7 skuespillere vi godt kunne klart oss uten

Det finnes skuespillere verden ganske enkelt hadde vært bra tjent med at heller drev med helt andre ting enn å medvirke i filmer. Siden jeg har planer om å vende tilbake til røttene blir dette en topp 7-liste (alle gode ting er syv), syv har tross alt vært et viktig tall i denne bloggens historie. Eller, egentlig ikke da. Men jeg liker å bruke syverskala, og det kunne kanskje blitt litt kjedelig med en vanlig femmer eller tier. Alternativet er en topp 100, og det virker fryktelig slitsomt. Syv holder. Syv er bra. Ellers har jeg valgt å ikke rangere kandidatene, siden det er sent på kvelden.

At lista er basert på en usedvanlig subjektiv mening bestrides ikke, men er du uenig kan det nok hende du er en dumskalle. Det er ikke med dette sagt at alle skuespillerne er elendige, for all del – kanskje en og annen er en virkelig fantastisk skuespiller… Men de irriterer i alle fall (jaffal) vettet av meg, og det holder. Er det en blogg som ikke skal legge skjul på sin egen navlebeskuende kvalitet, så er det jaggu denne.

halle berryHalle Berry
Frøken Berry er selvskreven. At hun i det hele tatt har vært nominert til en Oscar er sjokkerende nok, men at hun i tillegg fikk statuetten til odel og eie er forbløffende. Riktignok er Monster’s ball en av de få filmene hun til tider var overbevisende i, men ærlig talt – man deler da ikke ut Oscar for å endelig nå middelmådighet? En film uten Halle er en god film, eller ihvertfall en film med mindre sjanse for skuespill i amatørteaterklassen.

colin farrellColin Farrell
«Ååå, se på meg! Jeg er Colin Farrell, og jeg kan ikke gjøre annet enn å rynke øyenbrynene mine mellom alle kokainlinjene mine og kalle det skuespill. Jeg har verdens kjedeligste celebrity sex tape liggende ute på internett og intelligens på linje med en spissmus. Wohoo!»

martin lawrenceMartin Lawrence
Overspilt er ikke alltid velspilt, sa bestemora mi, og jaggu fant vi et levende bevis på tommelfingerregelen her. Spesielt den grusefulle Black Knight sikrer Martin en plass på lista, siden det er den dårligste filmen som er laget på denne siden av reformasjonen.

sarah jessica parkerSarah Jessica Parker
Det finnes nok dem som hadde brukt Sex and the City mot Sarah Jessica, men ikke meg. Ikke fordi Sex and the City var en god tv-serie, men fordi mitt drømmebilde av Busemannen ligner veldig på han Mr Big-fyren. Jeg liker mine klesskap busemannfrie. Sarah er med fordi hun er uutholdelig, og alltid spiller rollen som den totalt bortreiste dama som bare gjør dumme ting. Folk som gjør dumme ting er generelt plagsomme, og folk som gjør det i film etter film er enda mer irriterende.

james marsdenJames Marsden
Hvorfor James Marsden er med har jeg litt vanskelig for å sette ord på. Jeg liker bare ikke fyren, vi har sikkert vært eks-kjærester i et tidligere liv.

joss stoneJoss Stone
At privatpersonen Stone etterhvert virker mer og mer som en dimling kan vi la ligge, men gigantfiaskoen Eragon er det vanskeligere å overse. I en film der storheter som John Malkovich virkelig klarer å gjøre seg bort er det likevel den utrolig campy hekserollen til Joss Stone jeg husker best. Det er ikke positivt, men kanskje hun lærer når hun har tatt et par norsk-kurs og googlet seg frem til denne lista. Hører du det, Joss? Ikke mer film på deg!

jonathen rhys meyersJonathan Rhys Meyers
Mannen som ser ut som om han må spy selv når han smiler er også et ganske opplagt valg. Kanskje ikke særlig superkjent enda, men dessverre på vei oppover. Han er litt for filmen det Coldplay er for musikken, lett å ignorere – og alt for melankolsk. Dette er fyren man bare vil ta et godt tak i boxeren til og røske til, for å se om han er i stand til å vise at han har det kjipt også når han faktisk har det kjipt. Dessuten ser han ut som en alt for slank Cro Magnon-mann uten hår og muskler.

