holde et fast grep og riste fire-fem ganger. Deretter skal man slippe, for det er ikke særlig behagelig å stå slik i timevis. Han er en vis mann, min far. I mange år har jeg levd etter disse enkle retningslinjene, og klart meg bra med dem. Andre har åpenbart lært av samme mester, og jeg trodde at det var slik alle gjorde det til jeg var langt over tyve. Eller, ikke langt-langt, men noen år over. 22 kanskje, jeg er ikke helt sikker. De siste årene har jeg nemlig erfart at det er en del folk som rett og slett ikke kan hilse skikkelig. Folk som skal riste i evigheter er det ikke så farlig med, for de er ofte mottagelige for en fleip om den overdrevne ristinga – det er de med slapt håndtrykk som er vanskelig å hanskes med. Ikke bare er det u-te-rooooh-lig ekkelt å bli møtt med en vassen persilledusk når man selv har planer om å feste grepet, det sier også en hel del om hva slags menneske man har med å gjøre. Det kan jo tenkes at vedkommende bare er en svekling, men i de fleste tilfellene har jeg skjønt at løsningen ligger under topplokket: Folk som hilser med daff lanke er ofte skikkelig dumme. I og med at det er vanskelig å fikse sånt i en fei blir løsningen å komme seg unna, for så å bryte alle bånd. Heldigvis er dette ganske lett, siden vedkommende tross alt er ganske tom mellom øra. Det er som kjent viktig at folk man vil kvitte seg med ikke forstår at du vil kvitte deg med dem (det slår jo aldri feil, disse menneskene vil jo gjerne være venn med deg – uansett hvor elendig du oppfører deg mot dem) der og da. Løsningen kan altså være å gjøre noe kvalmt, som for eksempel å tygge skrå eller ligne på Terje Søviknes, eller rett og slett sno deg unna. «Jeg må en snartur på veslehuset» sier du, og smetter ut bakdøra. Om du så blåser i å ta telefonen når vedkommende ringer i et par uker er saken biff. Dumme folk eier ikke pågangsmot.

Være russ:
Urovekkende mange som nærmer seg avgangseksamen på videregående velger å bli russ. Alle hater russen, utenom russen selv og barn under 6 som enda ikke har forstått at dette er Satans yngel i røde og blå kjeledresser. At folk er russ skaper et enormt problem for mennesker som ikke liker å høre på techno, få blomsterbedet sitt ødelagt av kopulering og andre styggheter – kan problemet løses? Dessverre er svaret «joda, med masse egeninnsats». Løsningen er å flytte utenlands de siste tre ukene før 17. mai.

Høre på stygg musikk:
Veldig mange hører på stygg musikk. Utelukk disse individene fra din sosiale krets og anse saken som løst.

Bruke halvkjole:
Et eller annet sted i moteverdenen har noen bestemt seg for å lage et plagg som ikke heeelt er en kjole, men ikke en skjorte heller. Minikjole? Joa, om du har selvtilliten til det så, men hovedsaklig er det plagget «halvkjole» jeg snakker om. I bunn og grunn en altfor kort kjole som man tar på seg over et par bukser. Hva i hule hampen er poenget med det, da? Fusion er kanskje kult på restaurant, men ikke i klesveien! Ikke har jeg noen god løsning heller, men jeg kan love deg at det ikke fungerer å påpeke hvor teit dette ser ut hver gang Mada… øh, noen du kjenner bruker et slikt plagg. Saks kan fungere.

Ta oppstilte bilder av familien i Vigelandsparken:
Det er ekkelt å stille opp familien ved en gigantisk fallos av nakne mennesker, men dette skjer likevel daglig i Vigelandsparken. Hva som kan besette folk til slik oppførsel forstår jeg ikke, men så seksuelt frisinnet syns jeg ikke man skal være i en park full av barn. At disse barna i det hele tatt slipper inn er intet mindre enn en skandale. For å bekjempe dette fenomenet kan man for eksempel stille seg bak motivet og lage grimaser, eventuelt er det effektivt å bare knabbe kameraet. Si at du godt kan ta bildet, så kan alle være med, også løper du. Piece of cake, problem løst for all fremtid. I tillegg har du nå et kamera til i samlinga.

Ha plagsom ringetone på mobilen:
Folk med plagsom ringetone er ofte ikke klare over det selv. De tror tonen sin er kul eller helt på det vanlige. Om det ikke holder å gjøre vedkommende oppmerksom på hvor irriterende tonen er vil samfunnet godta at du kaster telefonen i nærmeste fontene. Det er ditt ansvar, skal jeg være ærlig. En eventuell anmeldelse eller krav om ny telefon får du bare anse som verdens lønn: Utakk.