Disse ble løpende vurdert, men akseptert under tvil:
Adam Sandler: Reddet skinnet med Spanglish og god innsats i den ellers ganske middelmådige Click.
Will Ferrell: Traileren til Blades of Glory dro Will ned fra lista i siste sekund.
Matthew Broderick: Han er gift med Sarah Jessica Parker, da må det være lov å være litt grei (men glem aldri the Producers, Matt! Veien til topp 7 er kort).

Stikkord: , ,

Om du ikke syns dette innlegget var så ille kan du jo vurdere en kommentar eller abonnere på RSS-strømmen, slik at du får alt levert på døra når det er ferskt.
Kommentarer

han siste fyren der har jeg faktisk ikke fått med meg..
på lik linje med mesteparten av musikken til coldplay. kjedelig kjedelig kjedelig.

Hm. Sara Jessica Parker spele ikkje totalt bortreist dame som berre gjer dumme ting i Sex and the City vel? Korleis ho gjer seg på film, ane eg ikkje. For meg vil ho alltid vera Carrie. Akkurat som Ross alltid er Ross, og Chandler alltid Chandler. Eg kjem seriøst ikkje på kva dei heiter sånn utenom Friends.

At Mr.Big kan gi assosiasjoner til Busemannen, den ser eg :)

Rutha: Han er grusomt døll.

L: Jo, det gjør hun. Ubesluttsomhet er plagsomt.

halle berry? neineinei! nei! nei! er du heterofil i det hele tatt mann? og så du ikke flintstones?

bytt ut halle med ben affleck. nå.

Halle Berry er en GRUSOM skuespiller. Ben Affleck var med i vurderinga, men han reddes av morsomme cameos i Kevin Smith-filmer, for ikke å nevne hovedrolle i Dogma. Skal jeg være ærlig misliker jeg Matt Damon mer enn Ben Affleck.

At du overhodet overveide å nominere Will Ferrell, som er et totalt geni, stiller hele din artikkel i vanære. Nesten alt hva den mannen har gjort, er konge, og hvis du har noen problemer med det, har jeg ikke lyst til å være venner med deg mer.

«Dudley Do-Right» er heller ingen dårlig film.

Trygve: Dudley Do-Right er møl. Will Ferrell har vært med i mye kult, og var kun med i vurderinga fordi han nå og da kan finne på å overspille så vanvittig mye at det ikke er morsomt en gang. Og ærlig talt, du kan umulig ha sett «Bewitched» og/eller «the Producers». Rent søppel.

Ikke være slem med Jonathan. Han var meget sikleverdig i Bend it like Beckham, og Velvet Goldmine er en bra film hvor han spiller en av hovedrollene.

For såvidt enig med deg her, men The Notebook er da en ufattelig søt film, og Match Point er heller ikke dårlig.

er jonathan han som spilte fotballtreneren i bend it like beckham. gud bedre han var kjekk.
jeg trekker tilbake det jeg sa tidligere.
jeg kjente han ikke igjen med den sveisen.

Rutha: Espen har rota opp det styggeste bildet han fant. Jonathan var trenern i Bend it Like Beckham, og ja, han var ubeskrivelig kjekk i den filmen!

Flink Espen som bruker 7 som universaltall! :-)

Lista var fin nok den, men jeg merket at jeg satt bagelen i halsen da jeg leste at vår alles kjære Matthew Broderick var på boble-lista. WarGames, Ferris Bueller og Out On a Limb gjør vel at Matt aldri bør havne på en sånn liste. Ikke Will Ferrell heller, kanskje. Og Ben Affleck er jo mye mer hat enn de fleste andre levende individer. Men du har rett i at han reddes av Kevin Smith-filmene. Match Point er dritbra. Allen Konigsberg gjør aldri feil.