Servere cola-produkter som ikke er Coca Cola:
Her synder mange, spesielt utesteder. De ekstra frekke utestedene sier de gir deg Cola (ja, jeg skriver det med stor bokstav fortenk!), også får du Pepsi. Det er kanskje juridisk okå, men på det etiske plan er dette utilgivelig. Problemet skal du tilnærme ved å forklare kelneren/vennen din hva du syns om dette, det er anbefalt å involvere bruk av flanellograf og konditorfarger for å illsutrere (mest fordi det er kult). Etter en skikkelig tirade kan en av to ting skje. Vedkommende kan ta kritikken til seg og endre praksis, eller kaste deg ut. Begge deler er fett, for et sted som prøver å tylle i deg Pepsi er uansett ikke et sted du vil være bekjent av å være.

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

Jeg simpelheten elsker din oppsummering av russen. Jeg skal kopiere, paste, printe ut og gi det til russepresidenten vår.

Du er litt negativ.
Jeg er enig i det du sa om å hilde på folk. Hater folk som kommer med vassene håndtrykk.
Resten bryr jeg meg ikke om:)

Jeg tror jeg synder på nesten alle punktene mine. Og du er fortsatt venner med meg. Kommer det av at jeg vasker verandaen din gratis? Eller sjokoladefondue-settet?

Jeg har en løsning på de halvkjolene. Det er strengt tatt ikke kjolene som er problemet, men buksene under. Fjerner man buksene, fjerner man også problemet.

Jeg har alltid lurt litt på hva som skjer når to slapp-hånd-hilsere møter hverandre. Jeg tror ikke det har skjedd ennå, for jeg har en teori om at hele universet vil implodere og opp av asken vil det stige en Knut Åge Hareide i Eias skikkelse.

Da jeg stod i kø på Elkjøp en gang, så begynte telefonen til hun ene i køen å ringe, og det var en sånn skikkelig bisarr blanding av bollywoodmusikk og techno. Hele køen begynte å fnise. Det var litt flaut, men litt fint også.

Mange gode poenger her, Iversen! Det med håndhilsing er jeg helt enig i; og jeg tenkte akkurat som sonja daa – hva som skjer når to av den sorten møtes.

Minikjole burde normalt ikke irritere en gutt, men Thomas har nok et poeng i at det er buksene under som er problemet. Men i bunn og grunn er det nok det som kalles mote; M-O-T-E. Det skal man ikke alltid forstå seg på.

Slapt håndtrykk er obligatorisk! Det finnes tross alt en mengde små bein og knokler i hånden som helst ikke skal knuses, og for det andre skal du være ganske fordomsfull dersom du tror at et slapt handtrykk også betyr at du er slapp i nøtta. Nei fytti grisen og katta :)

Du glemte et punkt om folk som sitter i kassa og velter brusen din og later som ingenting. Ærlig talt, man betaler jo for kullsyren i drikken òg, og når den enten forsvinner raskere enn du hadde planlagt da du tok den ut fra hylla eller brusen føles tam fra første slurk, ja, da er det på tide å la idioten få høre. Anbefalt er å gjøre som jeg gjorde i går: Fest blikket på personen i kassa til vedkommende ser på deg, hold blikket, hold blikket enda litt lengre og vent på de forløsende ordene: «OK, du skal få et par kroner i avslag for at jeg veltet brusen din».

Jeg følte meg rimelig sjef i går da jeg fikk 4 kroner i avslag. Bare synd de fleste ser dumt tilbake og lurer på om det er en bærepose du vil ha …

IC: Bra, vi får håpe dette ikke er nyheter.

Rutha: Det stemmer.

Storrusten: Jeg har nok bare ikke vært observant nok.

Thomas: Absolutt et poeng, der.

Sonja: Bollywoodmelodier er så utrolig plagsomme som ringetone at jeg nesten ikke klarer å ordlegge meg en gang. Heldigvis er de, som du sier, også så latterlige at man får en billig glis.

Ann Merete: Helt riktig, om man går med en minikjole og ser snasen ut kan jeg ikke klage, men i det øyeblikket man har bukse på under ser det bare tåpelig ut. Mote suger.

Espen: Ja, den der kan være kjip. Selv var jeg mye mer lojal ift kunder enn butikken jeg var ansatt i, og ga rabatter for alt mulig. Tror butikken tjente på sikt.

Store Ørn: Du veit jeg har rett. :)

Jeg er sannelig enig i håndtrykket. Lurer på om kanskje håndtrykkopplæringen er blitt tatt over av mammaer, som jo er damer og gir bare fra seg hånden og forventer omtrent at den skal bli overkysset. Jeg har aldri lært-lært å foreta gode håndtrykk, men jeg prøver så godt jeg kan. Blir litt overkjørt iblant når noen har litt sterkere håndtrykk enn jeg hadde forventet, og da føler jeg meg litt som en slappfisk.

Angående brus og restaurant, så er det også ille å servere brus som har fått isbiter i seg, men så lar de vente med å servere den til de finner det for godt, slik at isbitene vanner ut brusen, da smaker den vondt.

Så lite PK av deg, Tammis!

Det om håndtrykk og ringemelodier kan jeg være enig i, men mye av det andre er bullshit.

men innlegget er bra skrevet, om man er enig eller uenig, så har det litt rocknroll over seg.

Haha. Fantastisk. Jeg lo flere ganger. Må si meg enig i det meste her.

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.