Peace out.

Hvor er Britney Spears og Jennifer Lopez? Eller hva med Bette Midler? Disse kan du få billige av meg…

Fantastisk liste Iversen! Er faktisk ganske så enig med deg, hadde nok ikke tatt med Will Ferrel på grunn av sine glitrende Bushparodier, men som skuespiller er han håpløs. Tenk hvor bra Old School hadde vært med en annen skuespiller som Frank the Tank! Du kunne kanskje tatt med Baldwinklanen?

Jannicke: Jeg har sagt hva jeg mener om den saken i det virkelige liv allerede, tror ikke det gjør seg så bra på trykk.

Martine: Jeg likte ikke Notebook, men så var jeg vel heller ikke helt i målgruppa. Match Point er ikke en dårlig film, men en overraskende kjedelig film.

Rutha: Jeg har, som Jannicke sier, brukt et gammelt bilde. Han er fremdeles like ubrukelig og ekkel å se til.

Leif: Holder ikke helt ut Broderick, altså. Beklager.

bza: Jeg klarte liksom ikke helt å la meg provosere av Crossroads-Spears, altså. Stone var noen hakk verre. Det er godt gjort å gjøre seg så bort på de få minuttene hun fikk. Lopez kan jeg være enig i at kunne vært med, men på den annen side har hun noen gode/ok filmer på CV-en (U-turn, Out of sight). Sløvt av meg å ikke tenke på henne, men det er kanskje et godt tegn? Det må vel bety at hun er litt på vei ut av rampelyset?

Bjørnar: Takk, takk. Ferrell har gjort mye morsomt, jeg liker hans Alex Trebek-imitasjon. Du sier jo resten veldig bra selv, der. Selv liker jeg Alec godt, men de andre Baldwinene kunne fort fortjent en plass. Bare slekta, selvsagt. Ikke Adam. Han er kul.

Adam er steinkul! Godt at vi er enige om det, i det minste. Og Alec er ekkel, som gikk rettens vei for å få Adam til å skifte etternavn. Heldigvis likte retten Adam bedre enn Alec.

syntes du er litt hard mot Eragon filmen. Den har mange gode effekter og jeg vil si den ligger et sted mellom Harry Potter og Det gyldne kompass. Den kan jo ikke være en fiasko når så mange om i verden har sett den og den har fått ganske bra kritik av div. aviser. skuespillerne gjør jo bare jobben sin og jeg syntes de gjorde den bra. det er noe annet å ikke like filmen enn at det faktisk var dårlig. men det er vel etter smak og behag. jeg syntes den var bra, men det er jo lov til å syntes noe annet:) Resten var jeg egentlig enig med deg i.

Hard mot Eragon? Nei, ærlig talt. Den filmen går det ikke an å være hard nok mot. Mellom Potter og Golden Compass? Jeg mislikte Compass sterkt, men vil aldri i livet plassere Eragon mellom de to, men heller langt under Compass.

Vis meg gjerne en god Eragon-kritikk. Jeg nekter å tro du finner en som er velbegrunnet (nå snakker vi altså om filmen, som du sier). Skuespillerne gjør en dårlig jobb, spesielt er Stone pinlig. Jeg syns det er ganske på kanten å kalle Eragon en god film.

At man kan like dårlige filmer er jo en annen sak. Jeg elsker for eksempel Hudson Hawk.

Du må bare beklage den bitre tonen, men jeg tror ikke du kommer tilbake for å sjekke hva jeg har svart uansett. :)

Man kan ALDRI være for hard mot Eragon. Det gjelder både boken og filmen (c:

Virrvarrs siste skrik: Å fotografere monstrene under sengen

Jeg har ikke lest boka, som sagt, men filmen er jo helt horribel. «I suffer without my stone» er tidenes humorsitat.

Hallo, Ivers. Halle Berry er GOD i Matrix.

Avils siste skrik: Den hemmelege bloggen

Matrix?

Legg gjerne igjen en kommentar


Comments will be sent to the moderation queue.